Przetargi.pl
Dostawa obiadów do Domu Pomocy Społecznej w Pęcławicach Górnych

Dom Pomocy Społecznej w Pęcławicach Górnych ogłasza przetarg

  • Adres: 28210 Bogoria, Pęcławice Górne
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 156877366 , fax. 6877366
  • Data zamieszczenia: 2017-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Pęcławicach Górnych
    Pęcławice Górne 23
    28210 Bogoria, woj. świętokrzyskie
    tel. 156877366, fax. 6877366
    REGON: 26056228000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpspeclawice.ugu.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa obiadów do Domu Pomocy Społecznej w Pęcławicach Górnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa obiadów do Domu Pomocy Społecznej w Pęcławicach Górnych. 3.1.2. Obiady będą dostarczane codziennie 7 dni w tygodniu w termosach w godz. 12:00-13:00 zgodnie z dostarczanym odpowiednio wcześniej jadłospisem dekadowym. 3.1.3. Potrawy powinny być ciepłe, nie podgrzewane w Domu Pomocy Społecznej. 3.1.4. Obiady powinny być dostarczane do budynku samochodem dostosowanym do przewożenia żywności, personel sam wydaje obiad. Termosy są jedynie płukane, nie wyparzane i zabierane dnia następnego. Transport na koszt dostawcy przez 7 dni w tygodniu od poniedziałku do niedzieli. 3.1.5. Do zup wymagających pieczywa będzie dostarczany chleb - 2 kromki na jednego mieszkańca, do zup z makaronem – makaron w osobnych pojemnikach. 3.1.6. Raz w tygodniu - w piątki obiad bezmięsny, do drugiego dania ryba.
Pierwsze danie – urozmaicone zupy.
Drugie danie- ziemniaki 3-4 razy w tygodniu; ryż, kasza, makaron 1 raz w tygodniu; do posiłku: kotlet mielony, kotlet schabowy, udko, wątróbka drobiowa, sosy, gulasze, pulpety oraz urozmaicone surówki.
Pierogi, naleśniki, gołąbki, łazanki, kluski śląskie, pyzy, kopytka, bigos, zapiekanka ziemniaczana lub makaronowa z mięsem i warzywami – 1 raz w miesiącu. Ciepły kompot codziennie do obiadu. 3.1.7. Łącznie Zamawiający zamówi 24 820 sztuk obiadów. 3.1.8. W sytuacji, kiedy mieszkaniec przebywa poza DPS, obiady odmawiane są telefonicznie danego dnia w godzinach 6.30 – 8.00. 3.1.9. Podane ilości przedmiotu zamówienia stanowią maksymalną ilość. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnej ilości asortymentu, o którym mowa w pkt 3.1.7. Minimalna liczba obiadów, która zostanie zamówiona to 16 000 sztuk.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna warunek za spełniony, gdy wykonawcy wykażą, że: a) posiadają aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zezwalającą na prowadzenie działalności w zakresie żywienia zbiorowego wydaną na podstawie Ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2017 r., poz. 149 ze zm.); b) wykażą, że wprowadzili i stosują system HACCP.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) Formularz Ofertowy sporządzony i wypełniony według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 1 do SIWZ, b) oświadczenia, o których mowa w pkt 6.1 SIWZ według wzoru stanowiącego załącznik Nr 2 i 3 do SIWZ, c) pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy (wykonawców występujących wspólnie), o ile ofertę składa pełnomocnik, d) zobowiązanie podmiotu trzeciego, o którym mowa w pkt 5.5.1 i 5.5.4 SIWZ – jeżeli wykonawca polega na zasobach lub sytuacji podmiotu trzeciego. Z zobowiązania lub innych dokumentów potwierdzających udostepnienie zasobów przez inne podmioty musi bezspornie i jednoznacznie wynikać w szczególności: - zakres dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu; - sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę̨, przy wykonywaniu zamówienia; - zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; - czy podmiot, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postepowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje usługi, których wskazane zdolności dotyczą.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach