Jednostka Wojskowa Nr 6021 ogłasza przetarg
- Adres: 00-909 Warszawa, ul. Żwirki i Wigury 9/13
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-07-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa Nr 6021
ul. Żwirki i Wigury 9/13
00-909 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 146268471 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.ozgst.wp.mil.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa drobiowego i wędlin z mięsa drobiowego dla Jednostki Wojskowej Nr 6021. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: dostawa mięsa drobiowego i wędlin z mięsa drobiowego z podziałem na 2 (dwie) części:Część I zamówienia – mięso drobiowe,Część II zamówienia – wędliny z mięsa drobiowego.Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):15110000-2 Mięso,15131130-5 Wędliny.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają załączniki: nr 1, 1.1 – 1.2 oraz nr 2, nr 6 do SWZ tj.: Formularz ofertowy, Specyfikacja asortymentowo – cenowa, Opis przedmiotu zamówienia oraz Projektowane postanowienia umowy.3. ZAMAWIAJĄCY w niniejszym postępowaniu przewiduje udzielenie zamówienia gwarantowanego oraz ewentualnych zamówień w ramach Prawa Opcji . Informacje dotyczące zakresu zamówienia objętego Prawem Opcji, w tym zakres, termin skorzystania z tego uprawnienia przez ZAMAWIAJĄCEGO oraz zasady, na jakich będzie się to odbywało, zostały opisane w załączniku nr 6 do SWZ. Prawo Opcji jest uprawnieniem ZAMAWIAJĄCEGO, z którego może, ale nie musi, skorzystać w ramach niniejszego postępowania. ZAMAWIAJĄCY nie ponosi żadnej odpowiedzialności z tytułu nieskierowania takiego żądania do WYKONAWCY, a WYKONAWCY z tytułu nie skorzystania z Prawa Opcji przez ZAMAWIAJĄCEGO nie przysługuje żadne roszczenie.4. ZAMAWIAJĄCY dopuszcza składanie ofert częściowych, z których każda będzie oceniana przez ZAMAWIAJĄCEGO oddzielnie, według zasad opisanych w SWZ. Zamówienie podzielone zostało na części, zgodnie z opisem zawartym w załączniku nr 1.1. – 1.2. do SWZ. Każdy z WYKONAWCÓW może złożyć ofertę na dowolnie wybraną część/części. Wymagane jest złożenie oferty na wszystkie wymagane pozycje asortymentowe w ramach danej części.5. Poszczególne części przedmiotu zamówienia muszą być zgodne z wymaganą liczbą asortymentu i w ilościach określonych w SWZ.6. Ilekroć w niniejszej SWZ przedmiot zamówienia jest opisany przez odniesienie do norm, ocen technicznych, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznej, o której mowa w art. 101 ust. 1 pkt 2 oraz ust. 3, ZAMAWIAJĄCY jest zobowiązany wskazać, że dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym, a odniesieniu takiemu towarzyszą wyrazy „lub równoważne”. ZAMAWIAJĄCY, opisując przedmiot zamówienia, na podstawie dyspozycji wyrażonej w art. 101 ust. 2, 4 i 5 ustawy Pzp, wskazał na normy z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz brak możliwości jego opisania w sposób wyczerpujący za pomocą dokładnych i zrozumiałych określeń. Opisując przedmiot zamówienia za pomocą norm, które charakteryzują produkty dostarczane ZAMAWIAJĄCY określa tym samym parametry jakościowe, techniczne i cechy użytkowe, jakim musi odpowiadać przedmiot zamówienia, aby spełniać wymagania stawiane przez ZAMAWIAJĄCEGO. ZAMAWIAJĄCY wymaga, aby przedmiot zamówienia był w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie, jakości, i odpowiadać wymogom określonym w Opisie przedmiotu zamówienia, załącznik nr 2 treści SWZ.1. Przedmiotem zamówienia jest: dostawa mięsa drobiowego i wędlin z mięsa drobiowego z podziałem na 2 (dwie) części:Część I zamówienia – mięso drobiowe,Część II zamówienia – wędliny z mięsa drobiowego.Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):15110000-2 Mięso,15131130-5 Wędliny.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają załączniki: nr 1, 1.1 – 1.2 oraz nr 2, nr 6 do SWZ tj.: Formularz ofertowy, Specyfikacja asortymentowo – cenowa, Opis przedmiotu zamówienia oraz Projektowane postanowienia umowy.3. ZAMAWIAJĄCY w niniejszym postępowaniu przewiduje udzielenie zamówienia gwarantowanego oraz ewentualnych zamówień w ramach Prawa Opcji . Informacje dotyczące zakresu zamówienia objętego Prawem Opcji, w tym zakres, termin skorzystania z tego uprawnienia przez ZAMAWIAJĄCEGO oraz zasady, na jakich będzie się to odbywało, zostały opisane w załączniku nr 6 do SWZ. Prawo Opcji jest uprawnieniem ZAMAWIAJĄCEGO, z którego może, ale nie musi, skorzystać w ramach niniejszego postępowania. ZAMAWIAJĄCY nie ponosi żadnej odpowiedzialności z tytułu nieskierowania takiego żądania do WYKONAWCY, a WYKONAWCY z tytułu nie skorzystania z Prawa Opcji przez ZAMAWIAJĄCEGO nie przysługuje żadne roszczenie.4. ZAMAWIAJĄCY dopuszcza składanie ofert częściowych, z których każda będzie oceniana przez ZAMAWIAJĄCEGO oddzielnie, według zasad opisanych w SWZ. Zamówienie podzielone zostało na części, zgodnie z opisem zawartym w załączniku nr 1.1. – 1.2. do SWZ. Każdy z WYKONAWCÓW może złożyć ofertę na dowolnie wybraną część/części. Wymagane jest złożenie oferty na wszystkie wymagane pozycje asortymentowe w ramach danej części.5. Poszczególne części przedmiotu zamówienia muszą być zgodne z wymaganą liczbą asortymentu i w ilościach określonych w SWZ.6. Ilekroć w niniejszej SWZ przedmiot zamówienia jest opisany przez odniesienie do norm, ocen technicznych, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznej, o której mowa w art. 101 ust. 1 pkt 2 oraz ust. 3, ZAMAWIAJĄCY jest zobowiązany wskazać, że dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym, a odniesieniu takiemu towarzyszą wyrazy „lub równoważne”. ZAMAWIAJĄCY, opisując przedmiot zamówienia, na podstawie dyspozycji wyrażonej w art. 101 ust. 2, 4 i 5 ustawy Pzp, wskazał na normy z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz brak możliwości jego opisania w sposób wyczerpujący za pomocą dokładnych i zrozumiałych określeń. Opisując przedmiot zamówienia za pomocą norm, które charakteryzują produkty dostarczane ZAMAWIAJĄCY określa tym samym parametry jakościowe, techniczne i cechy użytkowe, jakim musi odpowiadać przedmiot zamówienia, aby spełniać wymagania stawiane przez ZAMAWIAJĄCEGO. ZAMAWIAJĄCY wymaga, aby przedmiot zamówienia był w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie, jakości, i odpowiadać wymogom określonym w Opisie przedmiotu zamówienia, załącznik nr 2 treści SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się WYKONAWCY, którzy nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1, art. 109 ust. 1 pkt. 4 ustawy Pzp z postępowania z zastrzeżeniem art. 110 ust. 2 ustawy Pzp oraz spełniają warunki określone w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp dotyczące:1.1. Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym. ZAMAWIAJĄCY nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie WYKONAWCA zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.1.2. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. . ZAMAWIAJĄCYuzna spełnienie tego warunku, jeżeli WYKONAWCA wykaże się posiadaniem:a) posiadanie aktualnej (obowiązującej) decyzji, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o Bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r., poz. 2021 oraz z 2020 r., poz. 284, 285 i 1493) Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w sprawie zatwierdzenia zakładu w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia;lubb) posiadanie aktualnego zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organ urzędowej kontroli na podstawie art. 62, ust. 1,pkt 4. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o Bezpieczeństwie żywnościi żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r., poz. 2021 oraz z 2020 r., poz. 284, 285i 1493) w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) dotyczących tej części zamówienia;lubposiadanie aktualnej (obowiązującej) decyzji, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2020 r., poz. 1753 z późn. zm.) wystawioną przez Powiatowego Lekarza Weterynarii w sprawie zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia;c) posiadanie aktualnego (potwierdzenie) zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowaniai obrotu artykułami rolno – spożywczymi, wydane przez Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy zgodnie z art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (t.j. Dz. U. z 2019 r., poz. 2178 z późn. zm. oraz t.j. Dz. U. z 2020 r., poz. 285).W przypadku WYKONAWCÓW wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunek określony powyżej musi spełnić każdy z WYKONAWCÓW wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-18
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy mięsa oraz wędlin do Domu Pomocy Społecznej ,,Leśny”
Dodano: 2024-06-14 - Dostawy mięsa, wędlin, drobiu
Dodano: 2024-02-29 - Dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola w Młochowie
Dodano: 2024-02-04 - Dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola w Wolicy
Dodano: 2024-01-28 - Dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie
Dodano: 2024-01-24 - Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych – mięsa, drobiu i wędlin
Dodano: 2024-01-18 - Dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola w Wolicy
Dodano: 2023-12-19 - Dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola w Młochowie
Dodano: 2023-12-14 - Dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie
Dodano: 2023-12-13 - „Dostawy mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Ołdakach w I półroczu roku 2024”
Dodano: 2023-12-04