Przetargi.pl
Dostawa owoców, warzyw świeżych i okopowych dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju - część I

21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ ogłasza przetarg

  • Adres: 28-100 Busko-Zdrój, ul. Gen. F. Rzewuskiego 8
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 041 3780919, 3780348 , fax. 041 3780332
  • Data zamieszczenia: 2014-04-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ
    ul. Gen. F. Rzewuskiego 8 8
    28-100 Busko-Zdrój, woj. świętokrzyskie
    tel. 041 3780919, 3780348, fax. 041 3780332
    REGON: 29052485300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.21wszur.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa owoców, warzyw świeżych i okopowych dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju - część I
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy owoców, warzyw okopowych i świeżych. 2.Szczegółowy zakres rzeczowy dostaw oraz warunki ich wykonania został określony w pakietach I - V: a).PAKIET I - Dostawa warzyw okopowych - zał. nr 1 do SIWZ; b).PAKIET II - Dostawa warzyw świeżych - zał. nr 2 do SIWZ; c).PAKIET III - Dostawa jabłek - zał. nr 3 do SIWZ; d).PAKIET IV - Dostawa nowalijek - zał. nr 4 do SIWZ; e).PAKIET V - Dostawa owoców sezonowych - zał. nr 5 do SIWZ. 3.Warunki dostaw: a).towar dostarczany przez Wykonawcę winien być odpowiednio oznakowany, w szczególności zgodnie z postanowieniami Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r., Nr 137, poz. 966 z późn. zm.) i opakowany zgodnie z potrzebami zbiorowego żywienia b).terminy: (a).PAKIET I - Dostawa warzyw okopowych -dostawa 2 razy w tygodniu: wtorek, czwartek w godzinach 9:00 - 10:00 (b).PAKIET II - Dostawa warzyw świeżych - dostawa w dni powszednie od poniedziałku do soboty w godzinach 6:00 - 8:00 (c).PAKIET III - Dostawa jabłek - dostawa 1 raz w tygodniu, dzień do uzgodnienia z Zamawiającym w godzinach 9:00 - 10:00 (d).PAKIET IV- Dostawa nowalijek - dostawa od poniedziałku do soboty w godzinach 6:00 - 8:00 (e).PAKIET V - Dostawa owoców sezonowych - dostawa w dni powszednie od poniedziałku do soboty w godzinach 6:00 - 8:00 c).dostawy do magazynu Zamawiającego z rozładunkiem w oparciu o szczegółowe zamówienia w asortymencie i w ilościach wskazanych każdorazowo przez Zamawiającego; d).towar w opakowaniach zbiorczych odpowiednio posortowany i zabezpieczony przed uszkodzeniem, w warunkach temperaturowych zalecanych przez producenta oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnym pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy; e).zamówienie zgłaszane telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem, potwierdzone pod względem ilości w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 1100 ; f).dostarczony towar musi być w I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, bez objawów chorób pleśni, nie uszkodzony, nie robaczywy, bez obcych zapachów, posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania, mający odpowiedni termin ważności do spożycia podany na opakowaniu, jednolity wielkościowo, jednolity odmianowo; g).Zamawiający odmówi przyjęcia całej partii towaru lub jej części w przypadku, gdy w trakcie oceny wizualnej stwierdzi złą jakość produktów, widoczne uszkodzenia spowodowane niewłaściwym zabezpieczeniem produktów, złymi warunkami transportowymi lub niewłaściwym stanem higienicznym środka transportu; h).Zamawiający w przypadku stwierdzenia braków ilościowych lub wad ukrytych otrzymanego towaru pozostawi do dyspozycji Wykonawcy w siedzibie Zamawiającego otrzymany towar, powiadamiając niezwłocznie telefonicznie o stwierdzonych brakach lub wadach i potwierdzi to protokołem reklamacyjnym; i).Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji dostarczonego towaru w przypadku jego jakości odbiegającej od norm i dokonania wymiany towaru bez wad, nie później, niż w ciągu 24 godzin od zgłoszenia; j).Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania mniejszej lub większej ilości towaru w poszczególnych pozycjach asortymentowych objętych umową do obiektywnie istniejących potrzeb, i ich rzeczywista wielkość będzie wynikać z zamówień cząstkowych składanych przez Zamawiającego. k).w przypadku zrealizowania dostawy na kwotę stanowiącą całkowitą wartość brutto określonej w umowie w terminie wcześniejszym niż data jej obowiązywania, umowa wygasa; l).Wykonawca dokonuje nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy; m).towar dostarczony w opakowaniach jednostkowych max do 30 kg, dopuszczonych do kontaktu z żywnością (worki raszlowe, skrzynki, wiadra); n).opakowanie powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabarwień i pleśni; o).jakość przedmiotu zamówienia zgodna z obowiązującymi normami jakości, a minimalne wymagania dla wszystkich produktów to: (a).całe w zależności od produktu; (b).zdrowe, nie dopuszcza się produktów z objawami gnicia lub zepsucia; (c).czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych ( w zależności od produktu dopuszczalne są odchylenia dotyczące śladów ziemi), wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki; (d).dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe. p).przypadku przedsiębiorców produkujących i/lub wprowadzających do obrotu żywność dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP. Z każdą dostawą Zamawiający będzie żądał od wybranego Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: Handlowy Dokument Identyfikacji; q).w przypadku producentów (rolników) na etapie produkcji pierwotnej wprowadzających do obrotu żywność dostawy będą realizowane w oparciu o wdrożoną i stosowaną dobrą praktykę produkcyjną (GMP) i higieniczną (GHP) (oświadczenie dostawcy, że bierze pełną odpowiedzialność za bezpieczeństwo zdrowotne sprzedawanych produktów); r).uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący warunków umowy, bądź SIWZ przedmiotu zamówienia będą podstawą do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym; s).wykonawca zobowiązany jest podać w formularzu ofertowym części zamówienia, które, zamierza powierzyć podwykonawcom. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania ewentualnych podwykonawców jak za własne.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032211100
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://21wszur.tbu.pl/bip/przetargi.php
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach