Przetargi.pl
dostawa mięsa, wędlin, podrobów i artykułów drobiowych dla Domu Pomocy Społecznej przy ul. Nowoursynowksiej 216 w Warszawie.

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 02-766 Warszawa, ul. Nowoursynowska 216
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 8433030 , fax. 022 8521440
  • Data zamieszczenia: 2009-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Nowoursynowska 216 216
    02-766 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 8433030, fax. 022 8521440
    REGON: 01642591600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa mięsa, wędlin, podrobów i artykułów drobiowych dla Domu Pomocy Społecznej przy ul. Nowoursynowksiej 216 w Warszawie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin, podrobów i artykułów drobiowych do Domu Pomocy Społecznej w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 216.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 3 do SIWZ. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA NA DOSTAWĘ MIĘSA, WĘDLIN, PODROBÓW I ARTYKUŁÓW DROBIOWYCH - kalkulacja cenowa L.p Nazwa asortymentu Cena jedn. za 1 kg Ilość miesięczna w kg Wartość bez podatku VAT Cena z podatkiem VAT 1 2 3 4 5 6 = 3 x 4 1 Baleron gotowany 18,00 kg 2 Szynka gotowana 18,00 kg 3 Ogonówka 4,50 kg 4 Kiełbasa parówkowa 14,00 kg 5 Kiełbasa szynkowa 4,50 kg 6 Mielonka drobiowa 9,00 kg 7 Mortadela z warzywami 4,50 kg 8 Kiełbasa golonkowa 4,50 kg 9 Polędwica 8,00 kg 10 Pasztet mięsny 7,00 kg 11 Kiełbasa podlaska 14,00 kg 12 Pasztetowa drobiowa 14,00 kg 13 Salceson drobiowy 6,00 kg 14 Kiełbasa krakowska 9,00kg 15 Kurczak faszerowany 5,00 kg 16 Indyk faszerowany 5,00 kg 17 Kaszanka 8,00 kg 18 Kiełbasa tatrzańska 4,50 kg 19 Kiełbasa biała 7,00 kg 20 Szynka mozaikowa 4,50 kg 21 Udka kulinarne z kurczaka 25,00kg 22 Pierś z kurczaka 20,00 kg 23 Schab środkowy z/k 20,00 kg 24 Łopatka wieprzowa z/k b/s 40,00 kg 25 Wołowe b/k 36,00 kg 26 Wołowe b/g II gat 30,00 kg 27 Żeberka wieprzowe 18,00 kg 28 Wątróbka drobiowa 15,00 kg 29 Korpusy drobiowe 40,00 kg 30 Kurczaki 40,00 kg 31 Nogi wieprzowe 20,00 kg 32 Schab karkowy z/k 10,00kg 33 Słonina 20,00 kg 34 Smalec 15,00 kg RAZEM 518,00 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 8.1 Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 8.2 Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 8.3 Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej za?pewniającej wykonanie zamówienia. 8.4 Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ponadto: 8.5. Posiadają ważne zezwolenie Państwowej Inspekcji Sanitarnej zezwalające na dostawę mięsa i jego przetworów, w szczególności na każdy środek transportu przeznaczony do przewozu środków spożywczych nietrwałych, 8.6. Spełniają normy weterynaryjne obowiązujące w Unii Europejskiej - Dyrektywy Rady nr 64/433/EEC z dnia 26 czerwca 1964 r. w sprawie problemów zdrowotnych dotyczących produkcji i wprowadzania do obrotu świeżego mięsa oraz w ustawie z dnia 29.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego oraz rozporządzenia Rady nr 178/2002/WE z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, ustanawiające Europejski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w sprawie bezpieczeństwa żywnościowego, a także stosują lub są w trakcie wdrażania zasady systemu HACCP, 8.7. Są wpisani na listę zakładów z podziałem na zakłady produkty pochodzenia zwierzęcego na rynek krajowy, do handlu sporządzoną przez Głównego Lekarza Weterynarii, 8.8. Dostarczą pełny asortyment produktów wyszczególnionych w opisie przedmiotu zamówienia. Oferta powinna być zgodna w kwestii sposobu jej sporządzenia, oferowanego przedmiotu i warunków zamówienia, ze wszystkimi wymaganiami SIWZ oraz z zasadami ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonywana na podstawie złożonych przez Wykonawcę w ofercie dokumentów lub oświadczeń określonych w pkt 9 SIWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Celem potwierdzenia spełnienia ww. warunków oraz umożliwienia oceny, oferta musi zawierać następujące dokumenty lub poświadczone za zgodność z oryginałem (każda zapisana strona) ich kserokopie lub odpisy. Dokumenty złożone w ofercie: 9.1 Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych przepisami art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ. 9.2 Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzające dopuszczenie Wykonawcy do obrotu prawnego w zakresie objętym zamówieniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 m-cy przed upływem terminu składania ofert. Ponadto: 9.3 Wypełniony formularz ofertowy wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. 9.4 Kalkulację cenową - załącznik Nr 3 do SIWZ. 9.5 Ważne zezwolenie Państwowej Inspekcji Sanitarnej zezwalające na dostawę mięsa i jego przetworów - środek transportu przeznaczony do przewozu środków spożywczych nietrwałych zgodnie z ustawą z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych i żywienia. Decyzja wydana przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej, lub organ Inspekcji Weterynaryjnej o produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi i spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów. 9.6 Oświadczenie Wykonawcy, że spełnia normy weterynaryjne obowiązujące w Unii Europejskiej - Dyrektywy Rady nr 64/433/EEC z dnia 26 czerwca 1964 r. w sprawie problemów zdrowotnych dotyczących produkcji i wprowadzania do obrotu świeżego mięsa oraz w ustawie z dnia 29.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego oraz rozporządzenia Rady nr 178/2002/WE z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, ustanawiające Europejski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w sprawie bezpieczeństwa żywnościowego, a także o stosowaniu lub wdrażaniu zasad systemu HACCP oraz że są wpisani na listę zakładów z podziałem na zakłady produkty pochodzenia zwierzęcego na rynek krajowy, do handlu sporządzoną przez Głównego Lekarza Weterynarii. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w tym przypadku ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego. Przepisy dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców. Dokument pełnomocnictwa musi być załączony do oferty i zawierać w szczególności wskazanie: postępowania o zamówienie publiczne, którego dotyczy, Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, ustanowionego Pełnomocnika oraz zakres jego umocowania, obejmujący przede wszystkim: 1) reprezentowanie konsorcjum w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, 2) zaciąganie w imieniu konsorcjum zobowiązań, 3) złożenie oferty wspólnie, 4) prowadzenie korespondencji i podejmowanie zobowiązań związanych z postępowaniem o zamówienie publiczne. Dokument pełnomocnictwa musi być podpisany w imieniu wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, w tym Wykonawcę ustanowionego jako Pełnomocnika i przez osoby uprawnione do składania oświadczeń woli wymienione we właściwym rejestrze lub ewidencji Wykonawcy. W przypadku podmiotów występujących wspólnie (konsorcjum, spółka cywilna) każdy z uczestników musi załączyć do oferty dokumenty określone w pkt 9.1, 9.2. Pozostałe dokumenty lub oświadczenia przedkłada ustanowiony Wykonawca - Pełnomocnik jako wspólne. W przypadku oceny spełniania warunków przetargowych przez konsorcjum warunki te będą zsumowane w celu łącznej oceny. Nie dopuszcza się uczestnictwa danego Wykonawcy w więcej niż jednym podmiocie występującym wspólnie. UWAGA. W przypadku, gdy zastosowanie znajduje art. 26 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożyli oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w art. 25 ust. 1 lub którzy nie złożyli pełnomocnictw, albo którzy złożyli wymagane przez Zamawiającego oświadczenia i dokumenty, o których mowa w art. 25 ust. 1 zawierające błędy lub którzy złożyli wadliwe pełnomocnictwa, do ich złożenia w wyznaczonym terminie, chyba że mimo ich złożenia oferta Wykonawcy podlega odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania. Złożone na wezwanie Zamawiającego oświadczenia i dokumenty powinny potwierdzać spełnianie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu oraz spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez Zamawiającego, nie później niż w dniu, w którym upłynął termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo termin składania ofert.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: nie dotyczy
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach