Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego ogłasza przetarg
- Adres: 53-033 Wrocław, ul. Zwycięska 8
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 71 3398656 , fax. 71 3397912
- Data zamieszczenia: 2013-11-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
ul. Zwycięska 8 8
53-033 Wrocław, woj. dolnośląskie
tel. 71 3398656, fax. 71 3397912
REGON: 00601129800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dodr.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa, drobiu i wędlin na rzecz Dolnośląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu - na potrzeby działalności gastronomicznej baru w AGRO obiekt hotelowy - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, drobiu i wędlin na rzecz Dolnośląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu - na potrzeby działalności gastronomicznej baru w AGRO obiekt hotelowy. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 2 do SIWZ - zestawienie kosztów zamówienia. Zamawiający zastrzega, że podane w zestawieniu kosztów zamówienia ilości (kolumna 4) stanowią wielkość szacunkową. 2. Przez dostawę mięsa, drobiu i wędlin na rzecz Dolnośląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu - na potrzeby działalności gastronomicznej baru w AGRO obiekt hotelowy, należy rozumieć sukcesywne dostawy towarów (mięsa, drobiu i wędlin) według faktycznych potrzeb Zamawiającego wraz z ich wniesieniem do wskazanych przez pracownika Zamawiającego pomieszczeń w siedzibie Zamawiającego (bar w AGRO obiekt hotelowy) - na warunkach określonych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 6 do SIWZ. 3. Materiały opakowaniowe i opakowania jednostkowe stosowane dla towarów hermetycznie pakowanych muszą być czyste, suche, bez uszkodzeń mechanicznych, wolne od obcych zapachów, zapewniające właściwą jakość i trwałość wyrobu. Wszystkie materiały opakowaniowe oraz gotowe opakowania przeznaczone do bezpośredniego kontaktu z żywnością muszą posiadać odpowiednie atesty. 4. Opakowania zbiorcze lub opakowania jednostkowe muszą posiadać etykiety z nazwą producenta, nazwą, wagą i składem produktu oraz widocznym, czytelnym i aktualnym terminem przydatności do spożycia. 5. Wykonawca zobowiązany jest do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły pierwszego gatunku, których termin przydatności do spożycia upływać będzie nie wcześniej niż: 1) 14 dni od momentu dostawy w przypadku wyrobów hermetycznie pakowanych; 2) 4 dni w przypadku pozostałych wyrobów. 6. Wszelkie koszty transportu, wyładunku, wydania towaru oraz jego ubezpieczenia na czas transportu do siedziby Zamawiającego ponosi Wykonawca. 7. Transport artykułów w okresie obowiązywania umowy wykonywany będzie środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne (w tym dotyczące czynności związanych z załadunkiem i rozładunkiem). 8. Wykonawca dostarczał będzie sukcesywnie przedmiot zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt oraz ryzyko, w ilości ustalonej stosownie do potrzeb Zamawiającego w uprzednio złożonym zamówieniu bez względu na jego wielkość - w terminie do godziny 7:00 dnia następnego, po dniu w którym zostało złożone zamówienie. Zamawiający składał będzie zamówienie do godz. 13:00. 9. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wad lub braku części partii dostarczonego towaru Zamawiający złoży reklamację. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest do jego uzupełnienia lub wymiany na towar wolny od wad w czasie do 12 godzin - w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. 10. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie wykorzystania pełnego zakresu ilościowego umowy. Sytuacja ta nie może być podstawą do roszczenia Wykonawcy o zakup nie zrealizowanej części umowy. 11. Zamawiający nie dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. 12. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 3 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w przedmiotowym postępowaniu
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://dodr.ibip.wroc.pl/public/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- DOSTAWA MIĘSA I PRZETWORÓW MIĘSNYCH dla CRR KRUS GRANIT w Szklarskiej Porębie
Dodano: 2016-07-27 - DOSTAWA MIĘSA I WĘDLIN, DROBIU ORAZ KONSERW
Dodano: 2016-07-18 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej w Chocianowie
Dodano: 2016-07-06 - Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych
Dodano: 2016-07-01 - Sukcesywna dostawa produktów spożywczych z podziałem na zadania: Zadanie nr 1 Sukcesywna dostawa mięsa drobiowego, Zadanie nr 2 Sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, Zadanie nr 3 Sukcesywna dostawa warzyw i owoców
Dodano: 2016-06-24 - Dostawa żywności do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 13 we Wrocławiu z podziałem na zadania - liczba zadań 10
Dodano: 2016-06-10 - Przedmiot zamówienia dotyczy dostawy świeżego mięsa i wędlin opisanych w SIWZ, do jednostek Spółki Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o. transportem Wykonawcy lub na jego koszt.
Dodano: 2016-06-03 - Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. (wędliny), Nr zamówienia publicznego:ZP/8/2016.
Dodano: 2016-06-01 - Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. (mięso).
Dodano: 2016-06-01 - BZP.3810.46.2016.KB
Dodano: 2016-05-20