Przetargi.pl
DOSTAWA MIĘSA I WYROBÓW DROBIOWYCH, MIĘSA I WYROBÓW WIEPRZOWYCH ORAZ WOŁOWYCH

Areszt Śledczy Warszawa Mokotów ogłasza przetarg

  • Adres: 02-521 Warszawa, ul. Rakowiecka 37
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 640-80-00 , fax. 022 6408099
  • Data zamieszczenia: 2011-11-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy Warszawa Mokotów
    ul. Rakowiecka 37 37
    02-521 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 640-80-00, fax. 022 6408099
    REGON: 01213071000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Organ administracji państwowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA MIĘSA I WYROBÓW DROBIOWYCH, MIĘSA I WYROBÓW WIEPRZOWYCH ORAZ WOŁOWYCH
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem udzielanego zamówienia publicznego jest dostawa realizowana w częściach mięsa i wyrobów drobiowych, mięsa i wyrobów wieprzowych oraz wołowych (tj.; artykułów ujętych w grupie 151 Wspólnego Słownika Zamówień), wytwarzanych zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z : a) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914), oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. b) Ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 127) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawa będzie realizowana: 1. dla mięsa wołowego klasy II - średnio jeden raz w tygodniu 2. dla wędlin i kiełbas klasy I i II - średnio trzy razy w tygodniu 3. dla mięsa mielonego - średnio dwa razy w tygodniu 4. dla wyrobów podrobowych - średnio dwa razy w tygodniu z wyłączeniem miesięcy od kwietnia do września 5. dla podrobów - po uprzednim ustaleniu między zamawiającym a wykonawcą z wyprzedzeniem niezbędnym do należytego przygotowania dostawy 6. dla mięsa drobiowego w elementach - średnio dwa razy w tygodniu 7. dla mięsa drobiowego mielonego, porcje rosołowe - średnio trzy razy w tygodniu 8. dla wędlin drobiowych - średnio trzy razy w tygodniu 9. dla podrobów drobiowych - po uprzednim ustaleniu między zamawiającym a wykonawcą z wyprzedzeniem niezbędnym do należytego przygotowania dostawy Szczegółowy rodzaj oraz ilości asortymentu przedstawiają się następująco: Część 1 1. baleron drobiowy - 3700,00 kg 2. mięso mielone drobiowe - 8000,00 kg 3. parówki drobiowe - 7600,00 kg 4. pieczeń drobiowa - 2750,00 kg 5. polędwica drobiowa - 4200,00 kg 6. porcje rosołowe - 3200,00 kg 7. szynka drobiowa - 3800,00 kg 8. szynka drobiowa mielona - 3200,00 kg 9. ćwiartka z kurczaka tylna - 4400,00 kg 10. żołądki drobiowe - 500,00 kg Część 2 1. boczek wędzony (kl. I) - 1900,00 kg 2. kaszanka gryczana - 1200,00 kg 3. kiełbasa zielonogórska (kl. I) - 1700,00 kg 4. kiełbasa luncheon-met (kl. II) - 2400,00 kg 5. kiełbasa krakowska parzona (kl. I) - 800,00 kg 6. kiełbasa mortadela (kl. II) - 3400,00 kg 7. kiełbasa parówkowa (kl. II) - 3300,00 kg 8. kiełbasa szynkowa wołowa (kl. I) - 3500,00 kg 9. kiełbasa zwyczajna (kl. II) - 6000,00 kg 10. kiełbasa podlaska (kl. II) - 4000,00 kg 11. mięso wołowe bez kości kl. II (gulaszowe) - 1800,00 kg 12. mięso wieprzowe bez kości kl. II (gulaszowe) - 1000,00 kg 13. mięso mielone wieprzowo - wołowe - 3900,00 kg 14. pieczeń rzymska (kl. II) - 1800,00 kg 15. salceson włoski - 1500,00 kg 16. szynka tyrolska (kl. II) - 2300,00 kg 17. wątroba wieprzowa - 1000,00 kg 18. pasztet wieprzowy blok - 2400,00 kg 19. pasztetowa wieprzowa - 1200,00 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium Dla całego zamówienia zamawiający ustala wadium w wysokości 10000,00 zł PLN. Kwota ta jest sumą wadiów ofert częściowych każdej części asortymentowej, i tak: Część 1 - mięsa i wyroby drobiowe - wadium wynosi 5000,00 zł PLN Część 2 - mięsa i wyroby wieprzowe oraz wołowe - wadium wynosi 5000,00 zł PLN Wykonawcy, którzy biorą udział w postępowaniu składając oferty częściowe, wnoszą wadium w wysokości sumy odpowiednich wadiów częściowych. Wadium może być wnoszone w formie określonej w art. 45 ust.6 ustawy - prawo zamówień publicznych. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacać przelewem na rachunek bankowy: NBP O/O W-wa 80101010100401941391200000

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach