Przetargi.pl
Dostawa mięsa i wędlin

Uzdrowisko Cieplice Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 58-560 Jelenia Góra, ul. P. Ściegiennego 5/7
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 075 7551003 do 05 , fax. 075 7552557
  • Data zamieszczenia: 2009-07-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Cieplice Sp. z o.o.
    ul. P. Ściegiennego 5/7 5/7
    58-560 Jelenia Góra, woj. dolnośląskie
    tel. 075 7551003 do 05, fax. 075 7552557
    REGON: 23082774000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: spółka prawa handlowego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa i wędlin
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wędlin drobiowych i wieprzowo - wołowych w następujących ilościach: CZĘŚĆ I Mięso i przetwory wołowe i wieprzowe Lp. Nazwa artykułu Kod CPV PN Opis Jedno- stka miary Ilość Mięso wołowe 1. Wołowina b/k extra Mięso świeże - nie mrożone, element wołowy pozbawiony kości, wyselekcjonowane części udźca, bez ścięgien i tkanki tłuszczowej, kg 150 15111000-9 PN-88/A-82003 2 Flaki wołowe blanszowane Flaki wołowe krojone blanszowane w opakowaniach 900 g op 200 15114000-0 PN-86/A-82004 3 Wołowina b/k extra Mięso świeże - nie mrożone, element wołowy z kością, kg 1100 Mięso wieprzowe 4. Schab b/k Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy pozbawiony kości, zawiera najdłuższy mięsień grzbietu pozbawiony tkanki tłuszczowej, tkanka mięśniowa gruba, soczysta, delikatna kg 70 15113300-6 PN-86-A-8200 5 Schab z koscią Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy z kością, zawiera najdłuższy mięsień grzbietu 5 15113300-6 pozbawiony tkanki tłuszczowej, tkanka mięśniowa gruba, soczysta, delikatna kg 1000 5 PN-86-A-8200 6 Karkówka b/k Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy, pozbawiony kości w kształcie nieforemnego walca; znajduje się w przedniej części półtuszy, dopuszczalna tkanka mięśniowa przerośnięta tłuszczem kg 600 6 15113300-6 6 PN-86-A-82002 7 Szynka b/k Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy pozbawiony kości znajdujący się w tylnej części półtuszy, składający się z kilku części anatomicznych mięśni - jest prawie całkowicie pozbawiony tkanki tłuszczowej kg 350 7 15113300-6 7 PN-A-82007 8 Łopatka b/k Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy, pozbawiony kości, znajduje się w przedniej części półtuszy, dopuszczalna tkanka mięśniowa przerośnięta tłuszczem kg 700 8 15113300-6 700 8 PN-86-A-82002 700 9 Łopatka z/k Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy, z kością, znajduje się w przedniej części półtuszy, bez skóry kg 150 9 15113300-6 9 PN-86-A-82002 10 Żeberka wieprzowe Żeberka świeże paski- nie mrożone , element wieprzowy ,tkanka mięśniowa lekko przerośnięta tłuszczem kg 250 15113000-6 PN-88/A-82002 Przetwory mięsne 11. Boczek wędzony Boczek wędzony - świeży, dolna cz. tłuszczowo-mięsna, oddzielona od góry - po linii cięcia płata słoninowego, od tyłu - po linii odcięcia pachwiny kg 50 15131220-3 PN-A-82007 12. Szynka wieprzowa chlebowa Produkt świeży -skład 90% mięso wieprzowe z szynki ,przyprawy .Wędzony . kg 85 15131220-3 PN-A-82007:1996 13 Szynka wiejska 15131220-3 Produkt świeży z szynki wieprzowej 72,4 % , wędzony . kg 80 13 PN-A-82035:2005 13 14 Szynka z wędzarni Produkt świeży z szynki wieprzowej .wędzonka z okrywą tłuszczową .Pakowana w atmosferze ochronnej . kg 80 14 15131220-3 14 PN-A-82007:1996 15 Szynka dębowa Produkt świeży z szynki wieprzowej , wędzony, kg 80 15 15131220-3 15 PN-A-82007:1996 16 Szynka wiśniowa Produkt świeży z szynki wieprzowej /63%/ ,wyrób wędzony kg 80 16 15131220-3 16 PN-A-82007 17 Szynka chłopska Produkt świeży z szynki wieprzowej b/k, świeży, wędzony, kg 85 17 15131220-3 17 PN-A-82007 18 Szynka biała Produkt świeży z szynki wieprzowej , parzonej. kg 85 18 15131220-3 18 PN-A-82007 19 Ogonówka Produkt świeży -skład : mięso wieprzowe 80,6%. Wyrób wędzony , parzony . kg 30 19 15131220-3 19 PN-A-82007 20 Polędwica sopocka Produkt świeży o składzie : schab b/k 91% ,sól,izolat białka sojowego , skrobia ziemniaczana ,cukry , przyprawy ,stabilizatory , przeciwutleniacz , konserwant . kg 150 20 15131220-3 20 PN-A-82007:1997 Kiełbasy drobno rozdrobnione 21. Parówkowa wieprzowa Produkt świeży z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniony do masy homogennej w osłonce -Skład: mięso wieprzowe 82% , woda , sól , białko zwierzęce , konserwant ,przyprawy naturalne. kg 200 15130000-8 PrPN-V-74028 22. Parówka cielęca wiedeńska Produkt świeży z mięsa cielęcego rozdrobniony do masy homogennej w osłonce naturalnej kg 450 15130000-8 PrPN-V-74028 Kiełbasy średnio rozdrobnione 23 Śląska Produkt świeży z mięsa wieprzowego rozdrobnionego w osłonkach naturalnych, wędzona i parzona kg 400 15131130-5 PN-A-82025 24. Krakowska sucha Produkt świeży -skład : 90% mięso wieprzowe , sól ,przyprawy , konserwant , ,przeciwutleniacz , Kiełbasa grubo rozdrabniana ,podsuszana. kg 50 15131130-5 PN-A-82007:1996 25. Szynkowa wieprzowa Produkt świeży z mięsa wieprzowego w osłonkach, produkt parzony i wędzony kg 400 15131130-5 PN-A-82028 26 Jarmarczna Produkt świeży z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych, wędzona i parzona kg 150 15131130-5 PN-A-82028 27 Salceson wiejski Produkt z podrobów wieprzowych w osłonkach naturalnych, kg 200 27 15131130-5 27 PN-A-82028 28 Podwawelska Produkt świeży z mięsa wieprzowego rozdrobnionego w osłonkach, poddany parzeniu kg 120 15131130-5 PN-A-82028 29 Szynka sudecka Produkt świeży z mięsa wieprzowego w osłonkach, produkt parzony i wędzony kg 200 29 15131130-5 29 15131130-5 30 Swojska Produkt z mięsa wieprzowego w osłonkach naturalnych, parzony, wędzony i suszony,średnio rozdrobniona. kg 50 30 15131130-5 50 30 PN-A-82007 50 31 Kiełbasa biała Produkt z mięsa wieprzowego i wołowego w osłonkach naturalnych wieprzowych , parzony kg 300 31 15131133-6 31 PN-A-82007 Przetwory podrobowe 32 Pasztetowa wieprzowa Produkt świeży powstały z podrobów i surowców mięsnych wieprzowych rozdrobnionych do masy homogennej w osłonkach sztucznych , produkt parzony. kg 160 32 15131310-1 32 PN-A-82007 33 Kaszanka jęczmienna Kaszanka jęczmienna z podrobami w naturalnej osłonce kg 240 33 15131134-3 34 Ozorki wieprzowe Produkt swieży, I gatunek kg 120 34 15131134-3 34 PN-A-82007 35 Smalec wieprzowy w kostkach Wyrób świeży w kostkach 250 g szt 1500 35 15131134-3 1500 35 PN-A-82007 1500 36 Salceson wiejski Salceson z podrobów i mięsa wieprzowego . Na przekroju widoczne kawałki mięsa. kg 200 36 15131134-3 37 Słonina świeża słonina świeża kg 150 37 15412100-0 37 PN-85/A85800 38 Pasztet drobiowy prochowicki 160 g konserwy 160 g szt 280 38 151313 CZĘŚĆ II Mięso i prztwory drobiowe Lp. Nazwa artykułu Kod CPV PN Opis Jedno- stka miary Ilość Mięso i przetwory drobiowe 1 Udko drobiowe Świeży - nie mrożony element kurczaka zawierający pałkę i podudzie (bez kręgosłupa) kg 700 1 15112000-6 1 PN-A-86524 2 Filet z piersi kurczaka Świeży - nie mrożony element drobiowy pozbawiony kości, mięsień piersiowy tuszki kg 50 2 15112000-6 2 PN-A-86524 3 Filet z indyka Świeży - nie mrożony element indyczy pozbawiony kości, mięsień piersiowy tuszki kg 30 3 15112000-6 3 PN-A-86524 4 Kurczak świeży Świeży - nie mrożony kurczak kg 900 4 15112000-6 4 PN-86524 5 Porcje rosołowe z indyka świeże nie mrożone kg 200 5 15112120 5 PN-A-86524 Podroby drobiowe 6 Kiełbasa drobiowa parówkowa Produkt świeży głównie z mięsa drobiowego rozdrobniony do homogennej masy w osłonkach naturalnych, produkt wędzony i parzony kg 200 6 1513500-0 6 PN-A-86523 7 Polędwica drobiowa bostońska Skład surowcowy : filet indyczy , izolat białka sojowego , sól , cukry ,przyprawy , woda , stabilizatory , konserwant ,przeciwutleniacz , wzmacniacz smaku , w osłonkach sztucznych kg 50 7 1513500-0 7 PN-A-86526/A 1:1998 8 Wątróbka drobiowa Element świeży podrobowy z kurczaka kg 250 8 1513500-0 8 PN-A-86523 9 Szynka Gerwazego Wyrób średnio rozdrobniony parzony. Mięso indycze 32% kg 100 9 15131135 9 PN-A-86526/A 10 Rolada drobiowa Mięso drobiowe, średnioro zdrobnione, produkt parzony w sztucznej osłonce kg 60 10 1513500-0 10 PN-A-86526/A1:1998 11 Schab drobiowy z ziołami mięso drobiowe średnio rozdrobnione w osłonkach sztucznych z przyprawami , produkt parzony kg 50 11 1513500-0 11 PN-A-86523 12 Żywiecka drobiowa Produkt świeży z mięsa drobiowego rozdrobnionego w osłonkach- produkt wędzony i parzony kg 50 12 1513500-0 12 PN-A-86523 13 Kiełbasa biała parzona Kiełbasa średnio-rozdrobniona extra I gatunek w naturalnej osłonce, mieso drobiowe kg 200 13 1513500-0 13 PN-A-86526:1995 14 Parówki drobiowe Produkt świeży z mięsa drobiowego, rozdrobniony do masy homogennej w osłonce naturalnej kg 150 14 15131135 14 PN-A-86526:1995 15 Polędwica Miodowa o składzie : mięso z indyka 48,8 % ,woda , skrobia ziemniaczana , skorki wieprzowe, sól ,białko sojowe, zagęstnik , stabilizator, przyprawy naturalne i ich ekstrakty , przeciwutleniacz , substancje wzmacniające smak ,aromaty , miód, substancje konserwujące kg 80 15 151131135 15 PN-A-86526:1995 16 Pierś królewiecka Wyrób parzony ; Filet z indyka 50,5% kg 60 16 15131135 16 ZN-BB-11/01/2006 17 Polędwica sławska mięso drobiowe średnio rozdrobnione w osłonkach sztucznych , produkt parzony kg 60 17 151131135 17 PN-A-86526:1995 18 Pasztet pieczony Mięso drobiowe i podroby, rozdrobniony, I gatunek kg 100 18 15131310-1 100 18 100 19 Pasztet z drobiu Konserwa 50 g szt 300 19 15131310-1 300 19 300
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 6 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie jest wymagane
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają określone przez Zamawiającego warunki: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej czynności, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, złożą ofertę zgodną z przedmiotem zamówienia, - złożą ofertę, w której wszystkie zaoferowane artykuły wymienione w SIWZ powinny być I gatunku, dobrej jakości o odpowiedniej barwie, zapachu i smaku. Zgodne z wymogami systemu HACCP. złożą ofertę, w której cena zaoferowanych artykułów będzie stała i niezmienna przez cały okres trwania umowy, złożą dokumenty określone w pkt. 7 SIWZ. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienia publiczne: Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się: wykonawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienia publiczne, w którym mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych, wykonawców, którzy złożyli nieprawidłowe informacje, mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, wykonawców, którzy nie złożyli oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów, potwierdzających spełnienie tych warunków, Zamawiający odrzuca ofertę, która: jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia, zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88 lub błędy w obliczeniu ceny, jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający wymaga od wykonawców złożenia wypełnionych druków stanowiących załączniki do SIWZ: wypełniony formularz cenowy - załącznik nr 1 , wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 2, oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, ponadto oświadczenie, że wszystkie oferowane artykuły spożywcze są dopuszczone do obrotu i posiadają wszelkie wymagane na terenie kraju atesty i posiadają ważne terminy do spożycia - załącznik nr 3, aktualny wypis z rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, potwierdzające dopuszczenie do obrotu prawnego w zakresie objętym zamówieniem lub inny dokument stwierdzający status prawny Wykonawcy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. oświadczenie o nie zaleganiu z zapłatą podatków i składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne - załącznik nr 4 podpisany projekt umowy - załącznik nr 5

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko-cieplice.pl

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach