Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie ogłasza przetarg
- Adres: 30-663 Kraków, ul. Wielicka 265
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 012 6582011 , fax. 012 6581081
- Data zamieszczenia: 2009-11-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie
ul. Wielicka 265 265
30-663 Kraków, woj. małopolskie
tel. 012 6582011, fax. 012 6581081
REGON: 35137588600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalzdrowia.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa i warzyw - 2 grupy - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa mięsa i warzyw - 2 grupy - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151110009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: W prowadzonym postępowaniu wadium nie jest wymagane
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: OPIS WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU 1. O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: a)posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień b)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o zamówienie zamówienia na podstawie art. 24 ust.1 i 2 ustawy prawo zamówień publicznych, e)wyrażą zgodę na 6-cio miesięczny okres niezmienności cen podanych w ofercie, f)dostarczą towar na własny koszt i ryzyko do magazynu Zamawiającego od poniedziałku do soboty - dotyczy grupy 1, g)posiadają wprowadzony system HACCP, h)po podpisaniu umowy przedłożą wszystkie wymagane dokumenty z procedur HACCP - dotyczy grupy 1, i) dostarczą towar środkami przystosowanymi do transportu produktów spożywczych, j)dostarczą towar na własny koszt i ryzyko do magazyny Zamawiającego od poniedziałku do piątku w godz. 8-12 -dotyczy grupy 2, k)zrealizują zamówienie nie dłużej niż do 48 godzin od daty złożenia zamówienia telefonicznego lub pocztą elektroniczną -dotyczy grupy 2, l)dostarczą produkty pakowane max do 30 kg, oczyszczone (myte)- dotyczy grupy 2, ł)zgodnie z przepisami ustawy na wniosek Zamawiającego przedłożą dokumenty dotyczące przeprowadzonych aktualnych wyników badań laboratoryjnych na najwyższe dopuszczalne poziomy pozostałości zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych - dotyczy grup 2, m)dostarczą towar środkami przystosowanymi do transportu oferowanych produktów, n)oferują produkty będące przedmiotem zamówienia dopuszczone do obrotu i stosowania na terenie UE i RP. Niespełnienie któregokolwiek z warunków wymienionych w punkcie 1 ppkt. a - d skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 pkt. 10 ustawy. Oferta wykonawcy, który zaoferował produkty nie dopuszczone do obrotu na terenie RP i UE, nie zagwarantował stałości cen przez okres 6 miesięcy zostanie odrzucona na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 2 ustawy jako niezgodna ze specyfikacją. Ocena spełnienia warunków szczegółowych nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń, o których mowa w rozdz. VI. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje formułę spełnia/ nie spełnia
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dla uzyskania ważności oferta musi zawierać następujące dokumenty: 1.Wypełniony, podpisany i opieczętowany (pieczątką firmową i imienną) przez osobę/y uprawnioną/e do reprezentowania wykonawcy formularz oferty przetargowej z dołączoną szczegółową specyfikacją oferowanych produktów (załączniki 1-2). OŚWIADCZENIA 1.Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych przepisami art. 22 ust.1 ustawy prawo zamówień publicznych; 2.Oświadczenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy prawo zamówień publicznych; 3.Oświadczenie, że oferowane produkty są dopuszczone do obrotu na terenie RP i UE; 4.Oświadczenie o wprowadzonym systemie HACCP. DOKUMENTY 1.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; warunek aktualności spełniać będzie również dokument wystawiony z datą wcześniejszą, lecz potwierdzony przez organ wydający w wymaganym terminie, 2.Zaświadczenie z Sanepidu o dopuszczeniu wg przeznaczenia środku transportu - dotyczy grup 1-2. 3.W razie działania wykonawcy przez pełnomocnika Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: MZP-391-197/2009
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa mięsa dla potrzeb Fundacji Miejski Park i Ogród Zoologiczny w Krakowie w 2016 roku
Dodano: 2015-11-04 - Sukcesywne dostawy art. spożywczych (cz. 1 - mięso i podroby, cz. 2 - wędliny) na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy w Dębem
Dodano: 2014-12-09 - 52/SM/2014 - Dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2014-11-20 - Dostawa mięsa dla potrzeb Fundacji Miejski Park i Ogród Zoologiczny w Krakowie w 2015 roku
Dodano: 2014-10-27 - 54/SM/2013 - Dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2013-11-26 - Dostawa mięsa dla potrzeb Fundacji MPiOZ w Krakowie w 2014 roku
Dodano: 2013-10-14 - Dostawa mięsa wołowego i wieprzowiny dla Domu Pomocy Społecznej w Bobrku
Dodano: 2013-03-19 - Dostawa mięsa wołowego i wieprzowiny dla Domu Pomocy Społecznej w Bobrku
Dodano: 2012-12-28 - 31/SM/2012 - Dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2012-12-03 - Dostawa mięsa dla potrzeb Fundacji MPiOZ w Krakowie w 2013 roku.
Dodano: 2012-11-05