Przetargi.pl
dostawa mięsa, wędlin i drobiu do kuchni Internatu Zespołu Szkół Licealnych i Zawodowych w Sulęcinie

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych im. Unii Europejskiej ogłasza przetarg

  • Adres: 69-200 Sulęcin, ul. Witosa 49
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 95 755 2475 , fax. 95 755 2476
  • Data zamieszczenia: 2010-01-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych im. Unii Europejskiej
    ul. Witosa 49 49
    69-200 Sulęcin, woj. lubuskie
    tel. 95 755 2475, fax. 95 755 2476
    REGON: 00018201800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa mięsa, wędlin i drobiu do kuchni Internatu Zespołu Szkół Licealnych i Zawodowych w Sulęcinie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia (CPV: 60.14.0000-1) jest: dostawa mięsa, wędlin i drobiu do kuchni Internatu Zespołu Szkół Licealnych i Zawodowych im. Unii Europejskiej w Sulęcinie. Umowa(y) z wykonawcą(ami) zostanie(ą) zawarta(e) na okres od dnia 01.02.2010r. do dnia 31.01.2011r.. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w trakcie trwania umowy, w ilościach, asortymencie zamawianym przez Zamawiającego nie później niż 3 dni od daty złożenia zamówienia, za pośrednictwem telefax pod numerem wskazanym na formularzu ofertowym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 601400001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1.1 Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 1.2 Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 1.3 Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 1.4 Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków na podstawie złożonego oświadczenia i dokumentów opisanych w pkt VI niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zwanej dalej SIWZ. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki określone w pkt 1.1-1.3 winien spełniać jeden Wykonawca lub Wykonawcy wspólnie, warunki określone w pkt 1.4 winni spełniać wszyscy Wykonawcy osobno. Brak choćby jednego z dokumentów wymaganych w pkt. VI specyfikacji lub złożenie dokumentów w niewłaściwej formie (np. kopie niewłaściwie poświadczone za zgodność z oryginałem, brak pieczątki lub podpisu osoby upoważnionej, nie przetłumaczenie na język polski dokumentów złożonych w językach obcych) spowoduje wykluczenie wykonawcy z postępowania (wówczas oferta zostanie uznana za odrzuconą).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu do oferty należy załączyć następujące dokumenty w formie oryginału lub kserokopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę upoważnioną, z zachowaniem sposobu reprezentacji i oświadczenie (oryginał): 1. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 Prawa zamówień publicznych. (załącznik nr 2 do SIWZ) 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Oświadczenie Wykonawcy, że nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne. (załącznik nr 3 do SIWZ). 4. Oświadczenie Wykonawcy, że posiada wymagane prawem atesty dla oferowanej żywności i opakowań - do okazania na każde żądanie zamawiającego. (załącznik 4 do SIWZ) 5. Decyzję właściwego organu inspekcji sanitarnej, dotyczącą zgody na przewóz (transport) żywności zgodnie z wymaganiami lub stosowne oświadczenie wykonawcy , że dysponuje on specjalistycznym transportem do przewozu artykułów spożywczych wymagających chłodzenia. 6. Certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów złożonych przez Wykonawcę na zasadzie: SPEŁNIA/ NIE SPEŁNIA.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsliz.sulecin.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach