Samodzielny Publiczny Zakład Leczniczo-Opiekuńczy ogłasza przetarg
- Adres: 87-721 Raciążek, ul. Przedmiejska 1
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 054 2831000 , fax. 054 2831003
- Data zamieszczenia: 2009-12-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Leczniczo-Opiekuńczy
ul. Przedmiejska 1 1
87-721 Raciążek, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 054 2831000, fax. 054 2831003
REGON: 91086186400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzlo-raciazek.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa i podrobów oraz przetworów mięsnych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa mięsa i podrobów oraz przetworów mięsnych. Wielkość zamówienia : powyżej 14 000 euro, a poniżej progów unijnych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia . Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Wykonawca zaakceptuje warunki płatności - 21 dni od daty dostawy i wystawienia faktury. Zagwarantuje niezmienność oferowanych cen przez okres realizacji umowy. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać zamówione produkty własnym transportem w ciągu 24 godzin od otrzymania zamówienia. Zagwarantuje termin realizacji zamówienia maksymalnie do 24 godzin od otrzymania zamówienia. Zapewni , że oferowane przez niego produkty spożywcze ( mięso i podroby mięsne oraz przetwory mięsne ) będą spełniać wymogi ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. ( Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz.1225). Przedłoży dokument potwierdzający wdrażanie systemu HACCP. Złoży oświadczenie, że oferowane produkty mięso i podroby mięsne oraz przetwory mięsne spełniają normy spożywcze. Zapewni, że dostarczane produkty będą : pierwszej jakości, posiadać wymagane atesty i terminy ważności, towar powinien być odpowiednio opakowany i transportowany w warunkach spełniających wszystkie wymogi sanitarne. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu na podstawie dostarczonych dokumentów w systemie spełnia - nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wypełniony i podpisany formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru formularz OFERTA ( załącznik nr 1 do SIWZ ). Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art.22 ust.1 Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru ( załącznik nr 3 do SIWZ ). Oświadczenie , że oferowane produkty spełniają normy spożywcze (załącznik nr 4 do SIWZ). Dokument potwierdzający wdrażanie HACCP. Zaakceptowany przez wykonawcę wzór umowy ( załącznik nr 5 do SIWZ ). Pełnomocnictwo do reprezentowania o ile ofertę składa pełnomocnik . Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu o udzielenie zamówienia .
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzlo-raciazek.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-07/2016)
Dodano: 2016-05-20 - Dostawa mięsa wołowego ,mięsa wieprzowego, podrobów oraz wędlin wieprzowych i wołowych - CPV 15100000 - 9
Dodano: 2016-04-29 - Mięso i wędliny
Dodano: 2016-04-12 - sukcesywne dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2016-03-18 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2016-03-15 - Sukcesywna dostawa mięsa i jego przetworów do Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych ORION w Ciechocinku
Dodano: 2016-03-11 - Realizacja imiennych talonów na artykuły mięsne i wędliny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Grudziądzu w okresie od dnia 2 stycznia 2016 r. do dnia 31 grudnia 2016 r
Dodano: 2015-12-09 - Dostawę mięsa i wędlin dla stołówki Gimnazjum Nr 4 na Osiedlu Łokietka 15 w Nakle nad Notecią
Dodano: 2015-12-09 - Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb Miejskiego Zespołu Szkół w Skępem w 2016 roku
Dodano: 2015-12-01 - Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-12/2015)
Dodano: 2015-11-24