Starostwo Powiatowe ogłasza przetarg
- Adres: 34-300 Żywiec, ul. Krasińskiego 13
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 33 8605000 , fax. 33 8605083
- Data zamieszczenia: 2015-03-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe
ul. Krasińskiego 13 13
34-300 Żywiec, woj. śląskie
tel. 33 8605000, fax. 33 8605083
REGON: 07219804900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.starostwo.zywiec.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa produktów mrożonych do Zespołu Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa produktów mrożonych do Zespołu Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu przy ul. Komisji Edukacji Narodowej 3. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów stanowiący Załącznik nr 6 do specyfikacji. 3. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazie produktów, stanowiącym Załącznik Nr 6 do Specyfikacji, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty będzie odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. 4. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski w zakresie przedmiotu zamówienia, w tym produkty powinny posiadać oznaczenia daty przydatności do spożycia oraz jego producenta. 5. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania oferowanego produktu (w granicach +/-20%) pod warunkiem przyjęcia do wyceny ofertowej wielkości opakowania wskazanego w Wykazie produktów - Załącznik Nr 6 do Specyfikacji, z jednoczesnym dokonaniem: a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w wypadku, gdy wielkość oferowanego opakowania jest mniejsza niż wskazane w Wykazie produktów; b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w wypadku, gdy wielkość oferowanego opakowania jest większa niż wskazane w Wykazie produktów. 6. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem. 7. Towar będzie dostarczany w każdy dzień roboczy i w soboty (sporadycznie). 8. Szczegółowy asortyment dostawy podawany będzie wykonawcy na dzień przed dostawą do godz. 15:00. 9. Towar ma być dostarczany do Zespołu Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu, staraniem i kosztem Wykonawcy między godziną 7:00 a 8:00. Produkty muszą być dostarczane do siedziby Zamawiającego w warunkach zapewniających jego wysoką jakość i brak uszkodzeń. 10. Wykonawca dostarcza towar do magazynu kuchni. 11. Produkty podane w Wykazie produktów stanowiącym Załącznik Nr 6 do Specyfikacji objęte są 5% stawką podatku VAT - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zywiec.powiat.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY WARSZTATÓW W CKZIU NR 1 W GLIWICACH W OKRESIE OD 01.09.2016 DO 15.07.2017
Dodano: 2016-07-08 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH -warzywa, owoce III kwartał 2016 rok.
Dodano: 2016-06-15 - Dostawa artykułów spożywczych warzywa owoce na VII-VIII 2016
Dodano: 2016-06-09 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH -warzywa, owoce III kwartał 2016 rok
Dodano: 2016-05-25 - : Dostawa artykułów spożywczych Warzywa i owoce VI-IX 2016
Dodano: 2016-05-23 - Dostawa artykułów spożywczych Warzywa i owoce VI-IX 2016
Dodano: 2016-05-09 - Dostawy warzyw nowalijek dla potrzeb SP ZOZ Państwowego Szpitala dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Rybniku (DZp.DŻ.276.2.2016)
Dodano: 2016-05-09 - Dostawa artykułów spożywczych warzywa owoce na V-VI 2016
Dodano: 2016-04-19 - Sukcesywne dostawy owoców i warzyw
Dodano: 2016-04-01 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH - warzywa, owoce II kwartał 2016.
Dodano: 2016-03-08