41 Baza Lotnictwa Szkolnego ogłasza przetarg
- Adres: 08-521 Dęblin, ul. Brygady Pościgowej 5
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 81 551 75 25 , fax. 81 551 95 36
- Data zamieszczenia: 2014-11-21
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: 41 Baza Lotnictwa Szkolnego
ul. Brygady Pościgowej 5 5
08-521 Dęblin, woj. lubelskie
tel. 81 551 75 25, fax. 81 551 95 36
REGON: 06145692000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.41blsz.wp.mil.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Wojskowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych na rzecz 41 Bazy lotnictwa Szkolnego w Dęblinie - Nr 49/14/N. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych na rzecz 41 Bazy Lotnictwa Szkolnego w Dęblinie Nr 49 14 N zgodnie ze wskazanym przez zamawiającego normami, asortymentem, ilościami i wymaganiami zawartymi w SIWZ. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w załącznikach Nr 1a i Nr 7 do SIWZ. 3. Szczegółowe warunki i zasady realizacji niniejszego zamówienia określone są we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 6 do SIWZ. 4. Zamawiający informuje, że szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został opracowany przez Wojskowy Ośrodek Badawczo Wdrożeniowy Służby Żywnościowej, ul. Marsa 112, 04-470 Warszawa. 5. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności a w szczególności: a Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późniejszymi zmianami i aktów wykonawczych do tej ustawy oraz Rozporządzenia WE Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności Dz. U. UE L 31 z dnia 01 lutego 2002 r.; b Rozporządzenia WE Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG Dz. U. UE L 338 z 13 listopada 2004 r. c Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. Nr 137, poz. 966, z późniejszymi zmianami); d Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno spożywczych Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późniejszymi zmianami; e Rozporządzenia WE Nr 852 2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 r Przedmiot zamówienia obejmuje następujący asortyment: Lp. Nazwa produktu Ilość ogółem J.m. 1 2 3 4 1. Bułka pszenna zwykła 7 950 kg 2. Bułka graham 5 950 kg 3. Rogal pszenny 200 kg 4. Bułka tarta 900 kg 5. Chleb żytni razowy 14 000 kg 6. Chleb mieszany słonecznikowy 2 000 kg 7. Chleb zwykły 32 000 kg 8. Drożdżówka z nadzieniem 2 000 kg 9. Drożdżówka z jagodami 200 kg 10. Placek drożdżowy 400 kg 11. Pączek 400 kg 12. Makowiec 400 kg 13. Mazurek 5 kg 14. Serniki 400 kg 15. Babka w polewie 400 kg 16. Jabłecznik 400 kg 17. Piernik w polewie 400 kg 18. Keks 300 kg 19. Drożdże świeże 30 kg - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: jakość
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.41blsz.wp.mil.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. T. Kościuszki w Jastkowie w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-27 - www.dpskrasnystaw.pl
Dodano: 2016-06-10 - PNO 2/Ż/OISW/2016
Dodano: 2016-04-29 - Dostawy mięsa i przetworów z mięsa, drobiu i ryb, artykułów spożywczych, mleka i przetworów z mleka oraz pieczywa.
Dodano: 2016-03-10 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej
Dodano: 2016-03-08 - Dostawa mięsa, wędlin i nabiału
Dodano: 2016-02-11 - Dostawa PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH
Dodano: 2015-12-10 - Dostawa mięsa, wędlin, podrobów wieprzowych i wołowych oraz mięsa, wędlin i podrobów drobiowych dla Domu Pomocy Społecznej BETANIA w Lublinie
Dodano: 2015-12-04 - Mięso i wyroby wędliniarskie
Dodano: 2015-11-23 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 40 im. Leona Kruczkowskiego w Lublinie w okresie od 04.01.2016 r. do 31.12.2016 r.
Dodano: 2015-11-20