Przetargi.pl
Dostawa pieczywa do Zakładu Karnego w Chełmie

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 22-100 Chełm, ul. Kolejowa
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 825 653 485 , fax. 825 653 557
  • Data zamieszczenia: 2019-11-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Kolejowa 112
    22-100 Chełm, woj. lubelskie
    tel. 825 653 485, fax. 825 653 557
    REGON: 32004100000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka penitencjarna - zakład karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa pieczywa do Zakładu Karnego w Chełmie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia będą powtarzające się sukcesywnie dostawy chleba pszenno żytniego oraz bułki tartej na potrzeby Zakładu Karnego w Chełmie. Chleb pszenno-żytni – kod CPV 15811100-7, skład: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól biała, olej roślinny, o gramaturze 150 gram / 1 porcja, etykiety – nazwa producenta, skład termin spożycia na każdej porcji, krojony, pakowany w folię ( woreczki ) z tworzywa sztucznego lub innych materiałów dopuszczonych do pakowania środków spożywczych – w ilości 77 000 kg Bułka tarta – kod CPV 15890000-3 – w opakowaniach o wadze 1 kg – w ilości 800 kg 2. Ilość szacunkowa dostarczanego chleba może ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość przedmiotu zamówienia będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do nieodebrania części zamówienia, z zastrzeżeniem, że ilość dostarczonego asortymentu nie będzie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia i z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe lub prawne. 3. Wykonawcy dostarczać będą przedmiot zamówienia na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Dostawy chleba określonego powyższej będą realizowane do magazynu Zamawiającego, zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Chełmie przy ul. Kolejowej 112, w godz. 8.00 – 12.00 z częstotliwością dostaw: od poniedziałku do soboty z wyjątkiem dni świątecznych. Zamówienie towaru odbywać się będzie telefonicznie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem dostawy z podaniem ilości zamówionego chleba. Bułka tarta według potrzeb. 4.Oznakowanie wyrobów: etykiety na każdym opakowaniu powinny zawierać zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności poniższe informacje: - nazwę żywności - wykaz składników, - wszelkie składniki lub substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji użytych przy wytwarzaniu lub przygotowywaniu żywności i nadal obecnych w produkcie gotowym ( nawet, jeżeli ich forma uległa zmianie), - ilość określonych składników, - ilość netto żywności, - daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia, - specjalne warunki przechowywania lub warunki użycia, - dane identyfikujące podmiot odpowiedzialny za przekazanie informacji na temat żywności - od dnia 13 grudnia 2016 roku informacja o wartości odżywczej 5. Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15811100-7
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie, Wykonawca wraz z ofertą podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach