Zespół Szkół w Podwilku ogłasza przetarg
- Adres: 34-722 Podwilk, Podwilk 157
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 18 28 529 24 , fax. 18 28 529 24
- Data zamieszczenia: 2013-12-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół w Podwilku
Podwilk 157 157
34-722 Podwilk, woj. małopolskie
tel. 18 28 529 24, fax. 18 28 529 24
REGON: 12007559700000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka budżetowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa pieczywa do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Podwilku w roku 2014 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa do stołówki szkolnej w Zespole Szkól w Podwilku w roku 2014. 2. Ilość produktów wskazana w załączniku nr 7 do SIWZ jest wielkością orientacyjną, przewidywaną do nabycia przez Zamawiającego w okresie wykonania zamówienia. Zamawiający ma prawo zmienić ilości produktów w stosunku do ilości określonych w załączniku nr 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia zamówienia w zależności od ilości dożywianych dzieci oraz zwiększenia zamówienia w przypadku zwiększenia ilości osób dożywianych. W przypadku nie wykorzystania ilości produktów Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy pieczywa zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem składanym przez Zamawiającego w całym okresie obowiązywania umowy. 3. Miejscem dostarczania Zamawiającemu artykułów żywnościowych są pomieszczenia stołówki w budynku Zespołu Szkół w Podwilku - wymagane jest wniesienie produktów do pomieszczeń stołówki. Odbioru towaru w siedzibie Zamawiającego dokona wyznaczony przez Zamawiającego pracownik. 4. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu na własny koszt w terminach i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego. 5. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu pieczywa) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. 6. Koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi Wykonawca. 7. Szczegółowe terminy dostaw Zamawiający będzie podawać Wykonawcy telefonicznie, faksem, bądź drogą elektroniczną. 8. Poszczególne dostawy będą realizowane w godzinach 7.00-13:00 w wyznaczonych przez Zamawiającego dniach. 9. W przypadku niezgodności dostarczonych artykułów z opisem zawartym w SIWZ Zamawiający odmówi odbioru tych artykułów. Wykonawca zobowiązuje się w takim przypadku do wymiany towaru w terminie nie przekraczającym 1 dzień, licząc od daty wezwania i poniesie koszty zgodnie z punktem 6. 10. Dostarczone produkty powinny spełniać najwyższe normy jakościowe, wagowe wymagane dla danej tej grupy asortymentu, terminy przydatności do spożycia oraz wymogi sanitarno - epidemiologiczne koniczne do zapewnienia higieny przy dostawach artykułów spożywczych, nie wymagających chłodzenia. Dostarczone produkty powinny posiadać handlowy dokument identyfikacyjny, wszelkie wymagane na terenie całego kraju atesty, oświadczenie o dopuszczeniu do obrotu, informację o dacie wyprodukowania, warunków przechowywania, terminie przydatności do spożycia. Produkty powinny być bez oznak nadpsucia i nieuszkodzone fizycznie. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. 11. Dostarczane pieczywo musi być świeże i mieć odpowiedni termin spożycia. 12. Każdą ewentualną zmianę w stosunku do zamawianego towaru lub jego ilości należy wcześniej konsultować z intendentem. 13. Przez czas trwania umowy o zamówienie publiczne na dostawę pieczywa do stołówki szkolnej obowiązywać będą ceny jednostkowe za poszczególne pozycje produktów określone w ofercie Wykonawcy. Główny przedmiot CPV: 15811100-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158111009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jablonka.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną