Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej im. Marszałka Polski Józefa Piłsudskiego ogłasza przetarg
- Adres: 75-531 Koszalin, Marszałka Józefa Piłsudskiego
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 94 34 44 062, 94 34 44 900, , fax. 94 34 44 700
- Data zamieszczenia: 2020-10-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej im. Marszałka Polski Józefa Piłsudskiego
Marszałka Józefa Piłsudskiego 92
75-531 Koszalin, woj. zachodniopomorskie
tel. 94 34 44 062, 94 34 44 900, , fax. 94 34 44 700
REGON: 33037474200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.cos.strazgraniczna.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa i przetworów mięsnych oraz ryb i przetworów rybnych - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa mięsa i przetworów mięsnych oraz ryb i przetworów rybnych. Zamówienie obejmuje dostawy mięsa w ilości do 9 400 kg, produktów mięsnych w ilości do 5 500 kg, ryb i przetworów rybnych w ilości do 4040 kg. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15113000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Oudzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. Wykonawca spełnia warunek jeżeli wykaże że (dotyczy każdej części postępowania): 1) zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2019 r. poz. 824, z późn. zm) posiada obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, lub warunkowego zatwierdzania, lub przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, o których mowa z art. 20 ust. 1 pkt. 1 ww. ustawy, lub zgodnie z art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252, z późn. zm), (zwaną dalej: ustawą o bezpieczeństwie żywotności i żywienia), posiada wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej, z zastrzeżeniem art. 63 ust. 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia; 2) stosownie do art. 59 ust. 1 i 3 i art. 73 ust. 1 pkt. 1 lit. d ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Wykonawca posiada wdrożony system HACCP (Hazard Analysis And Critical Control Points) lub posiada jeden z poniższych certyfikatów, tj.: - BRC (Global Standard – For Food Safety) - IFS (International Food Standard) - FSMS (Food Safety Management Systems).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1)formularz oferty zgodnie z Rozdziałem I pkt 3 siwz; W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden wspólny formularz w oryginale. 2) odpowiednie pełnomocnictwa tylko w sytuacjach określonych w Rozdziale I pkt 5 zdanie 2 siwz lub w przypadku składania oferty wspólnej (Rozdział III pkt 1 siwz); Ww. pełnomocnictwa należy złożyć w oryginale lub kopii notarialnie poświadczonej. 3) oświadczenie według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 a, i/lub 1b, i/lub 1c do siwz wskazujące część zamówienia, której wykonanie Wykonawca powierzy podwykonawcom oraz firmy podwykonawców (jeżeli Wykonawca przewiduje udział podwykonawców); W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jedno wspólne oświadczenie w oryginale.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy mięsa na potrzeby Aresztu Śledczego w Koszalinie
Dodano: 2023-05-27 - 7/ŻYW/20/21
Dodano: 2020-07-06 - Sukcesywne dostawy mięsa wieprzowego i jego przetworów.
Dodano: 2020-04-16 - Dostawa mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych przez okres 12 miesięcy
Dodano: 2020-01-28 - Dostawa mięsa i przetworów mięsnych
Dodano: 2019-11-14 - 7/ŻYW/19/20
Dodano: 2019-07-02 - Sukcesywne dostawy miesa wieprzowego oraz wędlin.
Dodano: 2019-04-18 - 7/ŻYW/18/19
Dodano: 2018-07-18 - Sukcesywne dostawy mięsa wieprzowego oraz wędlin.
Dodano: 2018-04-16 - Dostawy mięsa i wędlin
Dodano: 2017-10-20