Przetargi.pl
DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH RÓŻNYCH

Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Bolesławcu ogłasza przetarg

  • Adres: 59700 Bolesławiec, al. Tysiąclecia
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 75 616 26 48 wew .317(sekretar , fax. 75 616 26 83
  • Data zamieszczenia: 2017-07-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Bolesławcu
    al. Tysiąclecia 30
    59700 Bolesławiec, woj. dolnośląskie
    tel. 75 616 26 48 wew .317(sekretar, fax. 75 616 26 83
    REGON: 29419000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny: SP ZOZ

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH RÓŻNYCH
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I. 1) Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów spożywczych w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 2 do Siwz (stanowiącym jednocześnie formularz cenowy) oraz na zasadach opisanych w załączniku nr 4 do Siwz (projekt umowy). Opis (Lp., asortyment, ilość, gramatura jedn.) 1. Mąka pszenna typ 650 Kg 1885; 2. Biały barszcz kg 190, pakowany po 40 ÷60 g. 3. Mąka ziemniaczana Kg 65; 4. Zupa pieczarkowa kg 142, pakowana po 40 ÷ 60 g; 5. Kasza jęczmienna Kg 1224; 6. Kasza gryczana prażona Kg 942; 7. Fasolka konserwowa (żółta/ zielona) Kg 236, pakowana po 400 ÷ 500 g; 8. Groszek konserwowy Kg 132, pakowany po 240 ÷ 400 g; 9. Dżem niskosłodzony, Kg 540, pakowany po 250 ÷ 400 g; 10. Marmolada Kg 540, pakowana po 250 ÷ 400g; 11. Groch łuskany Kg 330; 12. Herbata granulowana Kg 236, pakowana po 100 ÷ 500 g; 13. Herbata owocowa (susz naturalny- luz) Kg 85, pakowana po 100 ÷ 600 g; 14. Kawa zbożowa Kg 283, pakowana po 0,5 ÷ 1 kg; 15. Kawa w ziarnach Kg 25, pakowana po 0,5 ÷ 1 kg; 16. Przyprawa do zup L 358, pakowana po 0,75 ÷ 1 l; 17. Koncentrat pomidorowy Kg 212, pakowany po 0,8 ÷ 1 kg; 18. Kasza manna Kg 661; 19. Płatki owsiane zwykłe Kg 661; 20. Ryż Kg 1414; 21. Sól Kg 1696; 22. Pieprz naturalny mielony Kg 14, pakowany po 20 ÷ 40 g; 23. Syrop owocowy L 383, pakowany po 0,4 ÷ 0,6 l; 24. Majonez Kg 139, pakowany po 300 ÷ 400 g; 25. Musztarda Kg 51, pakowana po 150 ÷ 200 g; 26. Kaszki mleczne owocowe Kg 170, pakowane po 200 ÷ 250 g; 27. Kleiki ryżowe Kg 31, pakowane po 200 ÷ 300 g; 28. Olej L 285; 29. Ocet L 190; 30. Kakao Kg 19, pakowane po 100 ÷ 250 g; 31. Budyń bez cukru Kg 11, pakowany po 35 ÷ 50 g; 32. Kisiel bez cukru Kg 64,5, pakowany po 35 ÷ 50 g; 33. Galaretka owocowa Kg 14,5, pakowana po 70 ÷ 90 g; 34. Ciastka różne wyrób świeży o max terminie do spożycia 30 dni, Kg 135; 35. Cukier waniliowy Kg 4,5, pakowany po 16 ÷ 32g; 36. Przyprawa jarzynka Kg 113, pakowana po 0,5 ÷ 1 kg; 37. Majeranek Kg 1, pakowany po 5 ÷ 10 g; 38. Papryka słodka mielona Kg 3,5, pakowana po 20 ÷ 40 g; 39. Makaron Kg 3770; 40. Cukier biały Kg 3765; 41. Wafel przekładany kremem kakaowym (lub innym) w czekoladzie Kg 14, gramatura 40 ÷ 55 g.// II. 3.3.) Zamawiający zastrzega prawo opcji obejmujące zwiększenie do 15% ilości w każdej z pozycji asortymentowych formularza cenowego (po cenach jednostkowych określonych zgodnie z wybraną ofertą wykonawcy), przy jednoczesnym uwzględnieniu wielkości (gramatury jednostkowej) opakowania, tzn. zaokrągleniem do pełnego opakowania jedn. w górę. Wykonawca nie będzie dochodził od zamawiającego żadnych roszczeń w przypadku nieskorzystania z prawa opcji lub wykorzystania w niepełnym zakresie; 3.4. Z uwagi na faktyczne zapotrzebowanie zamawiającego, które będzie wynikać z jego bieżącej działalności, zamawiający zastrzega prawo zmniejszenia zakładanej ilości zamawianych produktów do 20% w stosunku do zamówienia podstawowego. W takim przypadku wykonawca nie będzie dochodził od zamawiającego żadnych roszczeń; 3.5. Wykonawca dostarcza zamówiony asortyment na własny koszt oraz ryzyko, środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów spożywczych, następnego dnia od dnia złożenia zamówienia, chyba że Zamawiający wskaże inny termin żądanej dostawy. Odbiór towaru następować będzie w magazynach kuchni Szpitalnej, przy Alei Tysiąclecia nr 30 w Bolesławcu. 3.6. Wykonawca gwarantuje dostarczenie artykułów dobrych jakościowo z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, w opakowaniach zapewniających bezpieczny transport oraz magazynowanie. Wykonawca zabezpiecza należycie towar na czas przewozu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanych artykułów. Wykonawca zobowiązuje się do ponoszenia odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu oraz ponoszenia wynikających z tego tytułu wszelkich skutków prawnych; 3.7. Wykonawca zapewnia dołożenie należytej staranności przy realizowaniu składanych przez Zamawiającego zamówień bieżących; 3.8. W okresie trwania umowy Wykonawca na żądanie Zamawiającego zobowiązuje się przedstawić dokumenty potwierdzające spełnianie i stosowanie obowiązujących norm w zakresie produkcji i dostaw produktów spożywczych (HACCP); 3.9. Za każdą dostarczoną partię towaru Wykonawca obciąży Zamawiającego fakturą. Termin płatności wynosi 60 dni.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach