Przetargi.pl
Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej

Zespół Obsługi Oświaty ogłasza przetarg

  • Adres: 26-020 Chmielnik, Plac Kościuszki 7
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 41 354 32 73 , fax. 41 354 32 73 wew. 121
  • Data zamieszczenia: 2015-08-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Obsługi Oświaty
    Plac Kościuszki 7 7
    26-020 Chmielnik, woj. świętokrzyskie
    tel. 41 354 32 73, fax. 41 354 32 73 wew. 121
    REGON: 26013725200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.chmielnik.com
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności:-warzyw,-owoców,-pieczarek;-ziemniaków. Zamówienie udzielane jest w częściach i przewiduje się do zamówienia następujące ilości szacunkowe dla poszczególnych części: Część 1 - warzywa - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1a do SIWZ. 1.Cebula-600 kg 2.Marchew-1 200 kg 3.Seler (korzeń)-500 kg 4.Pietruszka (korzeń) -1 000 kg 5.Por-1 500 szt. 6. Ogórki sałatkowe- 600 kg 7.Pietruszka natka (w pęczkach) 1 500 szt. 8.Szczypior (w pęczkach)-200 szt. 9.Koper świeży (w pęczkach)-2 500 szt. 10.Czosnek (główka)-300 szt.11.Rzodkiewka (w pęczkach)-300 szt.12.Kapusta biała-500 szt. 13.Kapusta biała młoda (w czerwcu)-300 szt. 14. Kapusta czerwona-400 szt. 15.Kalafior (minimum 1,5kg)-300 szt.16.Brokuły-300 szt. 17.Buraki czerwone-2 000 kg 18.Fasola Jaś duży-400 kg 19. Kapusta kwaszona (wiadro 10kg)-1 500 kg 20.Kapusta pekińska-1 500 szt. 21. Papryka czerwona, słodka-100 kg 22. Pomidory-200 kg 23.Sałata zielona-400 szt. 24. Fasola szparagowa (żółta)-300 kg 25.Papryka zielona-150 kg 26.Papryka żółta-150 kg. Część 2 - owoce - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1b do SIWZ. 1.Jabłka-4 000 kg 2.Mandarynki-500 kg 3. Banany-1 000 kg;4.Kiwi -200 kg;5. Pomarańcze - 1 500 kg 6.Nektarynki -200 kg 7.Brzoskwinie-200 kg 8.Śliwki Węgierki (duże) (od września do listopada)-300 kg 9.Gruszki (od września do listopada) 800 kg 10.Truskawki świeże (maj czerwiec)-400 kg. Część 3 - ziemniaki - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1c do SIWZ. 1.Ziemniaki jadalne (w workach siatkowych po 15kg) -15 000 kg. 2.Ziemniaki jadalne (młode w miesiącu czerwcu) - 3 000 kg. Część 4 - pieczarki - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1d do SIWZ. 1.Pieczarki- 500 kg Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego (intendent) w terminie 24 godzin od momentu złożenia zamówienia.Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do Zamawiającego w dni robocze w godzinach od 7 00 do 8 00, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach Gimnazjum im. gen. K. Tańskiego w Chmielniku. Wszystkie oferowane artykuły muszą pochodzić z bieżącej produkcji oraz muszą być pełnowartościowe w pierwszym gatunku, tzn. bez śladów uszkodzenia, opakowane oryginalnie z widocznym terminem przydatności do użytku. Opakowania mają być nienaruszone, posiadać zabezpieczenia zastosowane przez producenta oraz znaki identyfikujące produkt, a w szczególności znak towarowy produktu lub markę producenta artykułu. Jakość oferowanych artykułów powinna być zgodna z Polskimi Normami i obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Upoważnieni pracownicy Zamawiającego (intendent i szefowa kuchni) będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo-wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Dostarczane produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość.Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni . Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. Uwaga! Ilekroć w niniejszej treści SIWZ, w zakresie dotyczącym opisu przedmiotu, jest mowa o znaku towarowym, patencie, lub pochodzeniu, przyjmuje się, że wskazaniu takiemu towarzyszy wyraz:lub równoważne. Zamawiający informuje, że podane w formularzu ofertowym ilości określają przewidywaną ilość produktów spożywczych i zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości w zależności od potrzeb wynikających ze zmniejszenia się liczby uczniów i pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej (wzmożona zachorowalność lub nieobecność uczniów i pracowników szkoły z innych przyczyn, wystąpienie dodatkowych dni wolnych od nauki szkolnej itp.). Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany w umowie polegającej na zwiększeniu ilości dostarczanych produktów spożywczych ze względu na zwiększenie liczby uczniów lub pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.chmielnik.com
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach