Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy im. Ks. Jerzego Popiełuszki ogłasza przetarg
- Adres: 87-100 Toruń, ul. Ligi Polskiej 8
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 056 6574290 , fax. 056 6574290
- Data zamieszczenia: 2009-05-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy im. Ks. Jerzego Popiełuszki
ul. Ligi Polskiej 8 8
87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 056 6574290, fax. 056 6574290
REGON: 87121917800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zpo-torun.com
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa i wędlin - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin dla kuchni Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w Toruniu przez okres 24 miesięcy od dnia podpisania umowy. Szacunkowa wielkość i rodzaj zamawianych wyrobów - wg Załącznika Nr 2 do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca przystępujący do udziału w postępowaniu zobowiązany jest złożyć oświadczenie, że: 1)posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli przedłoży on dokument określony w rozdziale IX pkt.1 d SIWZ. 2)posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli przedłoży on dokumenty (wykaz dostaw + referencje) określone w rozdziale IX pkt.1 e SIWZ. 3)znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli przedłoży on oświadczenie określone w rozdziale IX pkt.1 c SIWZ. 4)nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli przedłoży on oświadczenie określone w rozdziale IX pkt.1 c SIWZ oraz dokumenty określone w rozdziale IX pkt.1 d,e SIWZ .
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oferta musi zawierać n/w dokumenty: a/ wypełniony formularz ofertowy (wg Załącznika Nr 1 do SIWZ) b/ wypełnioną specyfikację cenową (wg Załącznika Nr 2 do SIWZ) c/ oświadczenie, że Oferent nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust.1 i 2 i spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 pkt. 1- 3 ustawy Prawo zamówień publicznych (wg Załącznika Nr 4 do SIWZ) d/ aktualny odpis z właściwego rejestru handlowego albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert . e/ wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw w okresie ostatnich 3 lat przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie. Zamawiający uzna, że Oferent posiada niezbędne wiedzę i doświadczenie do realizacji zamówienia, jeśli przedłożony wykaz zrealizowanych zamówień zawiera dostawy w zakresie objętym przedmiotem niniejszego zamówienia do co najmniej 2 podmiotów (każda z dostaw na kwotę nie mniejszą niż wartość oferty składanej przez danego Wykonawcę w niniejszym przetargu), a ponadto przedłoży co najmniej 2 referencje pisemne potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane należycie. f/ -aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, w tym rodzaj produktów pochodzenia zwierzęcego, które mają być produkowane w tym zakładzie (art. 20 ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego - Dz U. z 2005r. Nr 17 poz. 127), lub -aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji na rynek krajowy (art. 10 ust. 5 i 7 ustawy z 29.01.2004r. o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego - Dz U. z 2004r. Nr 33 poz. 288) g/ aktualne zaświadczenie lub inny dokument wystawiony przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej, organ Inspekcji Weterynaryjnej albo niezależny podmiot uprawniony do poświadczenia zgodności działań Wykonawcy i stosowaniu zasad systemu HACCP (art. 2 ust.1 oraz art. 40 ust. 3 i 5 ustawy z 11.05.2001r. o warunkach zdrowotnych i żywienia - Dz. U. z 2005r Nr 31 poz. 265 z późn. zm., lub w/w dokument wystawiony na podstawie ustawy z 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz.U. z 2006r. Nr 171 poz. 1225). Dokumenty, o których mowa wyżej muszą być przedstawione w formie oryginałów albo kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez dostawcę .
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Okres stałości cen jednostkowych
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zpo-torun.com
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki internatu Zespołu Szkół Drzewnych
Dodano: 2016-07-14 - Dostawy mięsa i wyrobów mięsnych
Dodano: 2016-05-10 - Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
Dodano: 2016-03-29 - Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 65 w Bydgoszczy.
Dodano: 2015-12-14 - Dostawa produktów żywnościowych do stołówki internatu Zespołu Szkół Drzewnych
Dodano: 2015-07-21 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2015-07-09 - Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
Dodano: 2015-03-17 - Dostawa produktów żywnościowych do stołówki internatu Zespołu Szkół Elektronicznych im. Wojska Polskiego w Bydgoszczy
Dodano: 2015-01-30 - Dostawa mięsa i produktów mięsnych do Szkoły Podstawowej im. Gustawa Zielińskiego w Skępem w 2015 roku
Dodano: 2014-11-26 - Dostawa produktów żywnościowych dla Internatu Zespołu Szkół Drzewnych w Bydgoszczy
Dodano: 2014-07-18