Przetargi.pl
Dostawa produktów żywnościowych do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zawierciu wydzielonych na pakiety: Pakiet Nr I - Produkty spożywcze różne Pakiet Nr II - Produkty konserwowane Pakiet Nr III - Ryby i przetwory rybne Pakiet Nr IV - Produkty mleczarskie Pakiet Nr V - Pieczywo Pakiet Nr VI - Wyroby ciastkarskie Pakiet Nr VII - Mięso i jego przetwory Pakiet Nr VIII - warzywa i owoce

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 42-400 Zawiercie, ul. Piłsudskiego 47
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 6722134 , fax. 032 6727701
  • Data zamieszczenia: 2010-12-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Piłsudskiego 47 47
    42-400 Zawiercie, woj. śląskie
    tel. 032 6722134, fax. 032 6727701
    REGON: 00346204300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopszawiercie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów żywnościowych do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zawierciu wydzielonych na pakiety: Pakiet Nr I - Produkty spożywcze różne Pakiet Nr II - Produkty konserwowane Pakiet Nr III - Ryby i przetwory rybne Pakiet Nr IV - Produkty mleczarskie Pakiet Nr V - Pieczywo Pakiet Nr VI - Wyroby ciastkarskie Pakiet Nr VII - Mięso i jego przetwory Pakiet Nr VIII - warzywa i owoce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia stanowi sukcesywną dostawę produktów żywnościowych, na koszt i ryzyko Wykonawcy, do magazynów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zawierciu wydzielonych na poszczególne pakiety: Pakiet Nr I - Produkty spożywcze - różne Pakiet Nr II - Produkty konserwowane Pakiet Nr III - Ryby i przetwory rybne Pakiet Nr IV - Produkty mleczarskie Pakiet Nr V - Pieczywo Pakiet Nr VI - Wyroby ciastkarskie Pakiet Nr VII - Mięso i jego przetwory Pakiet Nr VIII - warzywa i owoce Wykonawcy zobowiązani będą dostarczać w/wym. asortyment do placówki zamawiającego na niżej podany adres: Dzienny Dom Pomocy Społecznej ul. Piłsudskiego 47 w Zawierciu, Przewidywana wielkość oraz asortyment zamówienia został określony dla każdego pakietu osobno w Załączniku Nr 1/I-VIII do siwz. Dostawy będą realizowane sukcesywnie w ilościach, terminie i według wskazań określonych przez zamawiającego, po uprzednim telefonicznym (bądź faksem) zgłoszeniu z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 7.00 - 15.00. Dla pieczywa dostawy do magazynu winny być przeprowadzone zgodnie ze zgłoszonym zapotrzebowaniem, 5 razy w tygodniu w godzinach: 700 - 730. Zamawiający zastrzega, iż sporadycznie może zażądać dodatkowej dostawy pieczywa w tym samym dniu, w razie zaistnienia nieprzewidzianych okoliczności. Wykonawca realizuje dostawy towarów własnym transportem i na własne ryzyko. Ustala się, iż każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie przez pracownika Zamawiającego i Wykonawcy. Dostarczone towary muszą być odpowiednio oznakowane: pakiet Nr I: produkty spożywcze różne opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia (wynoszący minimum 30 dni od dnia dostawy); pakiet Nr II: produkty konserwowane: opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia; pakiet Nr III: ryby i przetwory rybne- opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia; pakiet Nr IV: produkty mleczarskie opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia (nabiał - minimum 14 dni od dnia dostawy, mleko i tłuszcze - termin przydatności do spożycia wynosi minimum 30 dni od dnia dostawy); pakiet Nr V: pieczywo (opatrzone etykietą) i odpowiadające zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia tj: pieczywo chrupiące, niezbite, nie kruszące się, świeże, nie spalone. Świeżość pieczywa nie może wzbudzać żadnych wątpliwości, produkty nadmiernie twarde w stosunku do ogólnie przyjętych standardów, nadmiernie kruszące się oraz produkty nie przejawiające ogólnie przyjętych dla danej grupy produktów walorów smakowych - zostaną przez zamawiającego uznane za produkty nienależytej jakości; pakiet Nr VI: wyroby ciastkarskie: produkty pakowane opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia; pakiet Nr VII: mięso i jego przetwory: dostarczone towary muszą być odpowiednio oznakowane (opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia) i odpowiadać zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia (wg obowiązujących norm dla klasy pierwszej). Oferowane produkty drobiowe nie mogą posiadać domieszek wieprzowych (tłuszczu, mięsa, żelatyny). pakiet Nr VIII: warzywa i owoce: dostarczone towary muszą być świeże, dobrej jakości, wolne od wad, muszą być klasy pierwszej, jednego gatunku i oczyszczone. Wielkości zamówienia podane w Zał. Nr 1 do SIWZ - w formularzu asortymentowo-cenowym (pakiety Nr I -VIII) są wielkościami orientacyjnymi, które będą korygowane w zależności od zapotrzebowania z zastrzeżeniem, iż dokonane zmiany nie spowodują zwiększenia wartości brutto zamówienia. Podana ilość towaru może być w trakcie wykonywania umowy zmniejszona lub zmieniona. W takiej sytuacji wykonawca nie ma roszczenia o zakup przez zamawiającego towaru, którego ilość zamawiający ograniczył lub zmienił. Zakup towaru przez zamawiającego w ilości mniejszej od ustalonej w siwz (dla każdego pakietu) nie stanowi nie wykonania lub nienależytego wykonania umowy. Wykonawca otrzyma jedynie zapłatę należną mu z tytułu faktycznie dostarczonego towaru. Dostawa nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy. Środek transportu musi być przystosowany do przewożenia tego typu towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. Towary dostarczane będą w opakowaniach wykonawcy, za które nie będzie pobierał opłat, a zamawiający zobowiązany będzie do ich zwrotu. Tam, gdzie w opisie przedmiotu zamówienia (załącznik Nr 1/I-VIII do siwz) zostało wskazane pochodzenie (marka, znak towarowy, producent) produktów spożywczych, Zamawiający dopuszcza oferowanie produktów równoważnych. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w załączniku Nr 1/I-VIII do siwz. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopszawiercie.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach