Miejski Ogród Zoologiczny "Wybrzeża" ogłasza przetarg
- Adres: 80-328 Gdańsk Oliwa, ul. Karwieńska 3
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 5520041, fax 058 5521751
- Data zamieszczenia: 2009-10-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ogród Zoologiczny "Wybrzeża"
ul. Karwieńska 3 3
80-328 Gdańsk Oliwa, woj. pomorskie
tel. 058 5520041, fax 058 5521751 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Ogrody botaniczne i zoologiczne
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa wołowego, kawałków kurczaków, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych jako karmy dla zwierząt Miejskiego Ogrodu Zoologicznego Wybrzeża w Gdańsku-Oliwie ul. Karwieńska 3 oraz Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Gdańsku-Kokoszkach ul. Przyrodników 14 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1) Tusze wołowe porcjowane (na osiem części) w klasie I odpowiadające PN-74/A-82001 w szacunkowej ilości 14.500 kg rocznie 2) Filety z piersi kurczaka chłodzone, świeże (w temp. od -2° C do 4° C) w szacunkowej ilości 120 kg rocznie (10 kg miesięcznie) Tuszki kurcząt patroszone, zmielone, świeże, mrożone w szacunkowej ilości 35.000 kg 3) Gryzonie hodowlane mrożone: myszy, szczury, świnki morskie a) myszy hodowlane dorosłe - ilość 15.000 szt. b) noworodki myszy hodowlanych (2-7 dniowe) - ilość 2.500 szt. c) szczury średnie hodowlane (6-7 szt./kg, waga 150-200g) pakowane do 5 kg, ilość 2.500 kg d) świnki morskie (waga 1szt. 250g-300g), pakowane do 5 kg - ilość 600 kg e) króliki w całości ze skórą i wnętrznościami, pakowane do 10 kg - ilość 2.400 kg - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151110009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki: - zgodne z Art.22 ust.1 Ustawy - nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie Art.24 ust.1 i 2 Ustawy - zawarte w specyfikacji 2. Do udziału w postępowaniu zostaną dopuszczeni Wykonawcy, którzy: a) złożą ofertę w wyznaczonym terminie - rozdz. II pkt.6.0 specyfikacji b) złożona oferta będzie spełniać wymogi zawarte w instrukcji dla oferentów - rozdz. II pkt.1 (opis sposobu przygotowania oferty) c) złożona oferta musi zawierać wszystkie wymagane oświadczenia i dokumenty - zgodnie z rozdz. II pkt.3.0 specyfikacji 3. Wraz ze złożoną ofertą Wykonawca wskazuje części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. 4. W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełnią następujące wymogi: a) hodowla gryzoni i królików musi być zarejestrowana przez Powiatowego Lekarza Weterynarii i posiadać weterynaryjny numer identyfikacyjny b) ubojnia zwierząt rzeźnych musi być zarejestrowana przez Powiatowego Lekarza Weterynarii i posiadać weterynaryjny numer identyfikacyjny c) ubojnia kurcząt musi być zarejestrowana przez Powiatowego Lekarza Weterynarii i posiadać weterynaryjny numer identyfikacyjny d) dostarczą aktualne wyniki badań laboratoryjnych wykluczające nosicielstwo chorób zakaźnych gryzoni i królików hodowlanych e) Wykonawcy niebędący hodowcami gryzoni i królików muszą wskazać hodowców w zakresie obejmującym złożoną ofertę oraz przedstawić dokumenty wskazanego hodowcy zgodnie z pkt. 2.4.a) f) Wykonawcy muszą wskazać ubojnię zwierząt rzeźnych w zakresie obejmującym złożoną ofertę oraz przedstawić aktualne dokumenty wskazanej ubojni zgodnie z pkt. 2.4b) g) Wykonawcy muszą wskazać ubojnię kurcząt w zakresie obejmującym złożoną ofertę oraz przedstawić aktualne dokumenty wskazanej ubojni zgodnie z pkt. 2.4c) h) Wykonawcy muszą udokumentować należyte wykonanie (referencje, oświadczenia o należytym wykonaniu zamówienia od poprzednich zamawiających z podaniem wielkości zrealizowanych dostaw) w ciągu ostatnich pięciu lat minimum trzech zamówień o wartości i wielkości nie mniejszej niż 50 % złożonej oferty.