Przetargi.pl
Dostawa produktów mleczarskich dla potrzeb Ośrodka Wczasów MSWiA Kaper w Juracie.

Ośrodek Wczasów MSWiA "Kaper" ogłasza przetarg

  • Adres: 84-141 Jurata, ul. Mestwina 45
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 6752863 , fax. 058 6752164
  • Data zamieszczenia: 2010-03-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Wczasów MSWiA "Kaper"
    ul. Mestwina 45 45
    84-141 Jurata, woj. pomorskie
    tel. 058 6752863, fax. 058 6752164
    REGON: 19032626300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kaperjurata.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: zakład budżetowy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów mleczarskich dla potrzeb Ośrodka Wczasów MSWiA Kaper w Juracie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mleczarskich w ilościach oraz szczegółowym asortymencie opisanych w SIWZ. Zamawiający wymaga, aby oferent sprzedał i dostarczył własnym transportem produkty mleczarskie szczegółowo przedstawione w opisie przedmiotu zmówienia stanowiącym złącznik nr 2 do SIWZ. Produkty te powinny być dostarczane do siedziby Zamawiającego co najmniej 3 razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku)w godz. 8.00 - 10.30. Dostawy winny realizowane być w terminie jednego dnia od dnia zgłoszenia zapotrzebowania telefonicznie przez Zamawiającego. Wielkość zamówienia na rok 2010 została oszacowana na podstawie średniej wielkości zużycia poszczególnych artykułów z okresu ostatniego roku tj. roku 2009. Zamawiający zaznacza jednocześnie, że wielkości tych nie należy utożsamiać z ilością produktów, które rzeczywiście zakupi. Z powyższego powodu Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości produktów w okresie objętym umową. Stosowne zastrzeżenie w tym zakresie zawiera umowa (wzór- zał. Nr 3 do SIWZ). Koszty dostaw oferent uwzględnia w cenie zamówienia. Wymagane parametry jakościowe, jakie muszą spełniać dostarczane produkty: Zamawiane i dostarczane wyroby muszą odpowiadać wszelkim normom określonym w obowiązujących przepisach dotyczących, jakości zdrowej żywności tj.: - być w pierwszym gatunku i jakości - posiadać wymagane atesty, certyfikaty - być świeże, posiadać maksymalny okres przydatności do spożycia - muszą być dostarczane przez uprawnione osoby, transportem odpowiednim do rodzaju przewożonych artykułów (aktualne badania i dopuszczenia SANEPIDU). Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia wskazano jakikolwiek znak towarowy, patent czy pochodzenie - należy przyjąć, że wskazane patenty, znaki towarowe, pochodzenie określają parametry asortymentu, co oznacza, że Zamawiający dopuszcza złożenie oferty w tej części przedmiotu zamówienia o parametrach równoważnych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wpłacenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kaperjurata.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach