Przetargi.pl
Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb stołówki Zespołu Szkół Nr 1 w Legionowie, ul. Zakopiańska 4

Zespół Szkół Nr 1 ogłasza przetarg

  • Adres: 05-120 Legionowo, ul. Zakopiańska 4
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 784 54 52 , fax. 22 767 21 51
  • Data zamieszczenia: 2014-01-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Nr 1
    ul. Zakopiańska 4 4
    05-120 Legionowo, woj. mazowieckie
    tel. 22 784 54 52, fax. 22 767 21 51
    REGON: 14610915200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs1.legionowo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb stołówki Zespołu Szkół Nr 1 w Legionowie, ul. Zakopiańska 4
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin dla stołówki Zespołu Szkól Nr 1 w Legionowie, ul. Zakopiańska 4. Szacowana wielkość zamówienia: 1.SZYNKA WIEPRZOWA b/kości, b/skóry , b/ tłuszcz, tzw. Pucki - kg 427 2.SCHAB WIEPRZOWY b/kości - kg 561 3.KARKÓWKA b/kości - kg 289 4.ŁOPATKA WIEPRZOWA b/ kości, b/ skóry - kg 1283 5.ŻEBRA PASKI - kg 465 6.WOŁOWE b/kości szynka przednia bez tłuszczu - kg 458 7.BOCZEK SUROWY b/kości, b/skóry - kg 347 8.FILET Z KURCZAKA b/ kości, b/skóry - kg 388 9.UDKO Z KURCZAKA OCZYSZCZONE ( całe, bez kości i kręgosłupa) - kg 815 10.UDZIEC Z INDYKA trybowany b/kości i skóry - kg 559 11.SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA - kg 507 12.SKRZYDŁO INDYCZE - kg 150 13.BOCZEK WĘDZONY PARZONY - kg 177 14.KIEŁBASA PODWAWELSKA - kg 35 Ilości żywności podane w opisie przedmiotu zamówienia i formularzu cenowym mają charakter szacunkowy i nie są wiążące dla Zamawiającego. Zamawiający, jest uprawniony do nieistotnej zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie, której dokonano wyboru wykonawcy w zakresie zmniejszenia ilość towaru objętego umową. Zamawiający może w toku obowiązywania umowy zmienić w sposób nieistotny jej przedmiot i zrezygnować z części dostawy lub zmniejszyć ilość towaru objętego umową, w zależności od uzyskanych środków finansowych. W takiej sytuacji za niedostarczony towar Wykonawcy nie należy się wynagrodzenie i w żadnym razie nie może być podstawą jakichkolwiek roszczeń ze strony Wykonawcy. Gramatura oferowanego produktu nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego. Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia uzupełniającego, o których mowa w art. 67 ust.1 pkt. 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wymagania dotyczące dostaw: a)Dostawa towaru następować będzie w drodze dostaw częściowych, sukcesywnie w zależności od potrzeb Zespołu Szkół nr 1 w Legionowie b)Miejsce dostawy - magazyn Zamawiającego w Zespole Szkół Nr 1 w Legionowie przy ul. Zakopiańskiej 4 c)Dostawa na koszt Wykonawcy musi nastąpić w dni robocze w godz. 6 - 7 do magazynu Zamawiającego z możliwością zmiany wielkości zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem. d)Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. e)Termin płatności wynosi 30 dni, licząc od dnia dostawy towaru i wystawienia faktury. f)Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w żywność I gatunku odpowiadającą Polskim Normom Jakościowym zgodnie z formularzem cenowym. g)Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia żywności, która została wyprodukowana i przechowywana zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. h)Dostarczona żywność każdorazowo powinna pochodzić z udokumentowanego źródła i powinna spełniać wszelkie normy nałożone obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi m.in. z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. nr 17 poz.127 z poźn. zm.), ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności (Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225, z 2008r. Nr 214, poz. 1346, Nr 233, poz. 1463, Nr 234, poz. 1570) oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie. i)Dostarczone mięso i wyroby mięsne muszą być dostarczone w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wyrobów mięsnych. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami. j)Dostawa mięsa i wędlin musi odbywać się pojazdem ze świadectwem dopuszczenia do przewozu danego rodzaju towaru wydanym przez SANEPID, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz. U. 2003 r. Nr 21, poz.179). k)Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. l)Wykonawca ponosi odpowiedzialność, za jakość wykonanych dostaw. m)Po każdej dostawie upoważniony pracownik Zamawiającego sprawdzi, jakość dostarczonej żywności i dokona odbioru. n)Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji, jakości i ilości dostarczonego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wpłaty wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zs1.legionowo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach