Miejskie Przedszkole Samorządowe w Suchej Beskidzkiej ogłasza przetarg
- Adres: 34-200 Sucha Beskidzka, ul. Adama Mickiewicza 23
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 033 8742047 , fax. 033 8742047
- Data zamieszczenia: 2015-11-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejskie Przedszkole Samorządowe w Suchej Beskidzkiej
ul. Adama Mickiewicza 23 23
34-200 Sucha Beskidzka, woj. małopolskie
tel. 033 8742047, fax. 033 8742047
REGON: 35718573800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.przedszkole.sucha-beskidzka.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa produktów spożywczych do Miejskiego Przedszkola Samorządowego w Suchej Beskidzkiej - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia stanowią dostawy następujących produktów spożywczych: mięso drobiowe, wędliny i mięso, jaja, nabiał i przetwory mleczne, pieczywo, cukier i dżemy, makarony, artykuły sypkie, przyprawy, sól, warzywa konserwowe i/lub paczkowane, herbata, soki owocowe i warzywne, wody mineralne, warzywa i owoce, ciastka, pierogi, mrożonki (owoce, warzywa, ryby). Szczegółowy wykaz oraz ilości określa SIWZ. Miejscem dostaw jest siedziba Zamawiającego - ul. Mickiewicza 23, 34-200 Sucha Beskidzka. Wykonawca realizując przedmiot zamówienia będzie obowiązany dostarczać Zamawiającemu produkty spełniające właściwe przepisy prawa i normy, w szczególności posiadające właściwą datę przydatności do spożycia. Wykonawca winien również zapewnić właściwe warunki transportu artykułów spożywczych. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w niniejszym postępowaniu obejmujących 12 pakietów. Oferta nie może obejmować wybranych produktów. Warunki organizacyjne realizacji przedmiotu zamówienia: a) realizacja zamówienia będzie się odbywać poprzez jednostkowe dostawy (zamówienia) obejmujące produkty i ich ilości wskazane przez Zamawiającego wg aktualnych potrzeb, b) Zamawiający będzie informował Wykonawcę o zamówieniach jednostkowych (podając asortyment, ilości, datę dostawy) na min. 2 dni przed planowana dostawą, c) do każdej jednostkowej dostawy (zamówienia) Wykonawca dołączy dokument zawierający: nazwę towaru, datę ważności (produkt musi być oznakowany datą minimalnej trwałości, datą produkcji oraz terminem przydatności do spożycia) - nie dotyczy warzyw i owoców, wymagane atesty, orzeczenia, handlowy dokument identyfikacyjny w przypadku mięsa i wędlin, ilość i cenę oraz fakturę VAT (rachunek). Wszystkie produkty objęte przedmiotem zamówienia musza spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z dnia 28 sierpnia 2015 r.). Tam, gdzie w dokumentacji przetargowej, zostało wskazane pochodzenie (marka, znak towarowy, producent, dostawca itp.) produktów, Zamawiający dopuszcza oferowanie produktów równoważnych pod warunkiem, że oferowany asortyment będzie o takich samych lub lepszych parametrach jakościowych i smakowych, z zachowaniem podanych rozmiarów i pojemności opakowań zamawianych produktów. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SIWZ. Termin realizacji zamówienia: Wykonawca jest zobowiązany do wykonywania usług stanowiących przedmiot zamówienia w okresie od 02.01.2016 r. do 31.12.2016 r. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151120006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin realizacji zamówienia
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przedszkole.sucha-beskidzka.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- przetarg nieograniczony na sprzedaż i dostawy mięs i wędlin drobiowych
Dodano: 2016-07-25 - Sukcesywna dostawa mięsa i podrobów drobiowych
Dodano: 2016-05-27 - Dostawa mięsa drobiowego, ryb, mrożonek oraz wyrobów garmażeryjnych dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie
Dodano: 2016-03-04 - przetarg nieograniczony na dostawy mięs i wędlin drobiowych
Dodano: 2016-02-17 - Sprzedaż i dostawa mięsa i produktów drobiowych dla Domu Pomocy Społecznej w Nowym Sączu, ul. Emilii Plater 20 w okresie 04.01.2016 - 31.12.2016 r
Dodano: 2015-11-16 - Dostawa mięsa, drobiu i wędlin dla Spółki Akcyjnej Uzdrowisko Krynica-Żegiestów ul. Nowotarskiego 9/4; 33-380 Krynica-Zdrój
Dodano: 2015-10-30 - Przetarg nieograniczony na dostawy mięs i wędlin drobiowych
Dodano: 2015-08-21 - Dostawa mięsa drobiowego, ryb, mrożonek oraz wyrobów garmażeryjnych dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie
Dodano: 2015-03-13 - przetarg nieograniczony na sprzedaż i dostawy mięs i wyrobów wędliniarskich drobiowych
Dodano: 2015-02-16 - Zakup i dostawa artykułów drobiarskich dla Domu Pomocy Społecznej Biały Potok
Dodano: 2015-01-30