Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp. Spółka z o.o. ogłasza przetarg
- Adres: 66-400 Gorzów Wielkopolski, ul. Dekerta 1
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 95 7331222, 7331173 , fax. 95 7331222, 7331173
- Data zamieszczenia: 2015-11-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp. Spółka z o.o.
ul. Dekerta 1 1
66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie
tel. 95 7331222, 7331173, fax. 95 7331222, 7331173
REGON: 21122838100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.gorzow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: spółka prawa handlowego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mleka i przetworów mleczarskich, nr sprawy: ZP/N/62/15; - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mleka i przetworów mleczarskich. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawiono w dodatku nr 2 do siwz (załącznik nr 1 do oferty), będącym integralną częścią siwz. 1) Wykonawca zobowiązany jest dostarczać przedmiot zamówienia spełniający wymogi i wytworzony zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.) oraz aktami wykonawczymi do niej. 2) Czynności związane z przedmiotem zamówienia winny być wykonywane zgodnie z przepisami wyżej cytowanej ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia, w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point System). Na potwierdzenie powyższego Wykonawca zobowiązany jest złożyć Oświadczenie (wzór stanowi dodatek nr 6 do siwz) 3) Mleko i nabiał winny być dostarczane w opakowaniach dopuszczonych do przechowywania i transportu. Opakowania nie mogą być brudne i uszkodzone. 4) Transport przedmiotu zamówienia winien spełniać wszystkie wymagania sanitarne (w tym czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem) zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L Nr 139 poz.1). Na potwierdzenie powyższego Wykonawca zobowiązany jest złożyć Oświadczenie (wzór stanowi dodatek nr 6 do siwz). 5) Przy każdej dostawie przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć Zamawiającemu Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) oraz świadectwo badania weterynaryjnego, zgodnie z rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. UE L 139 z 30.04.2004r.). 6) Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia przedmiotu zamówienia do Magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż ? okresu, w którym towar zachowuje zdolność do spożycia- określony na opakowaniu produktu. 7) Oferowany przez Wykonawcę przedmiot zamówienia winien być wysokiej jakości oraz zgodny z obowiązującymi normami jakościowymi i ilościowymi. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155111004
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin dostaw bieżących
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.gorzow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa mleka i przetworów mleczarskich, nr sprawy: ZP/N/96/14
Dodano: 2014-11-27 - Dostawa mleka i przetworów mleczarskich, nr sprawy: ZP/N/51/13
Dodano: 2013-11-14 - Dostawa mleka i przetworów mleczarskich, nr sprawy: ZP/N/55/12;
Dodano: 2012-11-22 - Dostawa mleka i przetworów mleczarskich, nr sprawy: ZP/N/73/11
Dodano: 2011-11-07 - Dostawa mleka i przetworów mleczarskich, nr sprawy: ZP/N/66/10
Dodano: 2010-10-22 - Dostawa mleka i przetworów mleczarskich
Dodano: 2009-09-29