Przetargi.pl
Dostawa mięsa, wędlin, drobiu oraz podrobów do Punktów Żywienia Uzdrowiska Szczawno - Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju

Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A. ogłasza przetarg

  • Adres: 58-310 Szczawno Zdrój, ul. Ratuszowa 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 074 8493201 , fax. 074 8436764
  • Data zamieszczenia: 2009-07-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A.
    ul. Ratuszowa 1 1
    58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie
    tel. 074 8493201, fax. 074 8436764
    REGON: 00028830800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa, wędlin, drobiu oraz podrobów do Punktów Żywienia Uzdrowiska Szczawno - Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin, drobiu oraz podrobów do Punktów żywienia Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju. Przedmiot zamówienia został podzielony na trzy Zadania: Zadanie 1 Dostawa mięsa i produktów mięsnych oraz podrobów; Zadanie 2 Dostawa wędlin; Zadanie 3 Dostawa drobiu i mięsa drobiowego, wędlin i podrobów drobiowych. Zadanie 1. Dostawa mięsa i produktów mięsnych oraz podrobów. L.p. Produkt CPV Polska Norma Opis ilość [kg] 1. Flaki wieprzowe, krojone, blanszowane 15113000-3 PN-A-82011 Zgodne z normą, opakowanie pierwotne- worki PAPE (pakowane w modyfikowanej atmosferze) 70 2. Mięso gulaszowe wieprzowe 15113000-3 PN-A-82011 Zgodne z normą 420 3. Flaki wołowe, krojone, mrożone 15114000-0 PN 86/A82004 Zgodne z normą, opakowanie pierwotne - worki PAPE (mrożone) 250 4. Karkówka bez kości 15113000-3 PN-65-A-8200 Element uzyskany zgodnie z normą ze sztuk młodych schłodzony, nie mrożony 710 5. Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007;1996 Kaszanka z podrobów wieprzowych, w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% 720 6. Krupniok 15131134-3 PN-A-82007;1996 Kaszanka z podrobów wieprzowych, w osłonkach sztucznych, poliamidowych zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% 700 7. Łopatka bez kości 15113000-3 PN-65-A-8200 Mięso z łopatki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego 3050 8. Mięso mielone 15110000-2 PN-A-82011 Produkty z mięsa i podrobów, wyroby garmażeryjne, mięso mieszane wieprzowe 300 9. Pasztetowa 15131310-1 PN-A-82007;1996 Pasztetowa czysto wieprzowa w osłonce sztucznej, parzona, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% 100 10. Pasztetowa wędzona 15131310-1 PN-A-82007;1996 Pasztetowa gotowana, wędzona, w skład zasadniczy której wchodzi 40% wieprzowiny kl.2, 25% wątroby wieprzowej lub cielęcej, 20% tłuszczu, 5% słoniny, 10% kaszy manny 20 11. Salceson włoski 15131133-6 PN-A-82007;1996 Salceson gotowany czysto wieprzowy w osłonkach z tworzywa sztucznego zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5% 710 12. Schab bez kości 15113000-3 PN-65-A-8200 Mięso schłodzone, nie mrożone, spełniające wymagania normy 1830 13. Szynka bez kości 15113000-3 PN-65-A-8200 Mięso od szynki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego 3755 14. Słonina 15412100-0 PN-65-A-8200 Zgodnie z normą 300 15. Wątroba wieprzowa 15112300-0 PN-65-A-8200 Zgodnie z normą 935 16. Pachwina wieprzowa wędzona 15113000-8 PN-A-82007 Zgodnie z normą 300 Zadanie 2. Dostawa wędlin. L.p. Produkt CPV Polska Norma Opis ilość [kg] 1. Kiełbasa biała parzona 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona surowa, wieprzowo (90%) - wołowa (10%), w osłonce naturalnej zawartość białka nie mniej niż 12%, tłuszcz nie więcej niż 30%, wody nie więcej niż 66% 570 2. Kiełbasa podwawelska 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 13%, tłuszczu nie więcej niż 35% 80 3. Kiełbasa sucha krakowska 15131133-6 PN-A-82007 Grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa podsuszana do uzyskania 65% wydajności w stosunku do surowca, zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 30% 420 4. Kiełbasa szynkowa 15131133-6 PN-A-82007;1996 Grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 25% 927 5. Kiełbasa śląska 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona, wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 13% ,tłuszczu nie więcej niż 35% 400 6. Kiełbasa krakowska