Miejskie Przedszkole Nr 15 w Oświęcimiu ogłasza przetarg
- Adres: 32-600 Oświęcim, ul. Budowlanych 43
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 33 842 46 35
- Data zamieszczenia: 2012-11-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejskie Przedszkole Nr 15 w Oświęcimiu
ul. Budowlanych 43 43
32-600 Oświęcim, woj. małopolskie
tel. 33 842 46 35
REGON: 07100989100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mp15.rta.zxy.me
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Miejska Jednostka Organizacyjna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Miejskiego Przedszkola nr 15 w Oświęcimiu w 2013 roku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do stołówki Miejskiego Przedszkola nr 15 w Oświęcimiu w 2013 roku. Część I zamówienia: Mięso zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część I do niniejszej specyfikacji, CPV 15100000-9. Część II zamówienia: Warzywa i owoce świeże zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część II do niniejszej specyfikacji, CPV 03200000-3, 15300000-1. Część III zamówienia: Różne produkty spożywcze zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część III do niniejszej specyfikacji, CPV- 15000000-8, 15600000-4, 15800000-6. Część IV zamówienia: Produkty mleczarskie i jaja zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część IV do niniejszej specyfikacji, CPV-15400000-2, 15500000-3. Część V zamówienia: Warzywa i owoce mrożone zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część V do niniejszej specyfikacji, CPV-15331170-9. Część VI zamówienia: Mięso drobiowe i podroby zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część VI do niniejszej specyfikacji, CPV-15100000-9. Część VII zamówienia: Wędliny zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część VII do niniejszej specyfikacji, CPV-15100000-5. Część VIII zamówienia: Pieczywo zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część VIII do niniejszej specyfikacji, CPV-15800000-6. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia. Zamawiający będzie porównywał i oceniał każdą część odrębnie. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: a) odpowiednie normy jakościowe i atesty, b) odpowiednie oznakowanie, między innymi datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, c) odpowiedni sposób przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu, d) odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. Dwukrotny zwrot dostarczonego towaru może skutkować odstąpieniem od umowy z winy leżącej po stronie Wykonawcy. Warunki realizacji, odbioru i rozliczenia: 1. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą sukcesywnie w miarę pojawiających się potrzeb Zamawiającego, wynikających z bieżącego zużycia. 2. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy na własny koszt i własnym środkiem transportu, spełniającym wymogi przepisów sanitarnych w tym zakresie. 3. Zgłoszenie zapotrzebowania nastąpi telefonicznie, do godz. 10.00 w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw. Dostawa towaru w wyznaczonym dniu musi nastąpić najpóźniej do godz. 700. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z dostawy, po uzgodnieniu telefonicznym najpóźniej do godz. 10.00 dnia poprzedzającego planowaną dostawę, w przypadku gwałtownego spadku liczby dzieci żywionych w danym dniu. 5. Zamawiający nie będzie składać zamówień w dniach wolnych od zajęć dydaktycznych, tj. sobota, niedziela, święta oraz w jednym miesiącu przerwy wakacyjnej. 6. Rozliczenie między stronami odbywać się będzie codziennie na podstawie potwierdzenia WZ. Na koniec każdego tygodnia Wykonawca przedkłada Zamawiającemu zbiorczą fakturę VAT obejmującą zrealizowane w danym tygodniu dostawy. 7. Zapłata za zrealizowane zamówienie nastąpi do 14 dni od daty dostarczenia Zamawiającemu faktury, przelewem na rachunek Wykonawcy. 8. Wykonawcy nie przysługuje wynagrodzenie z tytułu zmniejszenia ilości dostaw (za niezrealizowane dostawy). 9. Przedmiot zamówienia dostarczony będzie po cenach podanych w formularzu ofertowym dla danej części zamówienia. 10. Przez okres minimum 3 miesięcy Wykonawca zobowiązuje się nie zmieniać cen, za wyjątkiem ich przeliczenia w przypadku ustawowej zmiany podatku VAT. Po tym okresie zmiana cen na poszczególne produkty (podwyższenie lub obniżenie) możliwa będzie jedynie w porozumieniu z Zamawiającym i za jego zgodą, na podstawie aneksu do umowy z pisemnym uzasadnieniem zmiany cen. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: W przedmiotowym postępowaniu nie wymaga się wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mp15.rta.zxy.me
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa produktów spożywczych dla ZZOZ w Wadowicach, znak: ZP/PRZET/25/2016
Dodano: 2016-07-27 - Przetarg nieograniczony na sprzedaż i dostawy mięs i wędlin woł/wp
Dodano: 2016-07-25 - Dostawa mięsa i produktów mięsno-wędliniarskich wieprzowych, wołowych i drobiowych
Dodano: 2016-07-13 - Dostawa produktów żywnościowych tj. mięsa drobiowego i wędlin drobiowych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania Sygn. 33/ŻYW/16.
Dodano: 2016-06-22 - dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej w Krakowie w okresie 01.07.2016 do 31.12.2016.
Dodano: 2016-06-14 - Przetarg nieograniczony nr 3/2016
Dodano: 2016-06-14 - Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin do Centralnego Ośrodka Sportu - Ośrodka Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem
Dodano: 2016-06-13 - Dostawa produktów żywnościowych tj. mięsa i przetworów mięsnych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania Sygn. 29/ŻYW/16.
Dodano: 2016-06-06 - Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Muszynie
Dodano: 2016-05-30 - Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS w okresie: VII - XII 2016 r.
Dodano: 2016-05-12