Przetargi.pl
Dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Teodorówce, filii w Długim Kącie i filii w Biłgoraju

Dom Pomocy Społecznej w Teodorówce ogłasza przetarg

  • Adres: 23-400 Biłgoraj, Teodorówka 1
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 84 6860644 , fax. 84 6860644 wew. 68
  • Data zamieszczenia: 2014-09-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Teodorówce
    Teodorówka 1 1
    23-400 Biłgoraj, woj. lubelskie
    tel. 84 6860644, fax. 84 6860644 wew. 68
    REGON: 00029374600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.teodorowka.bilgo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Pomoc Społeczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Teodorówce, filii w Długim Kącie i filii w Biłgoraju
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Teodorówce, Filii DPS w Długim Kącie i Filii DPS w Biłgoraju 2. Zakres dostaw przewidzianych w ramach niniejszego zamówienia obejmuje 3 odrębne części: CZĘŚĆ I: dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Teodorówce, Teodorówka 1 , 23-400 Biłgoraj CZĘŚĆ II: dostawa mięsa i wędlin dla Filii DPS w Biłgoraju, ul. Zielona 95, 23-400 Biłgoraj CZĘŚĆ III: dostawa mięsa i wędlin dla Filii DPS w Długim Kącie, Prefabet 5, 23-460 Józefów Szczegółowy zakres dostaw określony w ust.2 należy wykonać na podstawie przedmiotu zamówienia - załącznik nr.2a CZĘŚĆ I, załącznik nr2b CZĘŚĆ II, załącznik nr.2c CZĘŚĆ III Kod CPV- 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV- 15131000-5 konserwy i przetwory z mięsa Kod CPV- 15131130-5 wędliny 3. Dostarczone mięso i wędliny muszą być świeże, wysokiej jakości, przebadane przez placówkę weterynaryjną, produkowane oraz dostarczane z zachowaniem wymogów sanitarno epidemiologicznych i systemu HACCP. 4. Do każdej dostawy musi być dołączony Handlowy Dokument Identyfikacyjny zawierający informację dotyczące producenta, datę produkcji oraz datę ważności. 5. Produkty powinny być oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia; produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne) zgodnie z polską normą powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy - tj.% zawartość mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla mięsa: Obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, występowanie gruczołów, fragmentów kości. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wędlin: Obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wycieki farszu w osłonkach naturalnych lub sztucznych, składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzyleganie osłonki do wędlin itp. Wymagania w zakresie opakowań: Pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.teodorowka.bilgo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach