Przetargi.pl
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Otrębusach przy ul. Piaseckiego 2.

Gmina Brwinów ogłasza przetarg

  • Adres: 05-840 Brwinów, Grodziska 12
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 738 25 67
  • Data zamieszczenia: 2022-08-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Brwinów
    Grodziska 12
    05-840 Brwinów, woj. mazowieckie
    tel. 22 738 25 67
    REGON: 013269203
  • Adres strony internetowej zamawiającego: brwinow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Otrębusach przy ul. Piaseckiego 2.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Otrębusach przy ul. Piaseckiego 2. 2. Zakres przedmiotu zamówienia jest:Część 1 - Dostawa artykułów spożywczych: przyprawy, artykuły sypkie ( mąka, cukier, kasza i inne), puszki, słoiki (dżem, olej, kompot i inne), ciastka, słodycze, zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1A/1. Artykuły spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.  Dostarczane artykuły spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych.  Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 8.30 rano.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Otrębusach przy ul. Piaseckiego 2. Część 2. Dostawa jaj zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1A/2. Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokumenty identyfikacyjne dla jaj konsumpcyjnych. Jaja muszą być przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.  Termin przydatności do spożycia powinien być nie krótszy niż 25 dni. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godziny 8:30.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Otrębusach przy ul. Piaseckiego 2. Część 3. Dostawa nabiału zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1A/3. Nabiał i wszystkie jego produkty powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, nazwę i adres producenta.  Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Dostarczane artykuły spożywcze muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych.  Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Przewidywana częstotliwość dostaw: 2-3 razy w tygodniu nie później niż do godz. 7.00 rano. Przewidywana częstotliwość dostaw mleka: codziennie (poniedziałek-piątek) do godz. 7.00 rano.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Otrębusach przy ul. Piaseckiego 2. Część 4. Dostawy ryby mrożonej, mrożonych warzyw i owoców zgodnie z formularzem asortymentowo - cenowym - załącznik nr 1A/4. Mrożonki powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych.  Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule.  Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.  Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 8.30 rano.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Otrębusach przy ul. Piaseckiego 2. Część 5. Dostawa drobiu, produktów zwierzęcych, wędlin zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - załącznik nr 1A/5. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Mięso i wędliny muszą być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku.  Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. W dniu dostawy wędliny powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta z adresem, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCP.  Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.  Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-5 razy w tygodniu nie później niż do godz. 7:00 rano.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Otrębusach przy ul. Piaseckiego 2. Część 6. Dostawa warzyw i owoców zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - załącznik nr 1A/6. Warzywa powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych.  Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.  Przewidywana częstotliwość dostaw: 1- 3 razy w tygodniu do godz. 7.30 rano.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Otrębusach przy ul. Piaseckiego 2. Część 7. Dostawa pieczywa i ciast zgodnie z formularzem asortymentowo – cenowym - załącznik nr 1A/7. Pieczywo i świeże wyroby piekarskie powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych jak też wartości organoleptycznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia.  Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.  Przewidywana częstotliwość dostaw pieczywa codziennie poniedziałek- piątek nie później niż do godz. 7.00 rano. Przewidywana częstotliwość dostaw ciast, drożdżówek 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 12.00.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15600000-4
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-08-16

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach