Dom Pomocy Społecznej "Kombatant" ogłasza przetarg
- Adres: 01-350 Warszawa, ul. Sternicza 125
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 6652239 , fax. 022 6652285
- Data zamieszczenia: 2009-12-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej "Kombatant"
ul. Sternicza 125 125
01-350 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 022 6652239, fax. 022 6652285
REGON: 00103890900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.um.warszawa.pl (dpskombatant.bip.um.warszawa.pl)
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka pomocy społecznej administracji samorządowej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa i jego przetworów dla Domu Pomocy Społecznej Kombatant w m.st. Warszawa - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawy mięsa i jego przetworów dla Domu Pomocy Społecznej Kombatant w m.st. Warszawa. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - kalkulacja cenowa zawarta jest w załączniku nr 3 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - posiadają ważną decyzję lub zaświadczenie lub opinię wydaną przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organ Inspekcji Weterynaryjnej dotyczącą spełniania wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji oraz ważną decyzję lub zaświadczenie lub opinię wydaną przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organ Inspekcji Weterynaryjnej dotyczącą spełnienia wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi - dopuszczającą środek transportu do przewozu mięsa i jego przetworów. 2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie - w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia (listopad 2006 r. - listopad 2009 r.), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali lub wykonują co najmniej dwa zamówienia odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, tj. związane z dostarczaniem mięsa i jego przetworów na kwotę co najmniej 80000,00 zł oraz dysponują potencjałem technicznym, posiadają co najmniej jeden środek transportu przystosowany do przewozu mięsa i jego przetworów oraz dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej za?pewniającej wykonanie zamówienia. 4. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ponadto: 5. Dostarczą pełny asortyment produktów wyszczególnionych w opisie przedmiotu zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych przepisami art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ. 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzające dopuszczenie Wykonawcy do obrotu prawnego w zakresie objętym zamówieniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 m-cy przed upływem terminu składania ofert. 3. Wykaz wykonanych lub wykonywanych dostaw w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia (listopad 2006- listopad 2009), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, potwierdzające wykonanie co najmniej dwóch zamówień związanych z dostarczaniem mięsa i jego przetworów na kwotę co najmniej 80000,00 zł każde z podaniem wartości oraz daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że zamówienie te zostało wykonane należycie - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ. 4. Wykaz niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, jakie posiada Wykonawca, potwierdzające dysponowanie co najmniej jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu mięsa i jego przetworów - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ oraz pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego, tj. środka transportu przystosowanego do przewozu mięsa i jego przetworów. 5. Decyzja lub zaświadczenie lub opinia wydana przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Organ Inspekcji Weterynaryjnej dotycząca spełniania wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji (dotyczy Wykonawców będących producentami, w przypadku innych Wykonawców (nie będących producentami) - do oferty należy załączyć kserokopię decyzji wydanej dla producenta, u którego Wykonawca zaopatruje się w asortyment będący przedmiotem zamówienia) oraz decyzja lub zaświadczenie lub opinia wydana przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Organ Inspekcji Weterynaryjnej dotycząca spełnienia wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi - dopuszczająca środek transportu do przewozu mięsa i jego przetworów. 6. Oświadczenie o rozpoczęciu wdrażania lub o wdrożeniu norm HACCP. Ponadto: 7. Wypełniony formularz ofertowy wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. 8. Wypełniona kalkulacja cenowa (opis przedmiotu zamówienia) - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.um.warszawa.pl (dpskombatant.bip.um.warszawa.pl)
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Gminnego Centrum Informacji, Kultury, Sportu i Rekreacji w Długosiodle
Dodano: 2016-07-27 - Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola i Zespołu Szkół w Żelechowie
Dodano: 2016-07-21 - Sukcesywna dostawa mięsa oraz wędlin dla Domu Pomocy Społecznej Weterana Walki i Pracy w Radomiu, ul. Wyścigowa 16
Dodano: 2016-06-07 - Dostawa dla Domu Pomocy Społecznej im. Ks. kardynała Józefa Glempa w Bramkach, mięsa, wędlin , drobiu i wyrobów drobiowych na II półrocze 2016 roku
Dodano: 2016-06-02 - Dostawy mięsa i wędlin sprawa nr 220/01/2016
Dodano: 2016-05-20 - Przetarg na dostawę artykułów żywnościowych
Dodano: 2016-05-17 - DOSTAWY DROBIU wykonywane sukcesywnie w okresie od 01.06.2016r. do 31.05.2017r.
Dodano: 2016-04-12 - Dostawa mięsa do kuchni Szpitala Praskiego p. w. Przemienienia Pańskiego Sp. z o. o.
Dodano: 2016-03-09 - Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej ,,Leśny.
Dodano: 2016-03-09 - Dostawy produktów spożywczych oraz mięsa, wędlin i drobiu do Jednostek Organizacyjnych Powiatu Kozienickiego
Dodano: 2016-03-03