Wojskowa Akademia Techniczna im. Jarosława Dąbrowskiego ogłasza przetarg
- Adres: 00-908 Warszawa, Gen. Witolda Urbanowicza
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. +48261837865 , fax. +48261839723
- Data zamieszczenia: 2019-05-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojskowa Akademia Techniczna im. Jarosława Dąbrowskiego
Gen. Witolda Urbanowicza 2
00-908 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. +48261837865, fax. +48261839723
REGON: 12122900000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wat.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa pieczywa - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa: bułek różnego rodzaju, bułki tartej, chleba/chlebka różnego rodzaju, ciabatek, mini bagietek, rogali i sucharów. Wykaz przedmiotu zamówienia zawiera „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia” stanowiący załącznik nr 3 do SIWZ, a wymogi technologiczne określa załącznik Nr 3A do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15811000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Zamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie. 2. Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca: posiada i będzie posiadać przez okres obowiązywania umowy: • Zaświadczenie / Decyzję / Opinię lub inny dokument równoważny właściwego organu Inspekcji Sanitarnej / Weterynaryjnej: a) o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; i/lub b) potwierdzające wdrożenie oraz stosowanie zasad HACCP przez Wykonawcę - podstawa prawna art. 59 i art. 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub Certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, wraz z oświadczeniem o prowadzeniu wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP - zgodnie z art. 59 i art. 73 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia; • Decyzję / Zaświadczenie / Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością; • Decyzję / Zaświadczenie / Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o zatwierdzeniu minimum dwóch środków transportu do przewozu artykułów spożywczych; • Zaświadczenie / Potwierdzenie Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno – spożywczymi wydane na podstawie ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oferta składana przez Wykonawcę musi zawierać: 1) „Formularz ofertowy” stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ 2) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia - stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ 3) Oświadczenie o spełnianiu warunków - stanowiące załącznik nr 2A do SIWZ 4) „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia” stanowiący załącznik nr 3 do SIWZ 5) Oświadczenie dotyczące przedmiotu zamówienia – stanowiące załącznik nr 5 do SIWZ 6) Zobowiązanie innego podmiotu – stanowiące załącznik Nr 2B do SIWZ
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Gminnego Żłobka nr 1 „Zaczarowany Ogród” w Ruścu
Dodano: 2024-01-21 - SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA 2024 R.
Dodano: 2023-12-20 - Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby jadłodajni przy Centrum Usług Społecznych w Kozienicach w 2024 r.
Dodano: 2023-12-04 - Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Gminnego Żłobka nr 1 „Zaczarowany Ogród” w Ruścu
Dodano: 2023-11-27 - Sukcesywne dostawy pieczywa oraz artykułów spożywczych (przyprawy) do Zakładu Karnego w Żytkowicach
Dodano: 2023-06-07 - P-08-2023 Zakup i dostawa pieczywa dla potrzeb Radomskiego Szpitala Specjalistycznego
Dodano: 2023-05-18 - sukcesywna dostawa pieczywa
Dodano: 2023-03-12 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola nr 1 im. Krasnala Hałabały w Kobyłce w 2023 roku
Dodano: 2023-02-28 - Dostawy pieczywa
Dodano: 2023-02-21 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Gostyninie - pieczywo
Dodano: 2023-01-02