Przetargi.pl
Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Żydowie Przetarg ozn. AG.I.341.12.2011.DG

Dom Pomocy Społecznej w Żydowie ogłasza przetarg

  • Adres: 76-012 Żydowo, Żydowo 112
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3188879, -87, - 89 , fax. 094 3188879
  • Data zamieszczenia: 2011-10-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Żydowie
    Żydowo 112 112
    76-012 Żydowo, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3188879, -87, - 89, fax. 094 3188879
    REGON: 00029618200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: dps.zydowo.ibip.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Żydowie Przetarg ozn. AG.I.341.12.2011.DG
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Żydowie , których szczegółowy rodzaj-asortyment oraz ilość określa załącznik nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia-Szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia z podziałem części: Część Nr 1 Dostawa mięsa wieprzowego, produktów mięsnych i wędlin Część Nr 2 Dostawa mięsa drobiowego produktów mięsnych i wędlin 2) Dostarczane artykuły żywnościowe muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno - epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Ponadto mięso i wędliny mają być dostarczane w czystych plastikowych pojemnikach dopuszczonych do kontaktu z żywnością spełniających wymogi sanitarno-higieniczne.3) Artykuły żywnościowe dostarczane w oryginalnych opakowaniach, muszą mieć na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi przepisami. 4) Producent(wytwórca) oferowanych wyrobów winien posiadać certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrożenia systemu HACCP lub Handlowy Dokument Identyfikacyjny wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności.5) Wykonawca musi zagwarantować odpowiedni okres ważności dostarczanych produktów, min. ? okresu określonego przez producenta, liczony od dnia dostawy.6) Gwarancja rozpoczyna swój bieg od daty odbioru przez osobę upoważnioną ze strony Zamawiającego każdej partii towaru.7) Dostarczane artykuły żywnościowe , w zależności od ich kategorii muszą posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego, które Wykonawca zobowiązuje się okazać na każde żądanie Zamawiającego.8) Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia przedmiotu zamówienia do magazynu żywnościowego siedziby Zamawiającego własnym środkiem transportu na własny koszt i ryzyko 9) Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia bez prawa roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę ,a w szczególności z tytułu niezrealizowania umowy do pełnej wartości. Przysługuje mu tylko zapłata za faktycznie dostarczoną ilość.10)Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych w ramach asortymentu określonego w załączniku nr 1 do niniejszej siwz w granicach ogólnej wartości zamówienia. 11) W przypadku otrzymania artykułów żywnościowych o niewłaściwej jakości zdrowotnej,handlowej czy braku dokumentów jakościowych Zamawiający odmówi przyjęcia lub zgłosi niezwłocznie reklamacje w dniu dostawy.12) Strony uważają za wiążące reklamacje składane przez Zamawiającego telefonicznie lub faksem 13)W razie odrzucenia reklamacji na wady przedmiotu zamówienia przez Wykonawcę ,Zamawiający może zażądać przeprowadzenia ekspertyzy przez właściwego rzeczoznawcę .Jeżeli reklamacja Zamawiającego okaże się uzasadniona, koszty związane z ekspertyzą ponosi Wykonawca 14)Wykonawca zobowiązuje się odebrać artykuły żywnościowe nie spełniające wymagań jakościowych i wymienić na wolne od wad - w terminie jednego dnia od momentu zgłoszenia własnym środkiem transportu na własny koszt i ryzyko .Wykonawca podpisuje odbiór artykułów spożywczych nie spełniających wymagań. 15)W przypadku gdy Wykonawca nie dostarczy przedmiotu zamówienia lub dostawa nie nastąpi w terminie ,Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania zakupu interwencyjnego od innego dostawcy w ilości i asortymencie nie zrealizowanej dostawy.66)W przypadku zakupu interwencyjnego Wykonawca zobowiązany jest do zwrotu Zamawiającemu różnicy pomiędzy ceną zakupu interwencyjnego,a ceną dostawy ustaloną w zawartej z Wykonawcą umowie. 17)Płatność będzie realizowana sukcesywnie po każdej dostawie przedmiotu zamówienia do Zamawiającego, na podstawie faktur wystawianych na płatnika Dom Pomocy Społecznej w Żydowie w terminie 30 dni, licząc od daty doręczenia faktury do Zamawiającego. Należność płatna przelewem na rachunek Wykonawcy Nazwa i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): Kod 15000000-8 Żywność ,Kod 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 18.Termin wykonania zamówienia: od dnia 01.01.2012 r. do dnia 31.12.2012 r.19)Realizacja dostaw będzie następować sukcesywnie, od poniedziałku do piątku, zgodnie z zamówieniem składanym przez Zamawiającego telefonicznie lub faksem z terminem realizacji określonym w zał. Nr 1 do siwz. 20)Jako termin realizacji dostawy rozumie się datę złożenia podpisu na dokumencie odbioru dostawy przez osobę upoważnioną do odbioru ze strony Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dps.zydowo.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach