Przetargi.pl
Dostawa nabiału

Powiatowa Bursa Szkolna ogłasza przetarg

  • Adres: 77300 Człuchów, ul. Koszalińska
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 598 343 492 , fax. 598 343 492
  • Data zamieszczenia: 2017-09-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowa Bursa Szkolna
    ul. Koszalińska 2
    77300 Człuchów, woj. pomorskie
    tel. 598 343 492, fax. 598 343 492
    REGON: 77127282700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.powiatczluchowski.org.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa nabiału
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1 Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy PRODUKTÓW: ŚWIEŻYCH, MROŻONYCH, WĘDZONYCH, MARYNOWANYCH, KONSERW, SOSÓW dla Powiatowej Bursy Szkolnej w Człuchowie. Przedmiot zamówienia został określony w Formularzu cenowym - załącznik nr 1A do niniejszej siwz i obejmuje między innymi artykuły: ryby świeże i mrożone, konserwy rybne, warzywa, owoce, lody, wyroby garmażeryjne, parówki, bułki itp. Zamówienie jest podzielone na dwie niezależne części: CZĘŚĆ 1 PRODUKTY MROŻONE, SOSY Część 2 RYBY ŚWIEŻE, MROŻONĘ, WĘDZONE, KONSERWY Produkty spożywcze objęte dostawą muszą spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, tj. między innymi: – normy jakościowe lub atesty, – oznakowanie, między innymi datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, – odpowiedni sposób przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu, - dostarczany asortyment musi być pozbawiony uszkodzeń o charakterze fizycznym i biochemicznym obniżającym jego wartość użytkową, – odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. Kody CPV 15896000-5 Produkty głęboko mrożone 15220000-6 Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso z ryb 15200000-0 Ryby przetworzone i konserwowane 15234000-7 Ryby wędzone 15311000-1 Ziemniaki mrożone 15300000-1 Owoce warzywa i podobne produkty 15331170-9 Warzywa mrożone 15330000-0 Przetworzone owoce i warzywa 15871260-4 Sosy 15812200-5 Ciasta 15555100-4 Lody 15000000-0 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 60000000-8 Usługi transportowe 3.2 Zamawiający informuje, że przy dostawie przedmiotu zamówienia stosuje prawo opcji, oznacza to, że podane ilości są wielkościami maksymalnymi, które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie odbierał przedmiot zamówienia sukcesywnie w miarę potrzeb. Natomiast gwarantowana ilość artykułów, które zostaną odebrane to 60% przedmiotu zamówienia wymienionego Formularzu cenowym, załącznik nr 1A do siwz. 3.3 Zamawiający zastrzega sobie możliwość w formie pisemnej zmniejszenia przyjętych ilości w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. przekształcenia jednostek zamawiających, likwidacji itp.), wartością umowy, będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w Formularzu cenowym – załącznik nr 1A do siwz. 3.4 INSTRUKCJA - Wykonawca jest zobowiązany wypełnić Formularz cenowy, załącznik nr 1A do niniejszej siwz, rubryka nr 2 w następujący sposób: 1) NAZWA PRODUKTU Przez nawę produktu Zamawiający rozumie, a Wykonawca zobowiązany jest tak wpisać: np. medaliony z łososia 2) NAZWA PRODUCENTA Przez nawę producenta Zamawiający rozumie, a Wykonawca zobowiązany jest tak wpisać: np. STANPOL Słupsk, WILBO Gdynia, FRoSTA Bydgoszcz, eurofish Słupsk, Limito Grudziądz, HOMAR Gostynin, Zamvinex Żygocin itp. 3) GRAMATURA 4) RODZAJ OPAKOWANIA (w przypadku, gdy Zamawiający wskazał OPAKOWANIE to należy potwierdzić wymagany rodzaj) 5) OPIS PRODUKTU (potwierdzający w sposób zrozumiały spełnienie wymagań zamawiającego, określonych w Formularzu cenowym załącznik nr 1A do siwz, rubryka nr 1 (składy, zawartości i charakterystyki produktów, wskazane przez Zamawiającego, obowiązkowo należy wpisać) Przykłady a) Medaliony z łososia, Limito Grudziądz, gramatura 100g. Produkt surowy gotowy do spożycia po obróbce cieplnej, formowany z połączonych kawałków łososia atlantyckiego. Zawartość łososia min 95% b) Makrela wędzona, HOMAR Gostynin, gramatura 3kg. Tusza bez głowy, bez obcych zanieczyszczeń, skóra błyszcząca o barwie od brunatnej do złotobrunatnej, mięso soczyste, delikatne, jędrne, równomiernie uwędzone. Zawartość soli 1,5-3%,. Opakowane w kartonie, czyste, bez obcych zapachów, nieuszkodzone opakowanie, warstwami oddzielone pergaminem, szczelnie przykryte zabezpieczone przed zanieczyszczeniem i zniszczeniem c) Kalafior mrożony, Zamvinex Żygocin, op. 2,5 kg, różyczki 100%, różyczki kalafiora o wielkości min. 40mm, kolor naturalny bez przebarwień i obsuszeń. d) Marchewka mini, HORTEX Warszawa, op. 2,5kg, 100% młode marchewki całe o długości min. 50-55mm i regularnym kształcie, słodsza odmiana tradycyjnej marchewki. Zamawiający wymaga wpisania do niniejszej rubryki wymienionych powyżej elementów 1),2),3),4),5). Taki opis zostanie uznany za zrozumiały, spełniający wymogi Zamawiającego i jasno określający, jakie produkty Wykonawca będzie dostarczał. 3.5 Wymagania dotyczące transportu: 1. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 2. Dowóz przedmiotu zamówienia odbędzie się ubezpieczonym transportem Wykonawcy do magazynów Zamawiającego 3.6 Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień umowy. 3.7 Zamawiający nie przewiduje możliwości złożenia oferty wariantowej. 3.8 Wszystkie nazwy producentów są przykładowe i nie są wiążące dla Wykonawcy. 3.9 Zamawiający wymaga użyczenia 12 zamrażarek skrzyniowych w różnych pojemnościach ( 250 – 500l ) na czas trwania umowy. 3.10 Zamawiający wymaga użyczenia wagi magazynowej odważającej do 150 kg z dokładnością do 10gram na czas trwania umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15896000-5
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Wypełnione i podpisane Formularz ofertowy i cenowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 i 1A wypełniony zgodnie z dyspozycjami Zamawiającego (patrz: dział III. Opis przedmiotu zamówienia 2) Wykonawca, który polega na zdolnościach technicznych innych podmiotów załącza zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia – załącznik nr 6 3) Pełnomocnictwa osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów. Wyżej wymieniony dokument może być złożony w formie oryginału lub kserokopii potwierdzonej notarialnie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach