Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie ogłasza przetarg
- Adres: 20-081 Lublin, Stanisława Staszica
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. +48815344610 , fax. +48815324153
- Data zamieszczenia: 2021-01-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
Stanisława Staszica 16
20-081 Lublin, woj. lubelskie
tel. +48815344610, fax. +48815324153
REGON: 43102923400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://portal.smartpzp.pl/spsk1
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa pieczywa i mąki pszennej - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1 Przedmiot zamówienia stanowi dostawa pieczywa i mąki pszennej, szczegółowe wymagania dotyczące asortymentu oraz zapotrzebowane ilości podane są w Formularzu oferty – Formularzu cenowym Załącznik Nr 1 do SIWZ. 2 Nie dopuszcza się składania ofert równoważnych. 3 Zamawiający wymaga, aby zamawiane pieczywo było wypiekane na naturalnych kwasach, bez sztucznych dodatków konserwujących oraz dodatków barwiących typu karmel, kawa Inka itp., które zabarwiają pieczywo na kolor brunatno – brązowy; kształt i wygląd zewnętrzny powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa; skórka pieczywa powinna być sprężysta, ściśle związana z miękiszem w kolorze od jasno do ciemnobrązowej w przekroju zanikająca równomiernie w kierunku miękiszu, jej powierzchnia powinna być gładka, niepopękana i bez uszkodzeń mechanicznych; miękisz powinien być dobrze wypieczony, elastyczny, suchy, niekruszący się, równomiernie porowaty, o jasnej barwie, bez smug i grudek mąki; pieczywo wzbogacone w dodatek np. kminku, maku, ziaren zbóż, słonecznika itp.; smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa, niedopuszczalny jest smak i zapach obcy, mdły lub stęchły, jak również smak gorzki, kwaśny, niesłony lub zbyt słony. 4 Zamawiający dopuszcza zmianę w gramaturze jednostkowej zamawianego asortymentu, ale tylko w granicach podanych w tabeli i pod warunkiem, że po przeliczeniu możliwa będzie realizacja całości zamówienia. W razie konieczności należy zaokrąglić ilość zaproponowanych sztuk oraz opakowań w górę (całe sztuki, całe opakowania). 5 Zamawiający wymaga, aby stosowane opakowania miały świadectwa, atesty dopuszczające do obrotu na rynku polskim. 6 Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty były pełnowartościowe i wyprodukowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami oraz zgodnie z zasadami systemu HACCP. 7 Zamawiający wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U./2015 Nr 0, poz. 29). 8 Zamawiający wymaga, aby transport dostarczanych produktów odbywał się środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów żywnościowych. 9 Termin przydatności do spożycia produktów wymienionych w Załączniku Nr 1 do SIWZ Formularzu oferty – Formularzu cenowym w pkt. 1-7 nie może być krótszy niż 2 dni, licząc od dnia dostawy do Zamawiającego, a w przypadku produktów wymienionych w pkt. 8 - 10 termin przydatności nie może być krótszy niż 30 dni. 10 Wspólny słownik zamówień (CPV): 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, 15612100-2 - Mąka pszenna - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół im. A. Naruszewicza w Janowie Podlaskim
Dodano: 2024-02-02 - Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół im. A. Naruszewicza w Janowie Podlaskim
Dodano: 2023-12-05 - Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego im. Janusza Korczaka w Łukowie w roku szkolnym 2023/2024
Dodano: 2023-06-27 - Sukcesywna dostawa pieczywa – II części
Dodano: 2023-04-26 - Dostawa artykułów spożywczych, mięsa, wędlin, pieczywa, mrożonek i warzyw - postępowanie 2
Dodano: 2023-02-24 - „Dostawa produktów i artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej Zespołu Szkół im. S. Staszica w Wysokiem - Pieczywo i wyroby piekarskie”
Dodano: 2023-01-25 - Dostawa pieczywa dla Powiatowego Zakładu Aktywności Zawodowej w Janowie Lubelskim
Dodano: 2022-12-15 - Dostawa artykułów żywnościowych w roku szkolny 2022/2023 do Zespołu Szkół im. A. Naruszewicza w Janowie Podlaskim
Dodano: 2022-08-12 - Dostawa pieczywa, mąki i produktów cukierniczych
Dodano: 2021-03-08 - Sukcesywna dostawa pieczywa
Dodano: 2021-01-25