Przetargi.pl
Dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi ogłasza przetarg

  • Adres: 90-012 Łódź, ul.Kilińskiego
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 42 6324034 , fax. 42 6324130
  • Data zamieszczenia: 2017-03-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi
    ul.Kilińskiego 102
    90-012 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 42 6324034, fax. 42 6324130
    REGON: 004345575
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia. 2. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa, wędlin, drobiu do placówek podległych Miejskiemu Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Łodzi. 3. Asortyment oraz szacunkowa ilość wyszczególniona została w załącznikach nr 1a, 1b i 1c do SIWZ – pakiet asortymentowo-cenowy. 4. Dopuszcza się możliwość przesunięć ilości artykułów żywnościowych pomiędzy poszczególnymi asortymentami pakietu asortymentowo – cenowego w ramach wartości brutto zamówienia. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego i wartościowego przedmiotu zamówienia, bez prawa roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. 6. Miejscem realizacji dostaw przedmiotu zamówienia będą niżej wymienione placówki: 1) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi Al. Kościuszki 29, 2) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Borowa 6 3) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Ćwiklińskiej 18, 4) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Fabryczna 19, 5) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Grota – Roweckiego 30, 6) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Jaracza 36, 7) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Lelewela 17, 8) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. 1 – Maja 24/26, 9) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Narutowicza 37, 10) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Organizacji WIN 37, 11) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Obywatelska 69, 12) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Piotrkowska 203/205, 13) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Rojna 52, 14) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Smetany 4, 15) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Wrocławska 10, 16) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Zbocze 2a, 17) Dom Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych w Łodzi ul. Ćwiklińskiej 5a, 18) Dom Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych w Łodzi ul. Rojna 18a, 19) Dzienny Dom „Senior Wigor” w Łodzi, ul. Senatorska 4. 7. Wykonawca dostarczać będzie przedmiot zamówienia 3 razy w tygodniu, tj. poniedziałek, środa i piątek w godzinach: 7:00 – 10:00 pod wskazane w pkt. 6 adresy placówek Zamawiającego. 8. Dostawy odbywać się będą transportem Wykonawcy wraz z rozładunkiem i wstawieniem do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, bez obciążenia z tego tytułu dodatkowymi kosztami Zamawiającego. 9. Zamówienia na poszczególne dostawy będą składane za pośrednictwem faksu, telefonicznie lub na adres poczty e-mail z minimum jednodniowym wyprzedzeniem. 10. Dostawy będą realizowane w dniu określonym w zamówieniu. 11. Wymagania z zakresu przedmiotu zamówienia: 1) każdy produkt winien być wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 roku, poz. 149 ze zm.) oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, 2) każdy produkt będzie odpowiadał normom jakościowym GHP, GMP lub systemowi HACCP, 3) każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z Polską Normą, 4) na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi, itp., 5) Zamawiający będzie miał prawo sprawdzić przedmiot zamówienia podczas odbioru pod względem jakości, 12. Wymagania w zakresie opakowań: 1) pojemniki czyste, 2) bez obcych zapachów, 3) przeznaczone tylko do jednego asortymentu, 4) artykuły żywnościowe ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji, zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. 13. Dostarczone artykuły żywnościowe będą odpowiednio zapakowane. Każde opakowanie musi zawierać następujące dane: 1) nazwę artykułu żywnościowego, 2) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, 3) dane identyfikacyjne producenta artykułu żywnościowego, 4) dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano artykuł żywnościowy, 5) zawartość netto lub liczbę sztuk artykułów żywnościowych w opakowaniu, 6) warunki przechowywania, w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, 7) oznaczenie partii produkcji, 8) klasę jakości handlowej. 14. Zamawiający nie będzie zobowiązany do przyjęcia artykułu żywnościowego i odmówi przyjęcia dostawy w przypadku: 1) stwierdzenia nieświeżości dostarczonego artykułu, 2) dostarczenia innego asortymentu niż zamówiony, 3) dostarczenia artykułów w terminie nie uzgodnionym z Zamawiającym, 4) dostarczenia ilości artykułów niezgodnych z zamówieniem. 15. Wymagania stawiane Wykonawcy: 1) Wykonawca odpowiedzialny jest za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia, 2) Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość dostaw, zgodność z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia, 3) Wykonawca zapewni należytą staranność przy realizacji zamówienia, rozumianą jako staranność profesjonalną w działalności objętej przedmiotem zamówienia, 4) Wykonawca wyda przedmiot zamówienia zgodnie ze zgłoszonym zapotrzebowaniem asortymentowym i ilościowym, 5) mięso drobiowe nie może być mrożone, 1) na zgłoszone zapotrzebowanie Zamawiającego mięso i wędliny będą krojone i pakowane próżniowo, 2) zgłaszanie na piśmie Zamawiającemu wszelkich zmian numerów telefonów, faksu lub adresu poczty elektronicznej. 16. W razie stwierdzenia wad jakościowych lub braków ilościowych podczas przyjęcia dostawy, Zamawiający odmówi jej przyjęcia i faksem lub pocztą e-mail zgłosi reklamację Wykonawcy. 17. W przypadku zgłoszenia reklamacji, Zamawiający będzie mógł zwrócić na koszt Wykonawcy artykuły żywnościowe będące przedmiotem reklamacji w celu wymiany na wolne od wad. 18. Wykonawca zobowiązany jest do wymiany wadliwego artykułu żywnościowego na wolny od wad lub dostarczenia brakującej ilości artykułów żywnościowych w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. 19. W przypadku niedotrzymania terminu wyznaczonego na wymianę artykułów żywnościowych Zamawiający będzie miał prawo zakupić na koszt Wykonawcy artykuły żywnościowe będące przedmiotem reklamacji. 20. Wszelkie koszty związane z realizacją reklamacji ponosi Wykonawca. 21. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy. 22. Wykonawca po dokonaniu dostawy będzie każdorazowo wystawiał fakturę. 23. Każda faktura będzie zawierała wykaz dostarczonych produktów. 24. Do każdej faktury Wykonawca zobowiązany będzie dołączyć dokument (np. W-Z) wskazujący miejsce dostawy oraz potwierdzający odbiór artykułów żywnościowych przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. 25. Należność za dostarczone artykuły żywnościowe, Wykonawca będzie ustalał każdorazowo w oparciu o ceny jednostkowe, wyszczególnione przez Wykonawcę w załączniku nr 1a – pakiet asortymentowo – cenowy. 26. Należność za dostarczone artykuły żywnościowe będzie płatna w terminie do 30 dni od daty dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury, do placówki podległej, która odebrała artykuły żywnościowe. 27. Kary umowne zostały określone we wzorze umowy. 28. Dniem zapłaty jest dzień obciążenia rachunku bankowego Zamawiającego. 29. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 30. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia znajdują się jakiekolwiek znaki towarowe, patent czy pochodzenie – należy przyjąć, że Zamawiający ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie ofert równoważnych, o parametrach nie gorszych niż te podane w opisie przedmiotu zamówienia – podstawa prawna art. 29 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach