SPZOZ "Uzdrowisko Sopot" w Sopocie ogłasza przetarg
- Adres: 81-756 Sopot, ul. B. Chrobrego 6/8
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 5550882 , fax. 058 5550882
- Data zamieszczenia: 2009-06-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: SPZOZ "Uzdrowisko Sopot" w Sopocie
ul. B. Chrobrego 6/8 6/8
81-756 Sopot, woj. pomorskie
tel. 058 5550882, fax. 058 5550882
REGON: 00030823500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.lesnik.sanatoria.com.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa i jego przetworów na potrzeby punktu żywienia Sanatorium Uzdrowiskowego Leśnik w Sopocie przy ul. 23 Marca 105 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa mięsa i jego przetworów na potrzeby punktu żywienia Sanatorium Uzdrowiskowego Leśnik w Sopocie przy ul. 23 Marca 105 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151110009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie żąda
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: spełniają wymogi art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych; nie podlegają wykluczeniu z postępowania z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy pzp; zrealizowali samodzielnie w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej dwa zamówienia (potwierdzone dokumentami stwierdzającymi że dostawy te zostały wykonane należycie) odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia; dysponują co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003 roku Nr 21 poz. 179); dysponują osobą lub osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, spełniającymi wymagania określone w Ustawie z dnia 06 września 2001 roku o chorobach zakaźnych i zakażeniach (Dz. U. nr 126 poz. 1384); podlegają stałemu nadzorowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej, lub Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 z dnia 27 września 2006 roku, poz. 1225).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz oferty - zgodny ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ; Oświadczenie zgodne z wymogiem art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - (załącznik nr 2 do SIWZ); Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych - (załącznik nr 3 do SIWZ); Aktualny odpis z właściwego rejestru, albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; Wykaz co najmniej dwóch zamówień zrealizowanych w okresie ostatnich 3 lat, przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie nn. zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia , należy wypełnić załącznik nr 4 do SIWZ; Dokumenty potwierdzające należyte wykonanie zadań wykazanych w zał. nr 4; Wypełniony załącznik nr 6 -Formularz cenowy; Oświadczenie o dysponowaniu co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003 roku Nr 21 poz. 179); Oświadczenie o dysponowaniu osobą lub osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, spełniającymi wymagania określone w Ustawie z dnia 06 września 2002 roku o chorobach zakaźnych i zakażeniach (Dz. U. Nr 126 poz. 1384); Oświadczenie o podleganiu stałemu nadzorowi właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 z dnia 27 września 2006 roku, poz. 1225); Parafowany przez Wykonawcę wzór umowy stanowiący załącznik nr 5 do SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lesnik.sanatoaria.com.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa ćwierćtuszy wołowych, kawałków kurczaków, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych do Miejskiego Ogrodu Zoologicznego Wybrzeża
Dodano: 2016-05-23 - Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, wędlin drobiowych i tłuszczy zwierzęcych do Jednostki Wojskowej 4220 Ustka w 2016 roku.
Dodano: 2015-10-29 - Dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, wędlin i drobiu - znak sprawy: Adm. 14 2015
Dodano: 2015-10-23 - Dostawa ćwierćtuszy wołowych, kawałków kurczaków, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych do Miejskiego Ogrodu Zoologicznego Wybrzeża
Dodano: 2015-10-11 - Dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, wędlin i drobiu - znak sprawy: Adm. 6/2014
Dodano: 2014-11-05 - Dostawa ćwierćtuszy wołowych, kawałków kurczaków, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych do Miejskiego Ogrodu Zoologicznego Wybrzeża
Dodano: 2014-10-05 - Dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, wędlin i drobiu - znak sprawy: Adm. 13/2013..
Dodano: 2013-10-18 - Dostawa ćwierćtuszy wołowych, kawałków kurczaków, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych do Miejskiego Ogrodu Zoologicznego Wybrzeża
Dodano: 2013-10-13 - Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, wędlin drobiowych i tłuszczy zwierzęcych do Jednostki Wojskowej 4220 Ustka w 2013 roku
Dodano: 2013-05-09 - Dostawa ćwierćtuszy wołowych, kawałków kurczaków, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych suchej karmy dla kotów
Dodano: 2012-10-17