Przetargi.pl
Dostawa pieczywa i mąki pszennej

Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie ogłasza przetarg

  • Adres: 20-081 Lublin, Stanisława Staszica
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. +48815344610 , fax. +48815324153
  • Data zamieszczenia: 2021-01-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
    Stanisława Staszica 16
    20-081 Lublin, woj. lubelskie
    tel. +48815344610, fax. +48815324153
    REGON: 43102923400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://portal.smartpzp.pl/spsk1

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa pieczywa i mąki pszennej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1 Przedmiot zamówienia stanowi dostawa pieczywa i mąki pszennej, szczegółowe wymagania dotyczące asortymentu oraz zapotrzebowane ilości podane są w Formularzu oferty – Formularzu cenowym Załącznik Nr 1 do SIWZ. 2 Nie dopuszcza się składania ofert równoważnych. 3 Zamawiający wymaga, aby zamawiane pieczywo było wypiekane na naturalnych kwasach, bez sztucznych dodatków konserwujących oraz dodatków barwiących typu karmel, kawa Inka itp., które zabarwiają pieczywo na kolor brunatno – brązowy; kształt i wygląd zewnętrzny powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa; skórka pieczywa powinna być sprężysta, ściśle związana z miękiszem w kolorze od jasno do ciemnobrązowej w przekroju zanikająca równomiernie w kierunku miękiszu, jej powierzchnia powinna być gładka, niepopękana i bez uszkodzeń mechanicznych; miękisz powinien być dobrze wypieczony, elastyczny, suchy, niekruszący się, równomiernie porowaty, o jasnej barwie, bez smug i grudek mąki; pieczywo wzbogacone w dodatek np. kminku, maku, ziaren zbóż, słonecznika itp.; smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa, niedopuszczalny jest smak i zapach obcy, mdły lub stęchły, jak również smak gorzki, kwaśny, niesłony lub zbyt słony. 4 Zamawiający dopuszcza zmianę w gramaturze jednostkowej zamawianego asortymentu, ale tylko w granicach podanych w tabeli i pod warunkiem, że po przeliczeniu możliwa będzie realizacja całości zamówienia. W razie konieczności należy zaokrąglić ilość zaproponowanych sztuk oraz opakowań w górę (całe sztuki, całe opakowania). 5 Zamawiający wymaga, aby stosowane opakowania miały świadectwa, atesty dopuszczające do obrotu na rynku polskim. 6 Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty były pełnowartościowe i wyprodukowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami oraz zgodnie z zasadami systemu HACCP. 7 Zamawiający wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U./2015 Nr 0, poz. 29). 8 Zamawiający wymaga, aby transport dostarczanych produktów odbywał się środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów żywnościowych. 9 Termin przydatności do spożycia produktów wymienionych w Załączniku Nr 1 do SIWZ Formularzu oferty – Formularzu cenowym w pkt. 1-7 nie może być krótszy niż 2 dni, licząc od dnia dostawy do Zamawiającego, a w przypadku produktów wymienionych w pkt. 8 - 10 termin przydatności nie może być krótszy niż 30 dni. 10 Wspólny słownik zamówień (CPV): 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, 15612100-2 - Mąka pszenna
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach