Przetargi.pl
Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych

Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej Szpital Miejski w Sosnowcu ogłasza przetarg

  • Adres: 41-219 Sosnowiec, ul. Szpitalna 1
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-32 2964219, 3630479 , fax. 0-32 2964219, 2635719
  • Data zamieszczenia: 2010-03-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej Szpital Miejski w Sosnowcu
    ul. Szpitalna 1 1
    41-219 Sosnowiec, woj. śląskie
    tel. 0-32 2964219, 3630479, fax. 0-32 2964219, 2635719
    REGON: 24083705400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.sosnowiec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych. Zamówienie składa się z 7 części tzw. pakietów, z których każdy stanowi oddzielny przedmiot zamówienia: kod CPV: 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie kod CPV: 15820000-2 Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości kod CPV: 15821130-9 Chleb chrupki Pakiet nr 1 - Pieczywo dietetyczne paczkowane Pakiet nr 2 - Wyroby cukiernicze - pączki Pakiet nr 3 - Wyroby piekarnicze- obwarzanki Pakiet nr 4 - Wyroby cukiernicze pieczone Pakiet nr 5 - Pieczywo zwykłe - bułki Pakiet nr 6 - Pieczywo zwykłe - chleb i bułki Pakiet nr 7 - Pieczywo dietetyczne paczkowane 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - asortyment oraz ilości znajdują się w załącznikach nr 4.1 ÷4.7 do SIWZ. 3. Przedmiot umowy rozliczany będzie na podstawie faktur częściowych. 4. Wymagania dotyczące wszystkich pakietów: 4.1 Wykonawca zobligowany jest do przestrzegania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2006r. Nr 171, poz. 1225 z póź. zm.). Wykonawca zobowiązany jest do sukcesywnej dostawy przedmiotu zamówienia według zamówień telefonicznych, z rozładunkiem do wskazanych obiektów szpitalnych tj. do kuchni/kiosku/baru przy ul. Zegadłowicza 3 i/lub ul. Szpitalna 1, zgodnie z wyborem Zamawiającego. 4.2 Wszystkie dostawy odbywać się będą na koszt Wykonawcy. 4.3 Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żywnościowych przez Państwową Inspekcję Sanitarną. 4.4 Oznakowania artykułów żywnościowych zgodne z dyrektywami Unii Europejskiej i wytycznymi Kodeksu Żywnościowego obowiązującego w Europie: - nazwa środka spożywczego, - data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, - zawartość netto lub liczbę sztuk w opakowaniu, - warunki przechowywania - przy znakowaniu terminem przydatności do spożycia oraz w przypadku gdy jakość środka spożywczego w istotny sposób zależy od warunków jego przechowywania, - nazwę i adres producenta, - dane wprowadzające środek spożywczy do obrotu w kraju, - kraj w którym wyprodukowano środek spożywczy, - klasę jakości handlowej lub inny wyróżnik jakości handlowej o ile określono klasyfikację jakościową, - oznakowanie partii produkcyjnej umożliwiającej identyfikację środka spożywczego. 5. Wymagania szczegółowe dotyczące pakietów: Pakiet nr 1: - dostawy wg zamówień telefonicznych, - termin przydatności do spożycia w dniu dostawy nie krótszy niż 3 miesiące. Pakiet nr 2, 3, 4, 5: - zamówienia telefoniczne w dniu poprzedzającym dostawę, - dostawy codziennie z wyjątkiem niedziel i świąt do godz. 7:00, - możliwość zwrotu pieczywa cukierniczego nie sprzedanego. Pakiet nr 6: - zamówienia codziennie do godz. 14:30 w dniu poprzedzającym dostawę złożone telefonicznie, - dostawy codziennie oprócz niedziel i świąt (w soboty dostawa podwójna) w godzinach 6:00 - 6:30 bezpośrednio do kuchni, - pieczywo krojone, paczkowane dostarczane w czystych pojemnikach dostawcy, - oznakowanie terminu przydatności do spożycia, - oznakowanie pieczywa - nazwa dostawcy - producenta, gramatura, - dot. poz. 2 asortymentu (bułka pszenna zwykła) - odrębne faktury częściowe na łączną ilość 9000 szt. 6. Termin płatności: do 30 dni od dnia otrzymania prawidłowo wystawionego oryginału faktury.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158100009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje obowiązku wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.sosnowiec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach