Przetargi.pl
Dostawa mięsa i produktów mięsnych

Ośrodek dla Osób Uzależnionych SPZOZ "Nowy Dworek" ogłasza przetarg

  • Adres: 66-200 Nowy Dworek, Nowy Dworek 46
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 068 3820030, 3822155 , fax. 068 3820030, 3822155
  • Data zamieszczenia: 2009-11-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek dla Osób Uzależnionych SPZOZ "Nowy Dworek"
    Nowy Dworek 46 46
    66-200 Nowy Dworek, woj. lubuskie
    tel. 068 3820030, 3822155, fax. 068 3820030, 3822155
    REGON: 00128640600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.nowydworek.com
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa i produktów mięsnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    PRZETARG NIEOGRANICZONY NA DOSTAWĘ O WARTOŚCI MNIEJSZEJ OD KWOT OKRESLONYCH W PRZEPISACH WYDANYCH NA PODSTAWIE ART.11.UST.8. Przetarg nieograniczony na dostawę mięsa i produktów mięsnych KOD wg CPV : Zakup i dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: 15100000-9 l.p. Nazwa towaru j.m. Przewidywana ilość na 2010 r. 1. baleron Kg 25 2. Boczek wędzony b/k Kg 205 3. Boczek wędzony parzony b/k Kg 160 4. Farsz wieprzowy Kg 70 5. Gulaszowe wp kg 1100 6. Karkówka b/k kg 150 7. Karkówka z/k Kg 50 8. kaszanka kg 1200 9. Kiełbasa biała parzona kg 200 10. Kiełbasa mortadela kg 350 11. Kiełbasa parówkowa kg 750 12. Kiełbasa szynkowa kg 130 13. Kiełbasa zwyczajna kg 1700 14. Kiełbasa żywiecka kg 500 15. Kiełbasa biała parzona kg 170 16. Kiełbasa śląska kg 240 17. Kości schabowe surowe kg 1800 18. Kości schabowe wędzone kg 145 19. Kurczak świeży kg 520 20. Metka cebulowa kg 40 21. Mięso mielone wp kg 1628 22. Podgardle wędzone kg 60 23. Porcje rosołowe z kurczaka kg 130 24. Schab b/k kg 260 25. Schab z/k kg 35 26. Słonina świeża kg 250 27. smalec kg 80 28. Szynka drobiowa kg 80 29. Szynka tyrolska kg 150 30. Szynka gotowana kg 85 31. Udo z kurczaka kg 1260 32. Wątroba drobiowa kg 500 33. Łopatka z przyprawami kg 60 34. Szynka z indyka kg 50 35. Kiełbasa szynkowa kg 200 36. Wątrobianka pasztetowa kg 60 37. Parówka drobiowa kg 1230 38. Kiełbasa piwna kg 70 39. Kiełbasa kanapkowa kg 150 40. Szynka wędzona kg 120 41. Żeberka wp kg 100 42. Gulaszowe wołowe kg 60 43. Wątroba wp Kg 500 44. Łopatka staropolska kg 50 45. Polędwica wołowa Kg 50 46. Żeberka wołowe kg 50 47. Pasztet wędzony Kg 60 48. Mięso mielone wołowe Kg 100 49. Kiełbasa biała surowa Kg 150 II. Szczegółowy zakres realizowania dostaw: Dostawy będą realizowane sukcesywnie, według zamówień częściowych składanych przez Zamawiającego telefonicznie, dwa razy w tygodniu, w dniach i o godzinie wskazanej przez Zamawiającego, z zapewnieniem dostaw na dni świąteczne. Dostawa artykułów będących przedmiotem umowy będzie dokonywana transportem dostawcy. Koszt transportu wliczony jest w cenę towaru. Miejscem dostawy przedmiotu umowy jest siedziba Zamawiającego , tj. Nowy Dworek 46, Jordanowo 53, Glińsk 36, oraz Świebodzin - ul.Mała5. Odbioru kolejnych dostaw wymienionych w umowie , dokona upoważniony przedstawiciel Zamawiającego w miejscu wykonania umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia; 5) których oferta spełnia wymagania zawarte w ustawie Prawo zamówień publicznych oraz jest zgodna ze SIWZ. 2. Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy: 1. nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych; 2. wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności, chyba że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudni uczciwej konkurencji; 3. złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania; 4. nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów 5. potwierdzających spełnianie tych warunków lub złożone dokumenty zawierają błędy, z zastrzeżeniem art.26 ust. 3; 6. nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą. 3. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli: 1. jest niezgodna z ustawą Prawo zamówień publicznych; 2. jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia z zastrzeżeniem art. 87 ust. 2 pkt. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych; 3. jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji; 4. zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia; 5. została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub niezaproszonego do składania ofert; 6. zawiera błędy w obliczeniu ceny; 7. wykonawca w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych ; 8. jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: a) wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 1 b) zaakceptowany (podpisany) projekt umowy - załącznik nr 4 2. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych składa następujące dokumenty: a) Oświadczenie wykonawcy o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 2 b) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. c) dokument potwierdzający prawo osoby podpisującej ofertę do występowania w imieniu firmy, jeżeli nie wynika to bezpośrednio z dokumentów rejestrowych. W innym przypadku należy do oferty załączyć upoważnienie - załącznik nr 3.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.nowydworek.com
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach