Jednostka Wojskowa 4784 ogłasza przetarg
- Adres: 35-111 Rzeszów, ul. Krakowska 11B
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 17 715 56 59 , fax. 17 715 63 85
- Data zamieszczenia: 2014-09-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 4784
ul. Krakowska 11B 11B
35-111 Rzeszów, woj. podkarpackie
tel. 17 715 56 59, fax. 17 715 63 85
REGON: 18069037300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.34wog.wp.mil.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka wojskowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych dla 34 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Rzeszowie. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje niżej wyszczególniony asortyment Bułka pszenna zwykła Bułka graham Chałka Rogal pszenny Bułka tarta Chleb żytni razowy Chleb Baltonowski Chleb pszenny krojony w foli Chleb zwykły krojony w foli Chleb mieszany słonecznikowy Chleb mieszany z soją Chleb zwykły Drożdżówka z nadzieniem Drożdżówka z jagodami Placek drożdżowy Pączek Makowiec Mazurek Serniki Babka w polewie Jabłecznik Piernik Piernik w polewie Keks 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie wymagań jakościowych, terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowania stanowią Załączniki od nr 6.1. do nr 6.24 opracowane przez Wojskowy Ośrodek Badawczo-Wdrożeniowy Służby Żywnościowej w Warszawie. Załączniki te są integralną częścią opisu przedmiotu zamówienia i niniejszej SIWZ. 4. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę przedmiotu zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 50% wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb odbiorców wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia żołnierzy oraz przydzielonych na ten cel środków finansowych. 5. Wytworzenie przedmiotu zamówienia, sposób jego opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących, krajowych i unijnych, przepisów prawa żywnościowego. Przepisy te szczegółowo określone zostały w Załączniku nr 5 (Projekt umowy). Załącznik ten określa również szczegółowe wymagania co do sposobu dostawy, odbioru, postępowania reklamacyjnego w zakresie przedmiotu zamówienia. W związku z powyższym Projekt umowy również należy traktować jako uzupełnienie opisu przedmiotu zamówienia oraz integralną część niniejszej SIWZ. 6. Wykonawca powinien posiadać potwierdzenie wdrożenia systemu HACCP, a w przypadku Wykonawców oferujących produkty wytwarzane w ramach produkcji pierwotnej, potwierdzenie wytwarzania zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP). Powyższe dotyczy również ewentualnych podwykonawców i każdego z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (Konsorcjum). Szczegółowe wymagania dotyczące dokumentów w powyższym zakresie określone zostały w Rozdziale VIII ust. 7 SIWZ. 7. Dla zamówienia obowiązują 4 magazyny dostaw: 1) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Rzeszów - ul. Lwowska 4 Rzeszów; 2) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Nisko - ul. Sandomierska 20 Nisko; 3) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Jarosław - ul. 3 Maja 80 Jarosław; 4) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Przemyśl - ul. 29 Listopada 1 Przemyśl. 8. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą z częstotliwością pieczywo maksymalnie 6 razy w tygodniu, wyroby cukiernicze maksymalnie 3 razy w tygodniu dla każdego z magazynów określonych w ust. 7 w ustalonych dniach tygodnia od poniedziałku do soboty w godzinach od 8:00 do 12:00. Wyjątkowo dopuszcza się zmianę godzin dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym z Zamawiającym (Odbiorcą). 9. O terminie dostawy, o którym mowa w ust. 8 Wykonawca będzie powiadamiany z co najmniej 12 godzinnym wyprzedzeniem. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania przesunięć ilościowych pomiędzy poszczególnymi pozycjami asortymentowymi stanowiącymi przedmiotem umowy przy zachowaniu następujących warunków: 1) przesunięcia wynikają z potrzeb odbiorców, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy; 2) przesunięcia nie mogą przekroczyć 30% ilości danej pozycji asortymentowej i będą dokonywane w oparciu o ceny jednostkowe zawarte w załączniku nr 1A; 3) przesunięcia nie spowodują przekroczenia maksymalnej wartości brutto umowy. 11. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 12. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158110006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium na okres związania ofertą na kwotę/wartość: 2.500,00 zł (słownie: dwa tysiące pięćset złotych 00/100); 2. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. 3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. nr 42, poz. 275). 4. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy: Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić na rachunek: bankowy Zamawiającego prowadzony: Narodowy Bank Polski Oddział Okręgowy Rzeszów nr 98 1010 1528 0018 9213 9120 0000 - z adnotacją wadium w przetargu nr ZP/66/2014, NIP [Wykonawcy]
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.34wog.wp.mil.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- dostawa pieczywa dla SPZOZ Sanok
Dodano: 2016-01-04 - Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Psychicznie Chorych w Rzeszowie (zamówienie z podziałem na 2 części)
Dodano: 2015-12-30 - Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół w Padwi Narodowej w Padwi Narodowej
Dodano: 2015-12-16 - Dostawa pieczywa oraz wyrobów cukierniczych
Dodano: 2015-12-09 - Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych
Dodano: 2015-10-19 - dostawa pieczywa do kuchni szpitalnej.
Dodano: 2015-03-24 - Dostawa pieczywa,wyrobów cukierniczych oraz ciast makaronowych nadziewanych.
Dodano: 2014-12-11 - dostawę pieczywa dla SPZOZ Sanok
Dodano: 2014-11-28 - PIECZYWO W PAKIECIE I ORAZ SUCHARY W PAKIECIE II DLA KUCHNI SZPITALNEJ W ZESPOLE OPIEKI ZDROWOTNEJ W DĘBICY
Dodano: 2014-10-13 - dostawa pieczywa dla SPZOZ Sanok
Dodano: 2014-09-04