Przetargi.pl
Dostawa mleka i przetworów mleczarskich

Jednostka Wojskowa 4620 ogłasza przetarg

  • Adres: 87100 Toruń, ul. Okólna
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 653 36 94 , fax. 56 653 36 60
  • Data zamieszczenia: 2017-11-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 4620
    ul. Okólna 37
    87100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 653 36 94, fax. 56 653 36 60
    REGON: 34090172500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.12wog.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mleka i przetworów mleczarskich
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część nr 1 – dostawa mleka i przetworów mleczarskich do Garnizonu Toruń. Mleko w proszku pełne 500g -10 kg Mleko spożywcze UHT 2% tł.1 l - 7900 l Śmietana 18% tł. 0,2 l -25 l Śmietana 18% tł. 0,4 l - 800 l Śmietana kremowa 30% tł.0,5 l. lub 0,25 l. - 60 l Jogurt naturalny 150g - 340 kg Jogurt owocowy 150 g - 510 kg Deser mleczny naturalny 175 g - 20 kg Deser mleczny z owocami 175 g - 380 kg Deser mleczny z czekoladą 175 g - 380 kg Deser jogurtowy 100g - 350 kg Serek homogenizowany waniliowy 150g - 335 kg Serek homogenizowany owocowy 150 g - 385 kg Serek twarogowy 20g 135 kg Serek naturalny do smarowania 125 g - 240 kg Kefir 200 g lub 180 g - 390 kg Ser twarogowy półtłusty - 350 kg Ser twarogowy ziarnisty 200g lub 150 g - 415 kg Ser typu fromage 80 g - 235 kg Ser edamski pełnotłusty - 710 kg Ser gouda pełnotłusty - 355 kg Ser salami pełnotłusty - 275 kg Ser camembert 120 g - 120 kg Ser topiony z szynką 17,5 g lub 100 g - 175 kg Ser topiony z papryką 17,5 g lub 100 g - 80 kg Ser topiony pełnotłusty 17,5 g lub 100 g - 235 kg Ser topiony tłusty plasterkowany 130g - 210 kg Ser topiony kremowy wielosmakowy 17,5g - 155 kg Ser wędzony - 185 kg Ser typu mozzarella 125 g - 155 kg Ser feta 270g lub 200g - 70 kg Masło ekstra jednoporcjowe 15g 835 kg Część nr 2 – dostawa mleka i przetworów mleczarskich do Garnizonu Inowrocław. Mleko spożywcze UHT 2% tł. 1 l - 1900 l Śmietana 18% tł. 0,2 l - 60 l Śmietana 18% tł.0,4 l - 200 l Śmietana kremowa 30% tł. 0,5 l. lub 0,25 l. - 10 l Jogurt naturalny 150g - 50 kg Jogurt owocowy 150 g - 200 kg Deser mleczny naturalny 175 g - 50 kg Deser mleczny z owocami 175 g - 100 kg Deser mleczny z czekoladą 175 g - 100 kg Deser jogurtowy 100g - 100 kg Serek homogenizowany naturalny 150g - 25 kg Serek homogenizowany waniliowy 150g - 100 kg Serek homogenizowany owocowy 150 g - 75 kg Serek twarogowy 20g - 50 kg Serek naturalny do smarowania 125 g - 100 kg Kefir 200 g lub 180 g - 50 kg Ser twarogowy półtłusty - 100 kg Ser twarogowy ziarnisty 200g lub 150 g. - 175 kg Ser typu fromage 80 g - 100 kg Ser edamski pełnotłusty - 150 kg Ser gouda pełnotłusty - 75 kg Ser salami pełnotłusty - 75 kg Ser camembert 120 g - 50 kg Ser topiony z szynką 17,5 g lub 100 g - 50 kg Ser topiony z papryką 17,5 g lub 100 g - 40 kg Ser topiony pełnotłusty 17,5 g lub 100 g - 50 kg Ser topiony tłusty plasterkowany 130g - 100 kg Ser topiony kremowy wielosmakowy 17,5g - 40 kg Ser wędzony - 50 kg Ser typu mozzarella 125 g - 50 kg Ser feta 270g lub 200g - 25 kg Masło ekstra jednoporcjowe 15g 300 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Wykonawca zobowiązany jest wnieść przed upływem terminu składania ofert wadium w wysokości: Część nr 1 - 2 000,00 PLN (słownie: dwa tysiące złotych); Część nr 2 - 700,00 PLN (słownie: siedemset złotych). 2. Wadium może być wniesione w: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych, lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2016 r. poz. 359). 3. Wadium w formie pieniądza należy wnieść przelewem na konto w NBP nr rachunku 42 1010 1078 0104 3213 9120 0000, z dopiskiem na przelewie: „Wadium w postępowaniu o numerze referencyjnym P/63/IW/17 z dopiskiem: na: część nr ……”. 4. Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym Zamawiającego, o którym mowa w rozdz. VIII. 3 niniejszej SIWZ, przed upływem terminu składania ofert (tj. przed upływem dnia i godziny wyznaczonej jako ostateczny termin składania ofert). 5. Zamawiający zaleca, aby w przypadku wniesienia wadium w formie: 1) pieniężnej – dokument potwierdzający dokonanie przelewu wadium został załączony do oferty; 2) innej niż pieniądz – oryginał dokumentu został złożony w oddzielnej kopercie, a jego kopia w ofercie. 6. Z treści gwarancji/poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy PZP. 7. Oferta wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy zostanie odrzucona. 8. Okoliczności i zasady zwrotu wadium, jego przepadku oraz zasady jego zaliczenia na poczet zabezpieczenia należytego wykonania umowy określa ustawa PZP.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że posiada: aktualną decyzję administracyjną właściwego miejscowo Powiatowego Lekarza Weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm.) lub aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 ze zm.) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach