Przetargi.pl
Dostawa mięsa, podrobów i wędlin drobiowych

Uzdrowisko Kołobrzeg Spółka Akcyjna ogłasza przetarg

  • Adres: 78-100 Kołobrzeg, ks. Piotra Ściegiennego 1
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3548802 , fax. 0-94 35 225 16
  • Data zamieszczenia: 2009-06-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Kołobrzeg Spółka Akcyjna
    ks. Piotra Ściegiennego 1 1
    78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3548802, fax. 0-94 35 225 16
    REGON: 00028817100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa, podrobów i wędlin drobiowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do sanatoryjnych punktów żywienia mięsa drobiowego oraz wyrobów wędliniarskich i garmażeryjnych z mięsa drobiowego w ilościach rocznie: a.) Mięso i podroby drobiowe - tuszki i elementy tuszek świeże i wędzone o łącznej masie 32.680 kg, b.) Wędliny z mięsa drobiowego wysokogatunkowe i z dodatkami o masie 18.219 kg,
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151120006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 5.000,00 zł
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy złożą wniosek o dopuszczenie do udziału w przetargu ograniczonym oraz złożą oświadczenia o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy-Prawo zamówień publicznych i warunków określonych przez zamawiającego. 2. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie żaden ze wspólników nie może podlegać wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy prawo zamówień publicznych. Warunki określone w art. 22 ust. 1 pkt. 1 i 4 ustawy musi spełniać każdy ze wspólników, natomiast warunki określone w art. 22 ust. 1 pkt. 2 i 3 ustawy Pzp przynajmniej jeden wspólnik lub wszyscy wspólnicy łącznie. 3. W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu Wykonawcy muszą dołączyć do wniosku o dopuszczenie do udziału w przetargu następujące dokumenty: a) aktualny odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż na 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków, b) aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, albo zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków, c) kopię certyfikatu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP, a w przypadku nieposiadania takiego certyfikatu podpisane przez uprawnioną osobę oświadczenie, że wykonawca spełnia wymagania w zakresie stosowania systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP), wynikających z przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225. W oświadczeniu należy ponadto wyrazić zgodę na udostępnienie upoważnionemu przedstawicielowi zamawiającego magazynów i pomieszczeń produkcyjnych wykonawcy oraz dokumentów z przeprowadzonych kontroli przez organ urzędowej kontroli żywności w celu sprawdzenia prawdziwości złożonych deklaracji (audit strony drugiej). d) jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentów wymienionych w podpunkcie 3a i 3b składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę potwierdzające odpowiednio. że: nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne. 4. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających sie zamówienie dokumenty, o których mowa w podpunktach 3a-c oraz oświadczenie, że nie podlega wykluczeniu z udziału w postępowaniu składa każdy z wykonawców oddzielnie. 5. Wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o zamówienie publiczne.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania, a jeżeli okres ich działalności był krótszy to w okresie działalności, wykonali z należytą starannością dostawy o charakterze podobnym do niniejszego zamówienia o wartości łącznej nie mniejszej niż 400 000 zł . 2. Wykonawca dostarczy wykaz wykonanych, w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania, dostaw mięsa i wędlin drobiowych z podaniem: nazwy, adresu siedziby i numeru telefonu odbiorcy, wartości umownej zamówienia, daty rozpoczęcia i zakończenia dostaw. 3. Wykonawca winien dysponować co najmniej dwoma środkami transportu przeznaczonymi do przewozu żywności. Do wniosku o dopuszczenie do udziału w przetargu należy dołączyć wykaz środków transportu przewidywanych do użycia podczas realizacji dostaw sporządzony z podaniem: typu, marki, numeru rejestracyjnego i statusu własności (pojazd własny lub wypożyczany) oraz z załączoną kserokopią wpisu dokonanego przez PPIS do książki kontroli sanitarnej pojazdu o wyrażeniu zgody na transport artykułów spożywczych lub kserokopią decyzji PPIS o dopuszczeniu pojazdów do przewozu żywności (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. - Dz. U. z 2003 r. nr 21 poz. 179). 4. Jeżeli w realizacji zamówienia przewidywany jest udział podwykonawców, do wniosku należy dołączyć wykaz podmiotów innych niż Wykonawca, które będą wykonywać zamówienie jako podwykonawcy, wraz z określeniem zakresu ich działania. 5. Wykonawca dostarczy informację o stanie zatrudnienia z uwzględnieniem przygotowania zawodowego pracowników oraz o odbyciu przeszkolenia w zakresie przestrzegania podstawowych zasad higieny przy produkcji i obrocie żywnością. Sytuacja ekonomiczno-finansowa 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy znajdują sie w sytuacji finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Zamawiający uzna niniejszy warunek za spełniony, gdy Wykonawca wykaże, że posiada środki własne lub zdolność kredytową na kwotę nie mniejszą niż 100 000 zł. 2. Wykonawca złoży wraz z wnioskiem: a) informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w których posiada rachunek, potwierdzającą wysokość posiadanych środków lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed terminem składania wniosków. b) polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę nie mniejszą niż 100 000 zł.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg ograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość oferowanych wyrobów
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach