Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej im. Marszałka Polski Józefa Piłsudskiego ogłasza przetarg
- Adres: 75-531 Koszalin, Marszałka Józefa Piłsudskiego
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 94 34 44 062, 94 34 44 900, , fax. 94 34 44 700
- Data zamieszczenia: 2019-11-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej im. Marszałka Polski Józefa Piłsudskiego
Marszałka Józefa Piłsudskiego 92
75-531 Koszalin, woj. zachodniopomorskie
tel. 94 34 44 062, 94 34 44 900, , fax. 94 34 44 700
REGON: 33037474200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.cos.strazgraniczna.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa produktów sypkich i przypraw, pieczywa i ciast, produktów garmażeryjnych oraz wody mineralnej - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa produktów sypkich i przypraw (5 252 kg/l); dostawa pieczywa i ciast (14 685 kg); dostawa produktów garmażeryjnych (1 430 kg); dostawa wody mineralnej (6 000 l). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 5a-5d do siwz. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełnia warunek jeżeli wykaże że (dotyczy każdej części postępowania): 1) zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2019 r. poz. 824) posiada obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, lub warunkowego zatwierdzania, lub przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, o których mowa z art. 20 ust. 1 pkt. 1 ww. ustawy, lub zgodnie z art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252, z późn. zm), (zwaną dalej: ustawą o bezpieczeństwie żywotności i żywienia), posiada wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej, z zastrzeżeniem art. 63 ust. 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia; 2) stosownie do art. 59 ust. 1 i 3 i art. 73 ust. 1 pkt. 1 lit. d ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Wykonawca posiada wdrożony system HACCP (Hazard Analysis And Critical Control Points) lub posiada jeden z poniższych certyfikatów, tj.: BRC (Global Standard – For Food Safety), IFS (International Food Standard), FSMS (Food Safety Management Systems).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) formularz oferty zgodnie z Rozdziałem I pkt 3 siwz, w przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden wspólny formularz w oryginale; 2) oświadczenie, zgodnie z Rozdziałem V pkt 3 ppkt 1) siwz, w przypadku składania oferty wspólnej ww. oświadczenie składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną, w oryginale; 3) oświadczenie, zgodnie z Rozdziałem V pkt 3 ppkt 2) siwz, w przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden wspólny formularz w oryginale; 4) odpowiednie pełnomocnictwa tylko w sytuacjach określonych w Rozdziale I pkt 5 zdanie 2 siwz lub w przypadku składania oferty wspólnej (Rozdział III pkt 1 siwz), Ww. pełnomocnictwa należy złożyć w oryginale lub kopii notarialnie poświadczonej; 5) oświadczenie według wzoru stanowiącego załącznik nr 1a, i/lub 1b, i/lub 1c do siwz wskazujące część zamówienia, której wykonanie Wykonawca powierzy podwykonawcom oraz firmy podwykonawców (jeżeli Wykonawca przewiduje udział podwykonawców), w przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jedno wspólne oświadczenie w oryginale.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy pieczywa dla Centrum Opieki nad Dzieckiem im. K. Maciejewicza w Szczecinie
Dodano: 2024-01-02 - Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do internatu Zachodniopomorskiego Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Szczecinie - w podziale na części
Dodano: 2023-12-28 - Sukcesywne dostawy pieczywa do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w pierwszej połowie 2024 roku
Dodano: 2023-12-05 - Dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych dla 17 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Koszalinie w 2024 roku.
Dodano: 2023-12-02 - Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do internatu Zachodniopomorskiego Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Szczecinie - w podziale na części
Dodano: 2023-08-28 - Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do internatu Zachodniopomorskiego Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Szczecinie - w podziale na części
Dodano: 2023-08-02 - Sukcesywne dostawy pieczywa do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w 2023 roku.
Dodano: 2023-01-12 - Sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych dla jednostek organizacyjnych Powiatu Polickiego
Dodano: 2022-12-09 - Dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych na potrzeby 17 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Koszalinie 2023 roku.
Dodano: 2022-10-13 - ,,DOSTAWY PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI INTERNATU ZESPOŁU SZKÓŁ TECHNICZNYCH W SZCZECINKU ”.
Dodano: 2022-10-03