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wraz z ofertą wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. wymienione w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych oraz o nie podleganiu wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 ust.1 i 2 Ustawy - załącznik nr 1 do specyfikacji. 2. Wykonawca składa ofertę na formularzu ofertowym - załącznik nr 2 do specyfikacji 3. Do formularza ofertowego należy dołączyć: a) pełnomocnictwo do reprezentowania podmiotów występujących wspólnie oraz każdy z Wykonawców występujących wspólnie musi dołączyć dokumenty zgodnie z rozdz. II pkt.3 specyfikacji b) wykaz hodowców gryzoni i królików lub wykaz ubojni zwierząt rzeźnych, wykaz ubojni kurcząt bądź oświadczenie o pochodzeniu produktów z własnej hodowli bądź ubojni c) aktualny dokument dopuszczający do obrotu prawnego hodowcę bądź ubojnię d) weterynaryjny numer identyfikacyjny producenta (hodowli lub ubojni) e) cennik jednostkowy (wyliczenie ceny ofertowej poszczególnych zadań) - złącznik nr 3 do specyfikacji f) wykaz części zamówienia, których wykonanie Wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom g) parafowany wzór umowy h) opis warunków produkcji, przechowywania i transportu: powyższy załącznik każdy wykonawca opracowuje indywidualnie bez wskazanego wzoru. Powinien on zawierać informację dotyczącą pochodzenia przedmiotu dostaw: hodowcy, ubojni oraz posiadanego zaplecza. Posiadane certyfikaty i zezwolenia. 4. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Ustawy Zamawiający żąda, w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę, następujących dokumentów: 1) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 5. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, zamawiający żąda następujących dokumentów: a) wykazu wykonanych w okresie ostatnich pięciu lat dostaw, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością (minimum 50% oferty) dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości oraz daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie (referencje, oświadczenia o należytym wykonaniu zamówienia od poprzednich Zamawiających). b) dokumenty potwierdzające, że samochód przeznaczony do przewozu dostaw jest typu chłodnia oraz, że został dopuszczony do przewozu żywności w dostarczanym zakresie (mięso wołowe i kurczaki).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zoo.gd.pl/podstrona przetargi
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa ćwierćtuszy wołowych, kawałków kurczaków, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych do Miejskiego Ogrodu Zoologicznego Wybrzeża
Dodano: 2016-05-23 - Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, wędlin drobiowych i tłuszczy zwierzęcych do Jednostki Wojskowej 4220 Ustka w 2016 roku.
Dodano: 2015-10-29 - Dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, wędlin i drobiu - znak sprawy: Adm. 14 2015
Dodano: 2015-10-23 - Dostawa ćwierćtuszy wołowych, kawałków kurczaków, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych do Miejskiego Ogrodu Zoologicznego Wybrzeża
Dodano: 2015-10-11 - Dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, wędlin i drobiu - znak sprawy: Adm. 6/2014
Dodano: 2014-11-05 - Dostawa ćwierćtuszy wołowych, kawałków kurczaków, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych do Miejskiego Ogrodu Zoologicznego Wybrzeża
Dodano: 2014-10-05 - Dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, wędlin i drobiu - znak sprawy: Adm. 13/2013..
Dodano: 2013-10-18 - Dostawa ćwierćtuszy wołowych, kawałków kurczaków, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych do Miejskiego Ogrodu Zoologicznego Wybrzeża
Dodano: 2013-10-13 - Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, wędlin drobiowych i tłuszczy zwierzęcych do Jednostki Wojskowej 4220 Ustka w 2013 roku
Dodano: 2013-05-09 - Dostawa ćwierćtuszy wołowych, kawałków kurczaków, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych suchej karmy dla kotów
Dodano: 2012-10-17