parzona 15131133-6 PN-A-82007:1996 Zgodnie z normą 697 7. Kiełbasa zwyczajna extra 15131130-5 PN-A-82007;1996 Zgodnie z normą 1000 8. Mielonka tyrolska 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona wieprzowa, parzona, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% 100 9. Mortadela / Mortadela wędzona 15131133-6 PN-A-82007;1996 Kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana, wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, wędzona o zawartości białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% 150 10. Mortadela włoska / Mortadela delikatesowa 15131133-6 PN-A-82007;1996 Kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana; wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% 920 11. Parówka cienka 15131133-6 PN-A-82007;1996 Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35% 230 12. Polędwica sopocka wędzona 15131133-6 PN-A-82007;1996 Wędzonka wieprzowa całomięśniowa, otrzymywana ze schabu obrobionego, zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 8% 810 13. Serdelki wieprzowe 15131135-0 PN-A-82007;1996 Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35% 1200 14. Szynka gotowana 15131133-6 PN-A-82007 Zgodnie z normą 1580 15. Szynka konserwowa, śniadaniowa 15131133-6 PN-A-82007;1996 Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% 1050 16. Szynka wileńska, blok mięsny 15131133-6 PN-A-82007;1996 Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% 400 17. Szynka mini 15131133-6 PN-A-82007;1996 Zgodnie z normą 300 18. Szynka kanapkowa 15131133-6 PN-A-82007;1996 Zgodnie z normą 800 19. Blok mięsny-szynka tyrolska 15311133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniony, wieprzowo(80%) -wołowy (20%), parzony, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mnie j niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% 340 20. Boczek wędzony 15131220-3 PN-A-82007;1996 Boczek wieprzowy, wędzony, surowy, bez widocznych złogów solanki 108 21 Boczek wędzony, parzony, extra 15131220-3 PN-A-82007;1996 Boczek wieprzowy, wędzony, parzony, bez widocznych złogów solanki 100 22. Kabanos wieprzowy 15131130-5 PN-A-82007 Zgodnie z normą 24 23. Ogonówka 15131130-5 PN-A-82007 Zgodnie z normą 200 Zadanie 3 Dostawa drobiu i mięsa drobiowego, wędlin i podrobów drobiowych. L.p. Produkt CPV Polska Norma Opis ilość [kg] 1. Baleron drobiowy prasowany / Wędzonka indycza 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniony w skład którego wchodzi 100% mięsa z indyka, wędzony, parzony, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10%, w osłonce kolagenowej i siatce wędliniarskiej 440 2. Filet z indyka 15112220-4 PN-A-86524 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 1350 3. Filety z kurczaka - piersi bez kości 15112200-8 PN-A-86524 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 3880 4. Kiełbasa szynkowa drobiowa 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 10% 1630 5. Kiełbasa śląska drobiowa 15131135-0 PN-A-86526;1996 1320 6. Kiełbasa żywiecka drobiowa 15131133-6 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona, podsuszana, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 1510 7. Kurczak faszerowany 15131133-6 PN-A-86526;1996 Zgodnie z normą 420 8. Kurczak świeży 15112130-6 PN-A-86520 Tuszka kurczaka patroszona, bez podrobów, schłodzona do temperatury -1 do +4, czysta, bez jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych oraz krwi 3890 9. Mięso gulaszowe z kurczaka 15112200-8 PN-A-86527 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 4700 10. Mięso gulaszowe z indyka 15112200-8 PN-A-86527 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 800 11. Parówka drobiowa 15131135-0 PN-A-86526 Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto drobiowa, wędzona, parzona w osłonce wiskozowej 1300 12. Szynkówka drobiowa 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona w skład której wchodzi 100% mięsa z indyka, parzona, nie wędzona, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 1280 13. Porcja rosołowa 15113 200-8 PN-A-86524 Element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka, schłodzony bez przebarwień i u uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 3120 14. Salceson drobiowy 15131135-0 PN-A-86526;1996 Salceson gotowany czysto drobiowy w osłonkach poliamidowych, zawartość białka nie mniej niż 9%, tłuszczu nie więcej niż 25% 200 15. Szynka z indyka 15131135-0 PN-A-86526;1996 Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso drobiowe, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 880 16. Udko z kurczaka świeże 15112200-8 PN-A-86524 Uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach 1100 17. Udo indycze z kością 15112200-8 PN-A-86524 Uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach 400
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy którzy: - Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - przedmiot zamówienia znajduje się w zakresie jego działalności, a zakres ten wynika z zapisów właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, - wdraża lub stosuje system HACCP; - przedstawi zaświadczenie podmiotu uprawnionego / decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie oraz do zapewnienia jakości zdrowotnej produkowanych wyrobów spożywczych. - Posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, - Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na mocy art.24 ustawy - W okresie ostatnich 3 lat Wykonawca wykonał co najmniej 2 usługi o charakterze zbliżonym do przedmiotu zamówienia, (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okresie) i wartości nie mniejszej niż 150 tyś zł każda . Zamawiający na podstawie treści złożonych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń dokona oceny spełniania warunków podmiotowych według formuły spełnia-nie spełnia. Nie spełnienie choćby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania. Ofertę Wykonawcy wykluczonego z postępowania uzna się za odrzuconą.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu. A) Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu zakresie posiadanych uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności związanych z przedmiotem zamówienia: 1. Oświadczenia Wykonawcy zgodnie ze wzorem ( Dokument nr 1) 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast w/w dokumentu składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania zgodnie z przepisami § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. (Dz. U. Nr 87, poz. 605). 1. Oświadczenie Wykonawcy o wprowadzeniu systemu HACCP lub certyfikat potwierdzający stosowanie systemu HACCP. 2. Decyzja właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie oraz do zapewnienia jakości zdrowotnej produkowanych środków spożywczych. B) Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz potencjału technicznego, a także że Wykonawca dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia: 1. Wykaz dokonanych usług wraz z załączonymi dokumentami potwierdzającymi ich staranne wykonanie. Wykaz musi zawierać listę co najmniej 2 usług o charakterze zbliżonym do przedmiotu zamówienia, które Wykonawca wykonał w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okresie) i wartości nie mniejszej niż 150 tyś zł każda. C) Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: 1. Polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej i kontaktowej) w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na sumę ubezpieczenia nie mniejszą jak 200.000,00 zł (słownie: dwieście tysięcy 00/100 zł). D) Inne wymagane, niezbędne dokumenty: 1. Zaparafowany wzór umowy. 2. Pełnomocnictwo do działania w imieniu Wykonawcy w przypadku, gdy nie jest to osoba upoważniona do reprezentowania Wykonawcy z mocy prawa. 3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum, spółka cywilna) - Każdy z uczestników konsorcjum winien załączyć do oferty dokumenty wskazane w pkt. A1-A2, C1 z tym, że polisa może być wystawiona łącznie dla wszystkich Wykonawców. 4. Zamawiający wymaga w stosunku do podmiotów (partnerów) aby każdy z nich oddzielnie udokumentował, że posiada uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności, oraz że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podst. Art.24 ustawy. 5. Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę(-y) uprawnione do reprezentowania Wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach