DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W RADZIECHOWICACH ogłasza przetarg
- Adres: 97-561 Radziechowice Pierwsze, Wspólna 2
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 446840821 , fax. 446840821
- Data zamieszczenia: 2023-06-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W RADZIECHOWICACH
Wspólna 2
97-561 Radziechowice Pierwsze, woj. łódzkie
tel. 446840821, fax. 446840821
REGON: 000311740 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.biuletyn.abip.pl/radziechowice
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
„Dostawa mięsa, wędlin i produktów drobiowych w roku 2023-2024 dla Domu Pomocy Społecznej w Radziechowicach” - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin i produktów drobiowych wg. ilości i asortymentu określonego w formularzu cenowym stanowiącym załącznik Nr 2 Formularz cenowy oferty, załącznik nr 2, zawierający ilość i asortyment zamawianego mięsa, wędlin i produktów drobiowych zostanie uzupełniony o oceny jednostkowe proponowane przez oferenta, wartość netto i brutto oraz obowiązujące stawki podatku VAT. Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości tj. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych tj. wygląd, tekstura i konsystencja oraz smak i zapach charakterystyczne dla rodzaju produktu bez obcych zapachów, posmaków, bez zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, bez zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. Dostarczane produkty będą świeże, dobrej jakości o aktualnym terminie przydatności do spożycia. Opakowania jednostkowe muszą posiadać zamknięcia, które gwarantują pełną szczelność przed otwarciem, zapobiegają utracie walorów smakowych i odżywczych. Wykonawca zapewnia, że dostarczane produkty posiadają niezbędne certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami oraz dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu. Wykonawca będzie dostarczał do siedziby Zamawiającego zamówiony towar własnym transportem zgodnie z wymogami określonymi w stosownych przepisach. Koszty przewozu, rozładunku, dostarczenia na miejsce wskazane, zabezpieczenia i ubezpieczenia towaru za czas przewozu ponosi Wykonawca, Zamawiający zapewni odbiór zamówionego towaru w siedzibie. Zamawiany towar będzie dostarczany bezpośrednio do magazynu Zamawiającego: Radziechowice Pierwsze ul. Wspólna nr 2, 97-561 Ładzice sukcesywnie minimum dwa razy w tygodniu po wcześniejszym zgłoszeniu przez Zamawiającego ilości i asortymentu telefonicznie w godz. 7.00 - 14.00. Zamawiający zastrzega, że wielkość zamówienia i wartość umowy mogą ulec zmianie w zależności od potrzeb Zamawiającego. Zamawiający ma prawo odmowy przyjęcia towaru niezgodnego z wymogami opisanymi w tym punkcie.2. KOD CPV15100000-9 - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, 3. Wymagania stawiane Wykonawcy: Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi dostarczanego towaru. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 4. W zakresie realizacji zamówienia nie ma czynności, których wykonanie polegałoby na wykonaniu pracy w sposób określony art. 22§ 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy. Zamawiający nie określa w opisie przedmiotu zamówienia wymagań zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób wykonujących zamówienie.5. Zamawiający informuje, że wymienione w załączniku nr 2 do SWZ ilości poszczególnych artykułów w poszczególnych zadaniach są wielkościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w granicach 10 % z powodu większych lub mniejszych potrzeb oraz ograniczonych możliwości finansowych Zamawiającego. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. 6. Wykonawca udziela gwarancji na dostarczony towar.7. Wytwarzanie zamawianych produktów, a także sposób jego pakowania i transportu muszą spełniać wymagania sanitarne GHP i HACCP, tj. muszą być zrealizowane w sposób zapewniający świeżość (wraz z utrzymaniem ciągu chłodniczego od Producenta do Zamawiającego) oraz muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego.8. Wykonawca poniesie wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.9. Wyłoniony Wykonawca zobowiązany jest realizować przedmiot zamówienia zgodnie z art. 35 ust 2 pkt.1, art. 36 a i art. 68 ust. 3 ustawy z dnia 11 stycznia 2018 r. o elektromobilności i paliwach alternatywnych ( Dz. U. z 2021 r. poz.110, 1093, 2269) - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy1) nie podlegają wykluczeniu2) spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczymZamawiający nie ustala szczegółowego warunku udziału w postępowaniu.b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowejZamawiający nie ustala szczegółowego warunku udziału w postępowaniu.c) sytuacji ekonomicznej lub finansowejZamawiający nie ustala szczegółowego warunku udziału w postępowaniu.d) zdolności technicznej lub zawodowejZamawiający nie ustala szczegółowego warunku udziału w postępowaniu.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-10
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- ZP/8/2024 „Dostawy mięsa i przetworów mięsnych dla Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala im. M. Pirogowa w Łodzi”
Dodano: 2024-04-18 - Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej „Pod Dębami” w Konstantynowie Łódzkim
Dodano: 2024-04-07 - Dostawa artykułów żywnościowych niezbędnych do sporządzania posiłków w stołówce, bufecie oraz café w Państwowej Wyższej Szkole Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej im. Leona Schillera w Łodzi
Dodano: 2024-03-01 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 7 w Łodzi
Dodano: 2024-02-18 - Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 231 w Łodzi
Dodano: 2024-02-18 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 199 w Łodzi
Dodano: 2024-02-15 - Dostawa artykułów żywnościowych dla szkoły Podstawowej nr 137 w Łodzi
Dodano: 2024-02-09 - Sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i drobiu dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi
Dodano: 2024-01-17 - Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do 6 Domu Pomocy Społecznej w Łodzi
Dodano: 2024-01-05 - Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 175 w Łodzi
Dodano: 2023-12-22