Przetargi.pl
Dostawa mięsa i wyrobów drobiowych.

Zakład Wdrożeń i Usług Technicznych przy Starostwie Powiatowym w Człuchowie ogłasza przetarg

  • Adres: 77-300 Człuchów, ul. Wojska Polskiego 1
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 059 8342539, 8343461 - 463 , fax. 059 8342539
  • Data zamieszczenia: 2009-10-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Wdrożeń i Usług Technicznych przy Starostwie Powiatowym w Człuchowie
    ul. Wojska Polskiego 1 1
    77-300 Człuchów, woj. pomorskie
    tel. 059 8342539, 8343461 - 463, fax. 059 8342539
    REGON: 77125741400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.starostwo.czluchow.org.pl zakładka jednostki org. Zakład Wdrożeń i Usług Technicznych
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa i wyrobów drobiowych.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów drobiowych dla jednostek organizacyjnych Powiatu Człuchowskiego. Przedmiot zamówienia został określony w załączniku nr 3 do niniejszej siwz i obejmuje między innymi artykuły: szynki, polędwice, wędliny w galarecie, opiekane, paprykarze, produkty wędzone, kiełbasy, pasztety, mięsa itp. 2. Nazwy własne podane w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 3 są przykładowe, należy rozumieć jako typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. 3. Zamawiający zastrzega sobie, że w czasie badania ofert ma prawo zażądać od Wykonawcy bezpłatnych próbek wybranych produktów, w celu zbadania spełnienia wymogów jakości . W przypadku wątpliwości co do jakości zaoferowanych produktów Wykonawca jest zobowiązany do jej udowodnienia (wykazania). 4. Zamawiający przez określenie spełnienia wymogów jakości rozumie artykuły spożywcze zachowujące istotne cechy gwarantujące tożsamość produktu w pierwszym gatunku, jego właściwy skład i świeżość, właściwą gramaturę, właściwy termin przydatności do spożycia itp 5. Wymagania dotyczące transportu: 1) Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 2) Dowóz przedmiotu zamówienia odbędzie się ubezpieczonym transportem Wykonawcy do magazynów odbiorcy: Zakład Aktywności Zawodowej 77-330 Czarne ul. Zamkowa 17, tel. 059 833 3882 Powiatowa Bursa Szkolna 77-300 Człuchów ul. Koszalińska 2 tel. 059 834 3492 Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy 77-300 Człuchów ul. Batorego 24 tel. 059 834 2416 3) Dostawa zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy. 4) Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg. zamówień składanych przez Zamawiającego, w ciągu 24 godzin od daty złożenia zamówienia, w godz. 5:30-7:30, a ich wielkość i częstotliwość wynikać będzie z jednostronnych dyspozycji przedstawicieli zamawiającego. Nie zrealizowanie zamówienia zgodnie z dyspozycją Zamawiającego stanowić będzie naruszenie istotnych ustaleń umowy w rozumieniu & 7, co w konsekwencji może spowodować rozwiązanie umowy przez Zamawiającego bez wypowiedzenia. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. Zamawiający zastrzega sobie prawo do składania zamówień na jeden dzień przed żądanym terminem dostawy. 5) Zamawiający wymaga, aby przedmiot zamówienia odpowiadał wymogom określonym w Polskich Normach pod rygorem zwrotu wyrobów. 6) Wykonawca dostarczać będzie przedmiot zamówienia od producenta (hurtowni) spełniającego wszystkie powszechnie obowiązujące w Polsce wymagania higieniczno-sanitarne. 7) Wykonawca zagwarantuje dostawę przedmiotu zamówienia w odpowiednich ilościach do jednostek Powiatu Człuchowskiego zgodnie ze składanymi zamówieniami i w wyznaczonym przez zamawiającego terminie. Zamawiający przewiduje możliwość zmian w umowie
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151120006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.1.1 Decyzja administracyjna o spełnieniu wymagań higieniczno - sanitarnych dot. zakładu. Posiada aktualną decyzję wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości tych artykułów zgodnie z art. 62 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z dnia 27.09.2006 nr 171 poz. 1225 - wydaną przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień 1.1.2 Oświadczenie o obowiązujących w zakładzie zasadach systemu HACCP tzn. w zakładzie są prawidłowo stosowane zasady systemu HACCP lub zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP - dotyczy tylko producentów na etapie produkcji pierwotnej) zgodnie z art. 73 ust. 1 pkt. 1 litera c ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z dnia 27.09.2006 nr 171 poz. 1225 - wydaną przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 1.1.3 Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 1.2.1.Dysponuje minimum jednym pojazdem wraz z decyzją administracyjną na środek transport do przewozu środków spożywczych z Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej na podległym terenie lub decyzją administracyjną wydaną po sierpniu 2006 r. przez Państwową Powiatową Inspekcję Sanitarną na zakład o spełnianiu wymogów higieny w obrocie środkami spożywczymi lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego spełniającego powyższe warunki. 1.2.2. Zrealizowali w okresie ostatnich trzech lat minimum 1 dostawę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia, potwierdzoną że została wykonana należycie. Za dostawę porównywalną Zamawiający uważać będzie takie zamówienia, którego wartość wynosić będzie: 1. minimum 250.000 zł brutto 2. obejmować będzie swym zakresem mięsa i wyroby drobiowe będące przedmiotem zamówienia. 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4 Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków wymaganych od Wykonawcy na podstawie dokumentów i oświadczeń przedłożonych wraz z ofertą wyszczególnionych w rozdziale VI SIWZ. Poszczególne warunki oceniane będą przez Zamawiającego metodą spełnia-nie spełnia
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 2) Oświadczenie do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 2 3) Formularz cenowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 3 4) Decyzja administracyjna o spełnieniu wymagań higieniczno - sanitarnych dot. zakładu. Posiada aktualną decyzję wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości tych artykułów zgodnie z art. 62 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z dnia 27.09.2006 nr 171 poz. 1225 - wydaną przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności (Państwowa Inspekcja Sanitarna) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień 5) Wykaz niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń (minimum jeden pojazd wraz z decyzją administracyjną na środek transport do przewozu artykułów spożywczych z Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej na podległym terenie lub decyzją administracyjną wydaną po sierpniu 2006 r. przez Państwową Powiatową Inspekcję Sanitarną na zakład o spełnianiu wymogów higieny w obrocie środkami spożywczymi lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego spełniającego powyższe warunki. - załącznik nr 4 6) wykaz wykonanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że co najmniej dwie dostawy zostały wykonane należycie- załącznik nr 5. 7) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Wykonawca może złożyć zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wydane z wcześniejszą datą, pod warunkiem, że urząd wydający zaświadczenie potwierdzi jego aktualność na dany dzień - stan aktualny na dzień .... przypadający na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 8) Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych. 2. Dokumenty dodatkowe: 1) Wykonawca zobowiązany jest do złożenia następujących oświadczeń, które można złożyć na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SIWZ): 1.1 Oświadczenie Wykonawcy o wdrożeniu i obowiązywaniu w zakładzie zasad systemu HACCP. 1.2 Oświadczenie Wykonawcy, iż wzór umowy stanowiący załącznik nr 6 SIWZ został przez niego zaakceptowany i zobowiązuje się w przypadku wyboru jego oferty do zawarcia umowy na warunkach w niej określonych i terminie wyznaczonym przez Zamawiającego 1.3 Oświadczenie, Wykonawcy, że dostarczy przedmiot zamówienia spełniania wszystkie powszechnie obowiązujące w Polsce wymagania higieniczno-sanitarne i odpowiada wymogom określonym w Polskich Normach. 1.4 Oświadczenie, Wykonawcy o dostarczaniu przedmiotu zamówienia pojazdami samochodowymi spełniającymi wszystkie obowiązujące w Polsce wymagania higieniczno-sanitarne przewozu warzyw i owoców.. 1.5 Oświadczenie Wykonawcy, iż oferowany przez niego przedmiot zamówienia jest zgodny ze wszystkimi wymaganiami SIWZ. 3. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej 1) Pełnomocnictwo wg zasad określonych w dziale XI ust. 2. 2) Oferta winna zawierać dokumenty wymienione w ust. 1 pkt 2 i 7 dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie Wszystkie wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez osobę - osoby uprawnioną do podpisania oferty z dopiskiem za zgodność z oryginałem. W przypadku pełnomocnictwa oraz umowy konsorcjum wymaga się przedstawienia oryginału lub kserokopii poświadczonej notarialnie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.starostwo.czluchow.org.pl zakładka jedn. org. Zakład Wdrożń i Usług Technicznych
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach