Przetargi.pl
Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 32-540 Trzebinia, ul. Słowackiego 70
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 032 6121374 w. 45 , fax. 032 6121551
  • Data zamieszczenia: 2011-06-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Słowackiego 70 70
    32-540 Trzebinia, woj. małopolskie
    tel. 032 6121374 w. 45, fax. 032 6121551
    REGON: 00078291300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiot zamówienia stanowi dostawa mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini. Produkty zaoferowane winy być w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie jakości, spełniające normy stosowane przy produkcji żywności. Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę transportem wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. 2.Przedmiot zamówienia obejmuje: 1)pasztet cielęcy - ilość: 170 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy -artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów. 2)parówki cielęce - ilość: 210 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy -artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów. 3)polędwica drobiowa - ilość: 170 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy -artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów. 4)szynka drobiowa - ilość: 170 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy -artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów. 5)baleron drobiowy - ilość: 170 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy -artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów. 6)kiełbasa drobiowa - ilość: 170 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy -artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów. 7)kabanos drobiowy - ilość: 170 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy -artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów. 8)parówki wieprzowe cienkie - ilość: 910 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 9)parowki drobiowe cienkie - ilość: 910 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 10)pasztetowa wieprzowa - ilość: 760 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 11)pasztetowa drobiowa - ilość: 760 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 12)salceson wieprzowy włoski - ilość: 760 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 13)saleson wieprzowy brunszwicki - ilość: 760 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 14)mielonka wieprzowa - ilość: 760 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 15)mielonka drobiowa - ilość: 760 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 16)kiełbasa wieprzowa mortadela - ilość: 760 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 17)kiełbasa wieprzowa zwyczajna - ilość: 760 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 18)kiełbasa wieprzowa kanapkowa - ilość: 760 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 19)kiełbasa wieprzowa lunszmit - ilość: 760 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 20)kiełbasa wieprzowa regionalna - ilość: 760 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 21)kiełbasa wieprzowa węgierska - ilość: 760 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 22)boczek wędzony - ilość: 730 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 23)podgardle wędzone - ilość: 730 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 24)kości wędzone - ilość: 730 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 25)słonina wędzona - ilość: 730 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 26)porcje drobiowe rosołowe - ilość: 730 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 27)smalec - ilość: 730 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 28)schab wieprzowy z kością - ilość: 500 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy 29)schab wieprzowy bez kości - ilość: 500 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy 30)łopatka wieprzowa z kością - ilość: 500 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy 31)łopatka wieprzowa bez kości - ilość: 500 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy 32)karczek wieprzowy z kością - ilość: 500 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy 33)karczek wieprzowy bez kości - ilość: 500 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy 34)mięso wieprzowe od szynki z kością - ilość: 500 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy 35)mięso wieprzowe od szynki bez kości - ilość: 500 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy 36)mięso wieprzowe gulaszowe - ilość: 1500 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy -mięso gulaszowe bez kości na przetwory z mięsa rozdrobnionego, bez tłuszczu zewnętrznego wraz z przylegającą do mięśni tkanką łączną, bez skórek, chrząstek oraz niejadalnych ścięgien i powięzi. -mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP. 37)mięso wołowe gulaszowe - ilość: 1500 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy -mięso gulaszowe bez kości na przetwory z mięsa rozdrobnionego, bez tłuszczu zewnętrznego wraz z przylegającą do mięśni tkanką łączną, bez skórek, chrząstek oraz niejadalnych ścięgien i powięzi. -mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP. 38)mięso mielone wieprzowe - ilość: 1000 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy -pakowane w opakowaniu w map. -mięso robione w wilku przez siatkę o średnicy oczek od 2 mm do 5 mm, równomiernie wymieszane. -mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP. 39)mięso mielone drobiowe - ilość: 1000 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy -pakowane w opakowaniu w map. -mięso robione w wilku przez siatkę o średnicy oczek od 2 mm do 5 mm, równomiernie wymieszane. -mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP. 40)kaszanka wieprzowa - ilość: 1500 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 41)wątroba wieprzowa - ilość: 1500 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 42)ćwiartka tylna świeża z kurczaka - ilość: 1500 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 43)flaki wołowe gotowane - ilość: 1500 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 44)wątróbka drobiowa - ilość: 300 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 45)żołądki drobiowe - ilość: 300 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 46)serduszka drobiowe - ilość: 300 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 3.Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości dostaw w zależności od ilości osadzonych oraz wysokości stawki żywieniowej przypadającej na jednego skazanego. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. 4.Oferty należy składać na całość przedmiotu zamówienia. Wymagany jest pełen wyszczególniony w nim asortyment. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. 5.Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych, nie przewiduje zawarcia umowy ramowej, nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów, nie przewiduje aukcji elektronicznej oraz nie przewiduje zamówień uzupełniających. 6.Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności, a w szczególności: a)Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U.05.187.1577 j.t. ze zm.), b)Ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U.06.17.127 j.t. ze zm.), c)Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.10.136.914 j.t. ze zm.), d)Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz.U.07.112.774 j.t. ze zm.), e)Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U.07.137.966 j.t. ze zm.). 7.Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym, każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: a)nazwę produktu i rodzaj, b)wykaz składników, c)termin przydatności do spożycia, d)masę netto, e)warunki przechowywania, f)nazwę i adres producenta.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach