Dom Pomocy Społecznej Nr 2 w Sosnowcu ogłasza przetarg
- Adres: 41-200 Sosnowiec, ul. Jagiellońska 2
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 2923239 , fax. 032 2923239
- Data zamieszczenia: 2009-11-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej Nr 2 w Sosnowcu
ul. Jagiellońska 2 2
41-200 Sosnowiec, woj. śląskie
tel. 032 2923239, fax. 032 2923239
REGON: 00066524800000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka budżetowa samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa i produktów mięsnych Nr zamówienia: DPS/ZP/05/2009 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i produktów mięsnych na okres od 01.01.2010 do 31.12.2010r. Zamówienie publiczne o wartości poniżej kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie Art.11 ust.8 ustawy pzp. Szacunkowa ilość produktów podana jest w formularzu cenowym- zał. nr 2 do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Opis warunków udziału w postępowaniu (z uwzględnieniem ich znaczenia, jeżeli dotyczy) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy , którzy : Zaakceptują wszystkie warunki określone w SIWZ i w formularzu oferty, spełnią warunki określone w Art.22 ust.1 ustawy pzp. tj.: 1)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności , jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania ; 2)posiadają wiedzę i doświadczenie ; 3)dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców będzie dokonana w oparciu o złożone wraz z ofertą dokumenty i oświadczenia potwierdzające spełnienie tych warunków wg. formuły: spełnia/ nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Informacja o dokumentach i oświadczeniach jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu zawarta jest w SIWZ - punkt 9 oraz 9.1 tj. 1. Posiadanie uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. Prowadzenie przez Wykonawcę działalności obejmującej przedmiot zamówienia: 1.1 Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Należy również dołączyć stosowne pełnomocnictwo lub umowę do reprezentowania podmiotów występujących wspólnie w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 2. Posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia do wykonania zamówienia: 2.1 Oświadczenie o realizacji co najmniej trzech zamówień o wartości nie mniejszej niż wartość składanej oferty w okresie od 01.11.2007r. do 31.10.2009r. (Zał. nr 4 do SIWZ). 2.2 W razie potrzeby Zamawiający zażąda dokumentów potwierdzających, że zamówienia te były wykonane należycie. 3. Dysponowanie odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia: 3.1 Oświadczenie o posiadaniu potencjału technicznego oraz osób zdolnych do wykonania zamówienia.(Zał. nr 5 do SIWZ) 3.2 Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków .Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, że będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, przedstawiając pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia (art. 26 ust.2a).SIWZ). 4. Sytuacja ekonomiczna i finansowa zapewniająca wykonanie zamówienia: 4.1 Oświadczenie o posiadaniu środków finansowych lub zdolności kredytowej zapewniającej realizację zamówienia (Zał. nr 6 do SIWZ). 9.1 Ponadto Zamawiający wymaga dostarczenia: a/ Wypełnionego formularza ofertowego wg. wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ b/ Wypełnionego formularza cenowego - załącznik nr 2 do SIWZ c/ Wzoru umowy zaparafowanego na każdej stronie przez Wykonawcę wraz z oświadczeniem o zapoznaniu się z warunkami umowy - zał. nr 3 do SIWZ. d/ Oświadczenia, stwierdzającego, że Wykonawca nie jest wykluczony z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie przesłanek zawartych w Art.24ust.1-2 Ustawy PZP - załącznik nr 7 do SIWZ. e/ Oświadczenia o spełnianiu wymogów sanitarnych - zał. nr 8 do SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: SIWZ jest dostępna bezpłatnie na stronie internetowej UM Sosnowiec: www.bip.um.sosnowiec.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu
Dodano: 2016-07-15 - Zakup żywności dla potrzeb mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Turowie z podziałem na 8 zadań w skład którego wchodzą 1) produkty mleczarskie - kod CPV - 15500000-3 2) różne produkty spożywcze - kod CPV - 15896000-5 3) owoce i warzywa - kod CPV - 15300000 - 1 4) mięso, produkty mięsne, wędliny - kod CPV - 15301100-6 5) pieczywo - świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie - kod CPV - 15612500-6 6) jaja - kod CPV - 03142500-3 7) mrożonki, warzywa, mięso mielone mrożone, udka, kluski, pierogi- kod CPV- 15896000-6 8) ryby mrożone - kod CPV 15220000-6
Dodano: 2016-07-15 - Przetarg nieograniczony na zakup i dostawę produktów spożywczych dla potrzeb Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu, nr sprawy : 13/13 PN/2016
Dodano: 2016-07-06 - Dostawa produktów spożywczych do kuchni Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Pawłowicach (Szkoła Podstawowa nr 2 w Pawłowicach - ul. Pukowca 4, Publiczne Przedszkole w Modrzewiowym Ogrodzie - ul. LWP 3)
Dodano: 2016-06-30 - Dostawa produktów spożywczych
Dodano: 2016-06-20 - Dostawa żywności do stołówek wchodzących w skład Centrum Usług Socjalnych i Wsparcia w Sosnowcu
Dodano: 2016-06-16 - Zakup żywności dla potrzeb mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Turowie, ul. Joachimowska 85 z podziałem na 8 zadań w skład którego wchodzą, zadanie nr 3: 3) warzywa i owoce - kod CPV - 15300000 - 1
Dodano: 2016-06-15 - Dostawa artykułów spożywczych na II pół roku 2016
Dodano: 2016-06-09 - Dostawa żywności do stołówek wchodzących w skład Centrum Usług Socjalnych i Wsparcia w Sosnowcu
Dodano: 2016-06-06 - Dostawa różnych produktów mięsnych i ryb przetworzonych, konserwowanych dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Zakładu Pielęgnacyjno - Opiekuńczego w Jaworznie ul. Zawiszy Czarnego 4
Dodano: 2016-06-03