Przetargi.pl
Dostawa produktów mleczarskich dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu

Wojewódzki Szpital im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu ogłasza przetarg

  • Adres: 39400 Tarnobrzeg, ul. Szpitalna
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 158 123 208 , fax. 158 123 209
  • Data zamieszczenia: 2018-12-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu
    ul. Szpitalna 1
    39400 Tarnobrzeg, woj. podkarpackie
    tel. 158 123 208, fax. 158 123 209
    REGON: 31257300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitaltbg.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów mleczarskich dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I. Przedmiot zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu, ujęta w 3 pakietach. II. Opis przedmiotu zamówienia: 1. Kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień: 15 510 000-6 produkty mleczarskie 15 542 100-0 sery 15 431 100-9 margaryny 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 do SIWZ – Formularz cenowy. 3. Podane w SIWZ typy i nazwy producentów są przykładowe i należy je traktować jako nieobowiązujące. Wskazana marka lub nazwa handlowa określa klasę produktu, a nie konkretnego producenta. Wykonawca może zaoferować równoważne produkty, pod warunkiem że będą posiadały nie gorszy skład i wartości jakościowe niż opisane i podane w SIWZ. Jednocześnie zastrzega sobie prawo do własnej oceny jakości dostarczanych produktów pod względem ich równoważności z wymaganymi. 4. Towar będzie dostarczany w terminie do 3 dni od daty złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Jeżeli dostawa wypada w dniu wolnym od pracy lub poza godzinami pracy magazynu dostawa nastąpi w pierwszym dniu roboczym po wyznaczonym terminie. 5. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć zamówione towary podczas jednej dostawy bez względu na wielkość zamówienia. Wykonawca zobowiązuje się nie dzielić jednego zamówienia na części. 6. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć każdorazowo towar : a) odpowiedniej jakości, tzn. świeży; b) nie z końcem daty ważności (odpowiedni termin daty ważności do spożycia podany w sposób widoczny na opakowaniu); c) w odpowiednim gatunku oraz w odpowiednich, nie uszkodzonych opakowaniach. d) oznakowany ( oznakowanie produktów z wyszczególnieniem wartości odżywczych oraz alergenów). 7. Towar ma być dostarczany w zabezpieczonych atestowanych opakowaniach, spełniających wymagania sanitarno – epidemiologiczne. Elementy powinny być ułożone w opakowaniach w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd przedmiotu zamówienia. 8. Osoba realizująca dostawę obowiązana jest posiadać aktualną książeczkę zdrowia oraz samochód przystosowany i dopuszczony przez Sanepid do transportu produktów spożywczych . W razie stwierdzenia przez Zamawiającego niezachowania wymaganych warunków sanitarnych, Zamawiający może odmówić odbioru towaru. 9. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar własnym transportem odpowiednio przystosowanym na własne ryzyko i na własny koszt bez względu na wielkość zamówienia. 10. Odbioru towaru dokonuje się wyłącznie na piśmie - na fakturze - biorąc pod uwagę jego jakość i ilość. 11. Zamawiającemu przysługuje prawo do zbadania towaru podczas odbioru i dokonania sprawdzenia: warunków transportu, w tym czystości środka transportu i opakowań i innych warunków mających wpływ na jakość zdrowotną przewożonych artykułów oraz sposobu wyładowania zapobiegającego ich zanieczyszczeniu; dokumentacji dotyczącej dostarczonych produktów w tym pochodzenia producenta, daty produkcji, świadectwa kontroli jakości; znakowania towaru – terminu przydatności do spożycia i daty minimalnej trwałości, czytelności i trwałości opakowania; opakowań zbiorczych i jednostkowych: rozprucia, inne naruszenia cech pierwotnego opakowania, pęknięcia lub inne uszkodzenia cech organoleptycznych, widocznych zanieczyszczeń, uszkodzeń, itp. W trakcie obowiązywania umowy, dopuszcza się również w uzasadnionych wypadkach, zmianę wielkości opakowania dostarczanych produktów z zachowaniem zasady proporcjonalności. Zmiana wielkości opakowania nie może mieć wpływu na zmianę ogólnej ilości (sztuk) produktów objętych przedmiotową umową. Zmiana może nastąpić po uprzedniej, pisemnej akceptacji Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15510000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 3. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 2.3): 1) ppkt a – składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości;

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach