Przetargi.pl
Dostawa mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich do Zespołów Oświatowych na terenie Gminy Siedlce

Gmina Siedlce ogłasza przetarg

  • Adres: 08-110 Siedlce, ul. Asłanowicza 10
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 25 633 25 40 wew. 56 , fax. 25 6323630
  • Data zamieszczenia: 2016-03-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Siedlce
    ul. Asłanowicza 10 10
    08-110 Siedlce, woj. mazowieckie
    tel. 25 633 25 40 wew. 56, fax. 25 6323630
    REGON: 71158255200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gminasiedlce.pl oraz http://e-bip.pl/Start/26.
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich do Zespołów Oświatowych na terenie Gminy Siedlce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, drobiu i produktów wędliniarskich zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWIZ do Zespołów Oświatowych w : Białkach, Nowych Iganiach, Stoku Lackim, Strzale i Żelkowie-Kolonii Wymagania przy każdej dostawie: 1. Do każdej partii wysyłkowej Handlowy dokument identyfikacyjny, zgodnie z: Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2014 poz.1577) 2. Dostarczane produkty powinny być zgodne z zapisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225 z późn. zm. oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 poz. 1256 oraz Rozporządzeniem(W.E) 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych. 3. Trwałe etykiety zgodne z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2001 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Czytelne, zawierające nazwę handlową, producenta, nazwy i skład proponowanych produktów w języku polskim. 4. Warunki transportowe i higiena dostawy: - muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP - dokumenty do wglądu: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualna karta zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego - zapisy temperatur z komory transportowej. - wymagana czysta odzież ochronna kierowcy oraz schludny, estetyczny, nie budzący zastrzeżeń co do higieny wygląd. - realizacja zamówienia zgodnie z faktycznymi potrzebami w godz. 7.00 - 7.20 w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia, bezpośrednio do magazynu żywnościowego do osoby upoważnionej - intendenta - dostawy we wszystkie dni robocze tygodnia, od poniedziałku do piątku. 5. W przypadku nie spełnienia w/w kryteriów, kryteriów jakościowych oraz wątpliwości co do zachowania łańcucha chłodniczego nastąpi odmowa przyjęcia żywności i spisany protokół reklamacji zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy. 6. Wykonawca musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Państwowego Inspektora Weterynaryjnego zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.) oraz nadany nr weterynaryjny (świadectwo nadzoru weterynaryjnego) 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia badań mikrobiologicznych przywożonego towaru na koszt Wykonawcy w przypadku wystąpienia istotnych wątpliwości Zamawiającego co do jakości artykułów. 8. Zamawiający dokonuje kontroli jakości dostarczanych produktów pod kątem zgodności oferowanego produktu z opisem produktu załączonym do oferty przy każdej dostawie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia audytów u Wykonawcy pod kątem stosowania zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP 1 Mięso łopatka wieprzowa Bez kości, bez tłuszczu, bez skóry, klasa A, świeża, kg 3110 2 Mięso łopatka wieprzowa Mielona bez kości, bez tłuszczu, bez skóry, klasa A, świeża, hermetycznie zamknięta kg 1285 3 Kurczak Świeży, bez podrobów, w całości kg 684 4 Piersi z kurczaka Filet, klasa I, świeży kg 1810 5 Filet z indyka Świeży, klasa I kg 1210 6 Udziec z indyka Bez skóry, trybowany, klasa I kg 744 7 Schab wieprzowy Bez kości, świeży klasa I kg 1246 8 Mięso mielone Świeże, garmażeryjne, pakowane hermetycznie, termin ważności co najmniej 14 dni kg 300 9 Boczek Wędzony, parzony, pakowany hermetycznie kg 364 10 Kiełbasa cienka wieprzowa o zawartości 70% mięsa kg 875 11 Parówki wieprzowe Odtłuszczone 70% mięsa, delikatesowe kg 942 12 Szynka wieprzowa kulka- mięso Bez kości, cała, świeża, surowa kg 1943 13 Szynka wieprzowa kulka- mięso Bez kości, cała, świeża, surowa, krojona w kostki kg 570 14 Łata wołowa Bez kości, świeża kg 740 15 Udziec kurczaka Bioderko, klasa I, świeże kg 1445 16 Podudzie kurczaka Pałka, klasa I, świeże kg 368 17 Udko kurczaka Bioderko+Pałka (całość), klasa I, świeże kg 370 18 Karkówka wieprzowa Bez kości, świeża, klasa I, kg 700 19 Udziec wołowy Bez kości, świeży, klasa I kg 520 20 Szponder Świeży, klasa I kg 137 21 Łopatka wołowa Bez kości, świeża, klasa I kg 190 22 Skrzydło z indyka Świeże, klasa I kg 170 23 Medaliony z indyka Świeże, klasa I kg 260 24 Żołądki indycze Świeże, klasa I, oczyszczone kg 72 25 Polędwica Paczkowana po 120g, hermetycznie pakowana, plastry, najwyższa jakość mięsa, typu sopocka szt. 190 26 Szynka wieprzowa Paczkowana po 120g, hermetycznie pakowana, plastry, najwyższa jakość mięsa szt. 190 27 Salami Paczkowane po 100g, hermetycznie pakowana, plastry, najwyższa jakość mięsa szt. 48 28 Szynka wieprzowa Np. z liściem, z beczki, gotowana, biała, hetmańska, 70% mięsa, najwyższej jakości, w kawałku, hermetycznie pakowana, okres ważności co najmniej 14 dni kg 115 29 Szynka drobiowa Np. kurczak gotowany, filet z indyka, szynka z piersi indyka, 70% mięsa, najwyższej jakości, w kawałku, hermetycznie pakowana, okres ważności co najmniej 14 dni kg 305 30 Polędwica wieprzowa najwyższa jakość mięsa, np. typu sopocka, dębowa, hermetycznie pakowana, , w kawałku, okres ważności co najmniej 14 dni kg 94 31 Schab wieprzowy (wędlina) Np. pieczony, w majeranku, swojski, hermetycznie pakowana, , w kawałku, okres ważności co najmniej 14 dni, najwyższa jakość mięsa kg 51 32 Kiełbasy grube Np. krakowska, żywiecka, hermetycznie pakowana, , w kawałku, okres ważności co najmniej 14 dni, najwyższa jakość mięsa kg 90 33 Pasztety pieczone Np. drobiowy, wieprzowe, drobiowo-wieprzowy, hermetycznie pakowana, w kawałku, okres ważności co najmniej 14 dni, najwyższa jakość mięsa kg 28
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151311109
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 3.500,00 zł (słownie: trzy tysiące pięćset złotych). Wadium może być wnoszone w formach wymienionych w art. 45 ust. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wadium musi obejmować okres związania ofertą, tj. 30 dni. Termin wniesienia wadium upływa dnia 11.04.2016 r. o godz. 9:30 Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy zamawiającego Bank Polska Kasa Opieki S.A. Podlaskie Centrum Korporacyjne Centrum Korporacyjne w Siedlcach, ul. Wojskowa 24, 08-110 Siedlce 77 1240 2685 1111 0010 6061 3364 Urząd Gminy Siedlce z dopiskiem: Dostawa mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich do Zespołów Oświatowych na terenie Gminy Siedlce Wadium wnoszone w pieniądzu zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne jeżeli w podanym terminie znajdzie się na rachunku bankowym Zamawiającego. Wadium wnoszone w innej formie jak pieniądze Wykonawca składa w oryginale wraz z ofertą w oddzielnej kopercie. Nie należy oryginału dokumentu wadialnego trwale łączyć z ofertą. Gwarancje ubezpieczeniowe lub gwarancje bankowe oraz poręczenia złożone jako zabezpieczenie wadium muszą posiadać okres ważności nie krótszy niż okres związania ofertą, (pod rygorem wykluczenia Wykonawcy z postępowania) oraz umożliwiać Zamawiającemu otrzymanie określonej kwoty wadium bez jakichkolwiek warunków wstępnych i na jego pierwsze wezwanie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: termin płatności faktury
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gminasiedlce.pl oraz http://e-bip.pl/Start/26.
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach