31 Baza Lotnictwa Taktycznego ogłasza przetarg
- Adres: 61-325 Poznań, Ul. Silniki
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 261 548 500 , fax. 261 548 555
- Data zamieszczenia: 2018-10-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: 31 Baza Lotnictwa Taktycznego
Ul. Silniki 1
61-325 Poznań, woj. wielkopolskie
tel. 261 548 500, fax. 261 548 555
REGON: 63243177100000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: JEDNOSTKA WOJSKOWA
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWA MIĘSA I WĘDLIN - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i wędlin na potrzeby 31 BLT. 2. Szczegółowe wymogi oraz obowiązujące dokumenty dla poszczególnych asortymentów składających się na przedmiot zamówienia zawarte zostały w zał. nr 4 do SIWZ. 3. Zakres zamówienia został zawarty w Formularzu cenowym – zał. nr 3 do SIWZ. 4. Warunki wykonania zamówienia zostały zawarte w Projekcie umowy – zał. nr 7 do SIWZ. 5. Dostawy towarów winny być realizowane trzy razy w tygodniu tj.: poniedziałek, środa, piątek, w godz.: 07:00-09:00, zgodnie z obowiązującymi normami jakościowym oraz procedurami systemu HACCP (wymaganiami jakościowymi, transportowymi) oraz w opakowaniach wskazanych przez Zamawiającego w Załączniku nr 1 do umowy. 6. Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany w miejscu dostawy (magazyn żywnościowy znajdujący się na terenie 31 BLT, 61-325 Poznań, ul. Silniki 1) przez osoby upoważnione ze strony Zamawiającego, z udziałem Wykonawcy lub jego upoważnionego przedstawiciela, w oparciu o fakturę i złożone zamówienie. 7. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem na zadania: ZADANIE NR 1 – MIĘSO CZERWONE ZADANIE NR 2 – WĘDLINY Z MIĘSA CZERWONEGO ORAZ TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH ZADANIE NR 3 – MIĘSO DROBIOWE ZADANIE NR 4 – WĘDLINY Z MIĘSA DROBIOWEGO - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że posiada: obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia albo przedłużenia zatwierdzenia zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 ze zm.) lub obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017, poz. 149 ze zm.) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzenia zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz.U. z 2007 r. nr 106, poz. 730);
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Na ofertę składa się: 1) Formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SIWZ 2) Formularz cenowy - załącznik nr 3 do SIWZ 2. Do oferty należy dołączyć: a) oświadczenie wymienione w rozdziale VI. 2 niniejszej SIWZ. b) stosowne pełnomocnictwo w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie - w przypadku podpisania oferty oraz poświadczenia za zgodność z oryginałem kopii dokumentów przez osobę niewymienioną w dokumencie rejestracyjnym (ewidencyjnym) Wykonawcy. c) zobowiązanie innego/ych podmiotu/ów w przypadku polegania Wykonawcy na ich zasobach– w formie pisemnej;
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej w Mościszkach w okresie od VII do XII 2024 roku.
Dodano: 2024-07-08 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 1 „Kosmatek”w Koninie w 2024 r.
Dodano: 2024-03-03 - Dostawa artykułów spożywczych.
Dodano: 2024-03-01 - Dostawa artykułów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej w Mościszkach w okresie od I do VI 2024 roku.
Dodano: 2024-01-17 - Dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2024-01-16 - Dostawa Drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Baszkowie.
Dodano: 2023-12-27 - Dostawa Drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Baszkowie.
Dodano: 2023-12-15 - Dostawa drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Baszkowie
Dodano: 2023-12-15 - Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych do stołówek szkolnych w I połowie 2024 r
Dodano: 2023-12-12 - Dostawa produktów mięsnych i wędliniarskich do Domu Pomocy Społecznej w Baszkowie.
Dodano: 2023-12-06