Wojewódzki Ośrodek Lecznictwa Psychiatrycznego ogłasza przetarg
- Adres: 87-100 Toruń, ul. M. Skłodowskiej-Curie 27/29
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 056 6580700 , fax. 056 6591937
- Data zamieszczenia: 2009-11-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Ośrodek Lecznictwa Psychiatrycznego
ul. M. Skłodowskiej-Curie 27/29 27/29
87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 056 6580700, fax. 056 6591937
REGON: 00572768100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wolptorun.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych - asortyment i ilości zawiera dodatek nr 2 do siwz jako załącznik nr 1 do oferty. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób do wykonania zamówienia, c. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d. nie podlegają wykluczeniu z postepowania zgodnie z art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych. 2. Przedmiot i warunki realizacji niniejszego zamówienia winny być zgodne z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie. 3. Spełnienie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu Zamawiający będzie oceniał na podstawie dokumentów zawartych w ofercie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działąlności gospodarczej, wystawione nie wczesniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (art. 24 ust. 2 pkt. 3 Pzp). 3. Wypełniony Formularz ofertowy - dodatek nr 1 do siwz. 4. Wypełniony Formularz asortymentowo-cenowy (stanowiący szczegółowy opis przedmiotu zamówienia) - jako załącznik nr 1 do Oferty/Formularza ofertowego. 5. Umowa regulująca współpracę podmiotów wystepujących wspólnie (o ile taka występuje) do przedłożenia zamawiającemu przed podpisaniem umowy. 6. Dla produktu (wytworzenie i przechowywanie) - aktualne zaświadczenie wydane przez SANEPID lub Państwową Inspekcję Weterynaryjną lub Certyfikat Jednostek Certyfikujących lub Certyfikat Międzynarodowych Jednostek Certyfikujących potwierdzajace, że u wykonawcy stosowany jest HACCP (System Zagrożenia Krytycznego Punktu Kontroli) lub rozpoczęte jest wdrażanie systemu HACCP dla zaoferowanych produktów i magazynowania. 7. Dla środków transportu - aktualne zaświadczenie wydane przez SANEPID lub Państwową Inspekcję Weterynaryjną lub Certyfikat Jednostek Certyfikujących lub Certyfikat Międzynarodowych Jednostek Certyfikujących potwierdzające, że środek transportu spełnia wymagania konieczne do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej żywności w zakresie transportu artykułów spożywczych wymagających przechowywania w obniżonych temperaturach - zgodnie z Ustawą z dnia 27 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U. z 2005 r. nr 31 poz. 265 z późn. zm.), dla wszystkich środków transportu, którymi będzie dostarczany przedmiot zamówienia do Zamawiającego.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wolptorun.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-07/2016)
Dodano: 2016-05-20 - Dostawa mięsa wołowego ,mięsa wieprzowego, podrobów oraz wędlin wieprzowych i wołowych - CPV 15100000 - 9
Dodano: 2016-04-29 - Mięso i wędliny
Dodano: 2016-04-12 - sukcesywne dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2016-03-18 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2016-03-15 - Sukcesywna dostawa mięsa i jego przetworów do Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych ORION w Ciechocinku
Dodano: 2016-03-11 - Realizacja imiennych talonów na artykuły mięsne i wędliny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Grudziądzu w okresie od dnia 2 stycznia 2016 r. do dnia 31 grudnia 2016 r
Dodano: 2015-12-09 - Dostawę mięsa i wędlin dla stołówki Gimnazjum Nr 4 na Osiedlu Łokietka 15 w Nakle nad Notecią
Dodano: 2015-12-09 - Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb Miejskiego Zespołu Szkół w Skępem w 2016 roku
Dodano: 2015-12-01 - Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-12/2015)
Dodano: 2015-11-24