Przetargi.pl
DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PLACÓWEK OŚWIATOWYCH GMINY KRASOCIN W ROKU SZKOLNYM 2020/2021

Samorządowe Centrum Oświaty w Krasocinie ogłasza przetarg

  • Adres: 29-105 Krasocin, Macierzy Szkolnej
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 41 39 17 317 , fax. 41 39 17 010
  • Data zamieszczenia: 2020-08-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samorządowe Centrum Oświaty w Krasocinie
    Macierzy Szkolnej 1
    29-105 Krasocin, woj. świętokrzyskie
    tel. 41 39 17 317, fax. 41 39 17 010
    REGON: 36622844900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.krasocin.eobip.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PLACÓWEK OŚWIATOWYCH GMINY KRASOCIN W ROKU SZKOLNYM 2020/2021
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do Placówek Oświatowych Gminy Krasocin w skład, których wchodzą:  Zespół Placówek Oświatowych im. Jana Pawła II w Bukowie,  Zespół Placówek Oświatowych w Krasocinie,  Zespół Placówek Oświatowych w Olesznie,  Szkoła Podstawowa im. bł. ks. Jerzego Popiełuszki w Cieślach,  Szkoła Podstawowa im. Prymasa Tysiąclecia w Mieczynie,  Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Czostkowie. 2. Przedmiot zamówienia składa się z następujących części: 1) Część nr 1 – „Mięso produkty mięsne, wędliny”  produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne: kod CPV 15100000 - 9 2) Część nr 2 – „Owoce i warzywa”  owoce, warzywa i podobne produkty: kod CPV 15300000 – 1  ziemniaki i produkty z ziemniaków: kod CPV 15310000 – 4 3) Część nr 3 - „Pieczywo, świeże wyroby piekarsko – ciastkarskie”  pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie: kod CPV 15810000 – 9. 4) Część nr 4 – „ Inne produkty spożywcze”  różne produkty spożywcze: kod CPV 15800000 – 6,  produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych: kod CPV 15600000 - 4,  przyprawy i przyprawy korzenne: kod CPV 15870000 - 7,  kakao: kod CPV 15841000 - 5,  produkty mleczarskie: kod CPV 15500000 - 3,  jaja: kod CPV 03142500 - 3,  ryby: kod CPV 03311000 – 2. 5) Część nr 5 – „Mrożone artykuły spożywcze”  ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb: kod CPV 15220000 – 6,  warzywa mrożone: kod CPV 15331170 – 9,  owoce mrożone: kod CPV 15896000-5,  wyroby mączne: kod CPV 15851000 – 8. 3. Nazwy własne podane w formularzach cenowych, które stanowią załączniki do SIWZ należy rozumieć, jako preferowanego typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Nazwa takiego oferowanego produktu musi znaleźć się w ofercie. 4. Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie, elektronicznie lub pisemnie przez Zamawiającego (intendenta) w terminie jednego na koszt Wykonawcy. 5. Oferowane produkty żywnościowe muszą być dobrej jakości, spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno- epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych. 6. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej). 7. Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. 8. Wykonawca zobowiązany jest do udzielenia gwarancji na dostarczoną żywność w zakresie jakości. Okres gwarancji zgodny z terminem dla tego rodzaju asortymentu określonym w stosownych normach. 9. Dostarczone produkty winny być wydane w nieuszkodzonych opakowaniach i z aktualną - długoterminową minimum 30 dni – datą ważności do spożycia. 10. Wynagrodzenie ma charakter ryczałtowo – ilościowy i jest obliczane na podstawie ryczałtowych cen jednostkowych (ofertowych) oraz ilości dostarczanej żywności. 11. Ilości podane w poszczególnych częściach mogą ulec zmianie ( zmniejszeniu lub zwiększeniu). Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. 12. Zamawiający zastrzega sobie, że w okresach przerw zimowych oraz przerw wynikłych z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć lekcyjnych – zamówienia nie będą zgłaszane lub w ograniczonym zakresie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia określonych wymagań.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach